27

king_for_a_day

преди 10 години

Галин, Пепо, да взема да ви запозная с един човек, който си е купил жилище през последните 20 години с честен труд, без да е продал друг имот. Преди изобщо да тръгна да тегля кредит, си бях направил сметката и спестявах реално от първия си работен ден. Не се надцених със скъпо жилище, не ходих по кръчми, плазмичката си я взех като си надвих на масрафа и т.н. За десетина години купих, ремонтирах, обазведох жилище и междувременно се ожених и имам 2 деца. Имам и доста приятели, постъпили така.

26

с.

преди 10 години

Това със собственото жилище е голям смях!Не е лошо да имаш имоти разбира се,но имота не е чист актив както си мислят повечето хора!Имота носи със себе си разходи по поддръжка,данъци и така нататък!А и Топлофикация си щавят за сградна инсталация без значение дали живееш там или не!От друга страна друго си е да си си вкъщи,а не под наем,но като цяло всяко нещо си има плюсове и минуси!Лично аз почти доживотното заробване с ипотека не го разбирам!

25

Анонимен

преди 10 години

ami kato ne mogat da si platiat parnoto i toka, zashtoto parite sa malko i po 10 choveka shte jiveiat v 1 staia. daite na horata snosni pari i problema e reshen.

24

до 27

преди 10 години

Съгласна съм, обаче не забравяй, че не сме вечни. Ще поживееш под наем, евентуално ще наследиш жилището я на баба и дядо, я на родители си, така че на стари години ще имаш нещо твое. Същото ще стане с децата и така, кръговратът на живота :) Но най-важна е поддръжката, а много кофти бългаска черта е все да чакаме някой друг да свърши работата (особено като става въпрос за блокове).

23

преди 10 години

До ЙовоUspokoiavaite se pichove, uspokoiavaite se :)

22

ветх

преди 10 години

Това е типично за българите, повечето не ценят личното си пространство, затрупват се с излишни вещи, коли и т.н, предпочитат да се блъскат по няколко поколения в двустайни панелки, а със спестените от наем (например) пари да купуват още безполезни *** или да ходят на почивка само, за да има какво да разказват на познатите си и да им завиждат. Не, че съдя някого, но това е факт, всички познавате поне по няколко такива ;)

21

Анонимен

преди 10 години

Я си представете че цял живот сте под наем и когато се пенсионирате и се окажете с пенсия 300 кинта, къде ще живеете?Това да нямаш собствено жилище в българия и да живееш под наем е до време, защото след време може да се окажеш постоянно пребиваващ в някоя кофа

20

Vlado

преди 10 години

Аз лично, когато бях 18 годишно студентче страшно много исках да съм "столичанин". Сега, на 30 с жена и дете си ме дърпа на село ! Всяко нещо с времето си.

19

Йово

преди 10 години

Може да живеем като в дядовата ръкавица но за разлика от западняците поне живеем във собствени домове и караме собствени автомобили може и втора ръка но са си наши а не на банката или на лизинговата фирма.

18

Alis

преди 10 години

Отчайвам се като гледам такива блокове като този на снимката. С какво е по-хубав той от един *** катун? Двамата сладури от последните етажи си зазидали баконите, другите под тях ги остъклили - кой с винкел, кой с ПВЦ, кой си го оставил, както е бил? Къде е тук държавата, къде е общината - да се изисква ПЛАН за саниране и остъкляване, а зазиждането изобщо да се забрани? А в центъра да е забранено изобщо остъкляването откъм улицата, да се разрешава само към вътрешните дворове.

17

Registriran

преди 10 години

До Несъгласен А незнаеш, ли, неолибералите обичат животните, и изобщо не обичат хората, затова и ЕС не налага нормален живот на хората.

16

Несъгласен

преди 10 години

Къде е сега ЕС да наложи и нормален живот на хората.Задължават ни прасетата да живеят в "реализирани" кочини с климатик,течаща вода и играчки,кокошките и те трябва да бъдат свободни,да иман няколко квадрата на разположение да се разхождат,помислено е за всякакви твари,само за хората никой не мисли и не го е грижа.Дори и безполезните *** са по-добре и те имат права и Хелзинкски комитет.До кога ще е така,не знам!

15

до 15

преди 10 години

В България има такива селяни, които с парите, които изкарват от крави и прасета за месец, ще те купят и продадат заедно със смешната ти панелка в Люлин 5 и колата ти "нов внос", сменила 10 собственика! И вземи си изключи Caps Lock-a, докато пак псуваш държавата за собственото си бездарие!

14

DA

преди 10 години

ПРОСТО СЕ ПОТВЪРЖДАВА СТАТУТА НИ НА СЕЛСКА,ИЗОСТАНАЛА И С ГЛУПАВО НАСЕЛЕНИЕ ДЪРЖАВА!

13

Дядо Киро

преди 10 години

20 години изплащаш апартамент, на 19тата вземеш че пукнеш, е*ем ти и демокрацията, през социализма построих двуетажна къща и вила само с пари от заплатата си в завода! Вярно, тогава материали се намираха по-трудно от сега, но пак успявахме, когато живееш в собствен дом си спокоен, как можеш да спиш спокойно в апартамент, който могат да ти го вземат, ако не платиш 2-3 вноски в случай, че останеш без работа?!

12

Пепо

преди 10 години

Не познавам човек, който само с пари, изкарани от честен труд, да си е купил жилище през последните 20 години! Галин /номер 9/ е много прав, за да си вземеш жилище или теглиш кредит, или продаваш друг наследствен имот! Как с заплати по 700-800 лева се спестяват 100 бона за апартамент?!

11

преди 10 години

До ГалинAbe shto drynkate gluposti. Syvremenno "robstvo". Mi po vremeto na socializma pak sa se izplashtali po 25 godini. No vse pak drugo e da ziveesh po 3- ma v staia. Tova si e visok standart

10

Registriran

преди 10 години

Тия вопли май имат за цел, пак да опитат да вземат къщите на хората, но народа май вече се разбута, и няма да мине със *** протестъри с неизвестен пол, ако посегнат на къщите ще има БОЙ.

9

До Галин

преди 10 години

Даваш парите на момента и несе занимаваш с банки. Но има хора дето немогат да чакат да събират 20 години за да се приместят в друг апартамент различен от апартамента на техните и вземат кредит.

8

Анонимен

преди 10 години

Важното е всички да правят външното саниране в различни цветове. Обикновенно с прекрасната комбинация от светлозелено, жълто и асфалт.