24

Десен

преди 10 години

Така стимулирате всички *** да гласуват , ***... Истината е образователен ценз - Който има средно образование или по-голямо трябва задължително да гласува и да решава съдбата на държавата си, който няма по желание !

23

sokrat62

преди 10 години

До ZОтлична преценка!!! И в добавка, получаващите помощи повече от 1год. и пенсионерите над 65год. без право на глас!!!! Живеещите в чужбина повече от 1год. също без право на глас.

22

До avenir

преди 10 години

те и сега гласуват но им плащат. После пак ще им плащат да гласуват но тогава мързелите които не гласуват, ще отидат и ще неутрализират един анти-български глас. Това е. А всички които не искат да се въведе задължителното гласуване, значи плащат или им се плаща да го правят. При 10% за ДПС и 40% глсауващи, ако всички гласуват, % ще падне под 4 (няма да има и мъртви души) Но това май не ви изнася! Не е важно за кой, важното е да се гласува!!!

21

Дин

преди 10 години

Задължително гласуване за хората с минимум средно образование, за останалите - забранено.

20

opa

преди 10 години

по-добра идея. в зависимот от образованието гласа ти да има по-голяма стойност, не може да се забрани само на някои да гласуват но примерно, ако нямаш образование гласа ти има стойност- 1 ако си завършил 8ми клас.- 2,със средно образование -3 с више и магистратури, докторантури 4. така хората, които все пак имат нещо в главата могат да наклонят везната а не платени гласове.

19

Венелин

преди 10 години

Гласувал, негласувал - без социални помощи!Това е нещото, което една дясна партия трябва да поиска. СДС обаче отдавна са доказали, че са по-лява партия и от БСП. Затова са и на бунището на историята.

18

avenir

преди 10 години

А, БЕ, НЕНОРМАЛНИЦИ, Вие зорлан ще накарате всички неграмотници и *** да гласуват, сякаш не знаете за кого ще гласуват те !

17

Иван Пешев

преди 10 години

Това са глупости точно тези които взимат социални помощи гласуват най-много. Направете процеса на гласуване ***, а не както е сега за да гласувам трябва да си ходя до родния град и да си загубя един ден , а пък не искам да си вадя нови документи.

16

Анонимен

преди 10 години

До nikitaЕ тогава ще плащат, за да се гласува за конкретна партия. Защо да няма покупка на гласове?

15

Z

преди 10 години

Разумната идея е, ако си бил повече от 2 години на социални помощи и не си болен или инвалид, ДА НЯМАШ право да гласуваш. Само плащащите данъци да имат право да определят кой да ги управлява. Живеещите трайно на социални помощи ще гласуват за този, който им плати еднократно да гласуват, т.е. купува им гласовете, или им обещае още по-големи помощи. А откъде идват парите за помощите им - от данъците на работещите или от взети заеми, които пак работещите плащат.Абе Реформаторите, толкова е просто!

14

nikita

преди 10 години

А сините не се ли замислят, че още на другия ден след като гласуват, въпросните .... ще са на вратите са социалните служби да си вземат наградата.Сега, поне има някакви критерии и не всички се подпомагат. Друг ще е, ако се въведе задължително гласуване по принцип.Тогава няма да има нужда и от купуване на гласове.

13

Анонимен

преди 10 години

Щом е задължително да се учи поне до 16 години, защо тогава не направят така, че който няма завършен 10 клас, да не може да гласува. Т.е. първо си изпълняваш задълженията тогава привилегиите. Това да се отнася не само за гласуването, примерно за шофьорска книжка, за получаване на помощи, детски майчински. И да не ми разправят, че било дискриминация, щом е задължително по конституция да се учи до определена възраст, значи не е.

12

От чужбина

преди 10 години

Е, значи пак акцентираме върху гласовете на тези които не допринасят нищо в държавата а само ползват! Или с други думи казано, караме *** да гласуват при положение че те не плащат данъци. Мое лично мнение е , че помощите за правене на деца трябва да бъдат спрени! Това е като да си развъждате въшки в главата вместо да ги премахвате. А не е ли по-добре тези дето плащат данъците, техния глас да е "по-тежък"!!!

11

Dikovski

преди 10 години

"Преди да поискаш,помисли какво си дал!"

10

do neni4a

преди 10 години

Слава богу не е точно така, защото все още сме повече от *** и ако гласуваме всички, включително и ромите, ДПС ще събере много по-малък процент от колкото сега, защото така или иначе в момента гласуват около 60% от ромите и 20 от българите.

9

няма да памагне

преди 10 години

По скоро трябва да няма социални помощи, за хора с повече от три деца

8

продажници

преди 10 години

"Синя идея: Без социална помощ, ако не гласуваш"Перефразирам идеята :Да накараме всичкото *** да гласуват, за да си купим по лесно и евтино гласове!!!Аз и сега не получава социални помощи бе.

7

ора

преди 10 години

и к'во сега, ако сакатата Баба Пенка, няма кой да я заведе до урната ще и отрежат дървата за огрев.. браво бе .. гениална идея...

6

Анонимен

преди 10 години

тъпо. точно тази социална група гласува. това ще увеличи купените гласове!

5

Анонимен

преди 10 години

Без социални помощи ще гласувам.Ъ