287

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 321Какво значи преминаване от едно робство в друго? Стефан Стамболов министър-председател на страна в робство ли е бил? А останалите премиери след 1879 г?

286

Анонимен

преди 10 години

Какво точно честваме, какво е станало на 3.3, преминаване от едно робство в друго или договарянето между чуждите имперски амбиции? И въобще как може сами да се гаврим със себе си това да е национален празник, как може историята ни да я "пише" Русия?Ами все пак от нас си зависи, не само от чуждото влияние, дали ще се кланяме на всеки или ще осъзнаем най-сетне кои сме.

285

Елена

преди 10 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ! ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ-КОРЕКТНОТО ТЪЛКУВАНЕ НА ДНЕШНИЯТ ДЕН . НЕ Е НУЖНО ВСЯКА ГОДИНА ДА СЕ НАПОМНЯ ЗА РОБСТВО. ТОВА НЕ ДАВА САМОЧУСТВИЕ НА БЪЛГАРИТЕ , А ОБРАТНОТО.. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!!

284

Дрън

преди 10 години

Дрън, дрън... какво Освобождение бре, не виждате ли, че 136 години след онази война пак турци ни управляват. Аз лично нещо не се чувствам свободен, когато Доган и Местан ми решават съдбата...

283

софиянец

преди 10 години

ВЕЧНА СЛАВА НА ИЗ ИЗБИТИТЕ СТАРОЗАГОРЦИ- ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, В СТАРОЗАГОРСКОТО КЛАНЕ ПРЕЗ 1877Г.! ВЕЧНА СЛАВА НА БРАНИТЕЛИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА, ВЕЧНА СЛАВА НА БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ, УЧАСТВАЛО В БИТКАТА ЗА САМАРСКОТО ЗНАМЕ НА ЧАДЪР МОГИЛА - СТАРА ЗАГОРА! НИЕ- ВАШИТЕ ПОТОМЦИ- ПОМНИМ И НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ВАШАТА САМОЖЕРТВА!

282

Владимирович

преди 10 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! Имам един въпрос към медиите! Защо никъде не се пише, че Честваме 136 години от Освобождението на България от ТУРСКО робство?!? Навсякъде се казва, че се честват 136 години от Освобождението. От кое Освобождение драги медии?!?

281

софиянец

преди 10 години

До Анонимен 314- Че нали давутоглу , когато е решил да надроби попарата, наречена "неоосманизъм", изхожда от тезата , че турция се явявала правоприемник на османската империя?;) Очаквам турция официално да признае юридическо правоприемство с османската империя:) Добре е да се знае, че в такъв случай България може да предяви финансови претенции за компенсации към турция:)

280

Анонимен

преди 10 години

КАКВА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА,1878 ГОД НЯМА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ,ТЯ Е ОСНОВАНА ПРЕЗ 1923 ГОД

279

Анонимен

преди 10 години

И ще стане като с македонците, направиха едно проучване и му сложиха гриф СТРОГО СЕКРЕТНО, защото разбраха, че са българи, ама как да ги бутат ония статуи и гръцки храмове сега, как?!)

278

Анонимен

преди 10 години

Възродителният процес е поредната комунистическа идиотщина! Никой не трябва да се меша във вярата на хората, всеки да си вярва както е орисан от Съдбата, Бог е един, бир Тенгри, хаШем ехад!В мнозинството си това са българи мюсюлмани, БЪЛГАРИ, а не турци! И това се доказва с генетични тестове по категоричен начин!

277

Екатерина

преди 10 години

До национален Празник виш сега какво штети кажа,,,, вземиси средния праст в устата и вари се разкарай няакаде.

276

Анонимен

преди 10 години

Та 49% от кръвта ни е от траките, какво искат ***, те нямат нищо тук!

275

национален Празник

преди 10 години

Възродителен Процес е също национален Празник , незнам само защо не се празнува

274

хахаха

преди 10 години

До Анонименмн си смешен брат тя турция не е умряала за евр.с. голяма завист голямо нешто

273

дo: 307

преди 10 години

Жалко че грешно си разбрал Празника 3 Март , въпреки това Честит Празник

272

Анонимен

преди 10 години

До Писателят Стоян ДинкБългария не е била слаба ,били сме империя.Тракия винаги е била Българска,и Траки са нашите деди.Османците нищо на са градили ,само са рушили

271

Анонимен

преди 10 години

Турската ви история е написана с много чужда невинна кръв и един ден ще я плащате до последната капка тази кръв "комши"!

270

Анонимен

преди 10 години

0smanska imperia.....aa,nie si imame istoriya avie kva istoriya imate ve arkadashi

269

софиянец

преди 10 години

И още нещо е важно- в този договор се включват географските територии, които са населени предимно с българи- т.е. той ПРИЗНАВА не само съществуването на етноса "българи" ,но и правото им да живеят в своя собствена държава , след като 500 години преди това османците са прекратили съществуването на Втората българска държава.

268

софиянец

преди 10 години

До eдин Договор Повод е и още как. Въпреки, че е предварителен договор, с него де юре се възстановява българската държавност след 500 години прекъсване!