43

Анонимен

преди 10 години

нека те питам нещо - ако има мажоритарин избоир в два тура на сто проценат и ти избираш между Пашата и азис (единия с 42 процента а другия с 37, а всичик останали са с по-малок порецнити) - кого ще изберешили между Делян Пеевски и миток пайнера. И не ми казвай - Пеевсик не е популарен, тук не говорим за попураност .пеевсик държи половината медии - утер им казав - който не глаусва за мен - да си ходи. Той има банки - и те гласуват аз него. тези които дължат кредит - също.

42

край

преди 10 години

Пропорционалната система има някакъв смисъл когато има сблъсак на идеи за развитието на страната - както беше в началото на 90те г. в България. Сега Партиите са мафиотски структури със строга йерархия и никакви идеология. Само с мажоритарни избори може да им се отнеме властта. Да в парламента ще има малко партии - 2-3 4. Но депутатите им ще са популярни и ОДОБРЯВАНИ хора.

41

Хан Аспарух

преди 10 години

Какво "червено острие" е тая Манолова , бре ?!?! "Червено острие" мога да нарека примерно Стоичков... или пък Любо Пенев.... и то в контекста на Българската футболна тематика :) Какво "острие" е тази? По скоро е един от 240-те "ПИРОНА" в ковчега на Майка България , които са ЗАЧУКАЛИ и продължават да ЗАЧУКВАТ Олигарси, ДС кадри и генерали , разни "кръгове" и чужди агенти !!!! 240 "КУКЛИ НА КОНЦИ" , които си чакат само паричките от шефовете си и си отварят човчицата за повечко , ако има! :( !

40

Анонимен

преди 10 години

през 1990 години СДС въведе МАЖОРИТАРАНА СИСТЕМА -и загбуи от БСП.през 2009 година БСп въведе мАЖОРИТАРНА СИСТЕМА - и загуби от ГЕРБ.обаче опитът докааз че и в единия и в дуригя случай управляващиет които наследиах паритите, въвели мажоритаранат ситема НЕ БЯХА ПО-ДОБРИ - ОТ ТЯХ.тогаав. Всяко правителстов в края на мандаат си губи популярност. мажоритароната систеам улеснявя идванеот на друго правителство, но то чесот е от още по-голеим бандити, които освен това нямат опит

39

край

преди 10 години

Допуснаха се само избори с "мажоритарен елемент" с ясното съзнание че така ще се компроментира идеята за мажоритарни избори въобще. Разберете политиците са готови на всикакви избори - машиини задължителни преференциални - всякакви само не и МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА. - дявола е в детайлите.

38

Анонимен

преди 10 години

а тъй и трегнало може и нацоналния отбор по волейбол и футбол да вкараме в парламента барбара с любо Пенев. малок ще им е трудон сда се оправят с парвинет и икономичесикет въпрос - ама нищо нали са популарин .то и ЦАРЯТ беше популярен .и БАТМААН беше популярен. А коок популярен бе Костов - 72 процента ОДС. И остана на 17. Да не говорим че БСП съвсем не са единствената паритя ползваащ *** вот, който пък и не струва толкоав скъпо. А и не само циганиет се "продават" колко са 100 000 гласа?

37

край

преди 10 години

мажоритарни избори в два тура ще променят изоснови политическата система на България за това няма да бъдат позволени от сегашните политици. Трябва да бъдат наложени със сила от народа.

36

До 33

преди 10 години

Говориш пълни глупости ,че си и вярваш.Я сега виж на изборите когато се избираха и мажоритарни кандидата какво стана бе отворко-2 мажоритарно избрани от ДПС и 33 мажоритарно избрани от ГЕРБ пълни анонимници.Така ще стане ако изборите са мажоритарни-в парламента ще има депутати само от БСП ,ДПС и ГЕРБ.Това ли искаш

35

бомбаджия

преди 10 години

докато приемат уж новият изборен кодекс в родината ни няма да останат избиратели .

34

Анонимен

преди 10 години

АЗис - национелен герой - за малок не стана дупататмиток пайнера - готвеах го за депутатдесилава добрева - пробва се на втоор място от листата на НДСВПламен Константинов - пробва се за водачСтанка златева - пробав се от Герби цяла плеяда от певци и спортисити търганли да стават дупетатида чакаме новите чичолини. Ами защо не Анелия, преслава, Ивана,глория, Софето Мариновя, Десс или АНдреа д бъдат депутатки - какав ли велика мъдрост ще измислят защо не братята Пулеви или Григор Димитров?

33

край

преди 10 години

При Мажоритарната система дпутатите може да са всякакви но са избрани от хората и ще имат самочувствието на такива. Отпада партиината дисциплина защото те не са назначени от партииния вожд. Изборът на пеевски беше невъзможен при мажорирано избарни депутати. Сега от време на време на депутатите им се дава да гласуват по "Съвест". При мажоритарни депутати всяко гласуване е по съвест.

32

край

преди 10 години

При пропорционална система олигарха си купува или държи с материали само партииния лидер и може да има над сто депутата. Не е така при мажоритарна система. Не можеш да купиш толкова гласуве ако ще ида си най богатия. Разберете МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА не се въвежда в България защото не е изгодна на всички политици иначе отдавана да гласуваме мажоритарно. Нещо повече в България даже дебата за такава система е изхвърлен от медиите освен в негативен план.

31

До Спонги

преди 10 години

А пък съществата като теб ,които избират Бойко Борисов ,Фидосова, Цецка Цачева и Цветан Цветанов какви са уважаеми.Защото според мен са пълни ***.Ако не друго,Мая Манолова е завършила право не във ВИФ или в Монтанския университет

30

Анонимен

преди 10 години

думичката мажоритарни избори предполаг че в тях ще участават ПОПУЛЯРНИ хора, но не ЧЕСТНИ ИЛИ АВТОРЕТНИ. Честините иАВТОРИТЕНИте хора се отдръпанах от политиак на две вълни - през 1989-1992 и през 1997-1998. Днес в политиката участваат само мошеници. Т.е. ако има мажоритарни избори ще избираме между популярни мошеници и непопулярин мошеници и ещ изберем популярните, но това с нищо няма да промени жиевота ни. Нима С.сакскобурготски и Бойко Борисов не бяха избрана заради своята попуряност?

29

край

преди 10 години

Сомо незапознат с мажоритарната сисетма може да твърди че с мажоритарни избори ще дойдат на власт сидеровци, бароековци и д пеевски. Изборът на толкова непопулярни личности е невъзможен при мажоритарна система. В кой избирателен район подобен човек ще събере повече от 50 % от гласувалите. В никой. Като ви ги напишат в листите обаче влизат в парламента.

28

Спонги

преди 10 години

До БоТочно за това говоря. Не са само червените бабички. В това число са и *** същества на които им плащат за да избират такива нещастници като Мая.

27

Анонимен

преди 10 години

надявам се промнитеу, че с мажоритарен вот съвсем малко не стиган на АЗИС дав лез в паламента с мажоритно -пропорционалиня вот, ако Доган не бе направил изказването си Лидер щеше да влезе, и Ковачки - доказан мафиот щеше да ни управлява, защото има просот може да каже на хората в своите фабриик и заводи "които не гласува за мен , го гоня". на дявам се помниет че мажоритарон братя Галеви взеха 42 процента и ако имаше втори тур можеха да влязат в парламента. Едниственият който ги нима - Сидеров

26

край

преди 10 години

при Мажритрни избори в два тура депутатът трябва да бъде харесван от повече от 50 % от гласувалите в района. Само си помислете тогава партииите дали ще издигат анонимни послушковци или ще се стремят да издигнат обществено приемливи хора. Пропорционалните избори се на никакви избори при тях се потвърждават избори направени от партиините шефове под формата на листи пълни с анонимни послушковци. Пропорциналните избори не променят нищо за това са толко обичани от всички политици.

25

Анонимен

преди 10 години

и като дойдат чрез мажоритарин избоир хора като Бареков, делян пеевски, Сидеров, Валеир Симеонов, пашата, Маджо Гриша ганчев и т.н. в парламента, защото са купили достатъчно гласове - а те имат парите и влиянието какъв ще бъде тгози парламент. Дори сега Бареков е със 17-18 проценат рейтинг, ако направят мажоритраан листа даже паритя няма да му трябва.Ами Гриша ганчев - един мафиот , но "благодетел" за спорта. Ами защо не Батков , или Сашо томов .

24

Анонимен

преди 10 години

МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ Е НАЙ ДОБРОТО РЕШЕНИЕГЛАСУВАШ ЗА ЛИЧНОСТ ,ЗА ЧОВЕК КОЙТО СЕ Е ДОКАЗАЛ, А НЕ ЗА ГРУПА ИЗМАМНИЦИ