25

1_българин

преди 10 години

Сергей използва комсомолеца за мюре. Не забелязвате ли каква странна тишина има около този 7 реактор. Нито един специалист, нито един политик не е взел отношение по въпроса с изявлението но Стойнев. Тези общи приказки на Стойнев с една американо - японска фирма са толкова безумни ,че не заслужават коментар. Стойнев е ***. И понеже всички го знаят ,чакат нишан от фирмата и най-вече от посолството на САЩ.ЕС да спира фондовете и Орешарски да за си ходи, че станахме за смях.

24

петко

преди 10 години

нали правихте референдум бе лицемерници!Нали Белене .....нещастници!Сега чак в америка отидохте да питате за реактор и то за Козлодуй!Тежко ти народе...!

23

1

преди 10 години

интересно кой ще доставя горивото за американския блок и кой ще съхранява отработеното такова?!? Кога тази държава ще се управлява от държавници с мисъл за бъдещето и?

22

Уго Санчес

преди 10 години

Алооо комсомолеца пак я карате през просото.Искаме КОНКУРС явен открит по тв и която оферта е най добрата за 7 блок на Козлодуй тая да строй!Стига далавери пак ще се вдигнем цялото общество всички сме за 7 блок но искаме всичко да е чисто и ясно без пари под масата и мой и твои челяк.Инак си отиваш...

21

Анонимен

преди 10 години

До ganecaВзе ми думите от устатата!С едно уточнение, че ще ни задължават да плащаме тази енергия, нищо че няма да ни е изгодно.Тъкмо ще си спестя малко писане...

20

Анонимен

преди 10 години

Който се е хванал с янките, не е прокопсал. В Марица Изток 3 "Контур Глобал" хванаха крак и сега ни продават най-скъпия ток дори и когато не им го искаме. Дойде ли Уестингхаус - жална ни майка. Получаваме двойно по-ниска мощност на двойно по-висока цена, а отделно ще си платим и милиардите неустойка за договора за Белене...Продажници! Разграбиха България и сега грабят дори и бъдещето й!

19

ganeca

преди 10 години

"Ключов въпрос бе каква ще е цената на тока след направените инвестиции, но засега министърът не коментира тази тема."Ами няма да коментира, защото няма да е изгодно! В момента АЕЦ Козлодуй продава на 4 ст. и реализира загуби от 30-40 млн. на година. Нали се сещате, че американските собственици ще искат да си избият инвестицията, както това става при ТЕЦ 1 и 3, които продават тока на цена близо 2 пъти по-висока от държавни ТЕЦ 2!

18

dd

преди 10 години

Kakav AEC we.... Koi i koga shte plati za vsichki izralci .. Prestanete veche s vashite manipulacii s cifri i zadkulisni hvatki!

17

логика

преди 10 години

Реактора ще се изплати, когато Булгаргаз надуе до невъзможност цените на газта и народа започне да се отоплява на ток, а ТЕЦовете ги затворят по схема, подобна на затварянето на 4-те малки реактора. Тогава хем няма да ползваме газ- "енергийна независимост от Русия"- доволни американци, хем нови ядрени мощности-щастливи лобита в БСП, хем баснословни печалби от скъп газ- отново щастливи лобита в БСП.Всичко това заплатено от обикновения народ.В България няма нови вицове, има само БСП в нови форми

16

Анонимен

преди 10 години

Жал ме е за това министърче, момчето е добро и добре си върши работата. Дано не стане жертва на енергийната мафия. Както е известно тук играят много големи пари и интереси.

15

Оставка!

преди 10 години

От БСП откраднаха милиарди лева от Беляне, сега искат да откраднат още милиарди лева от новите реактори за Козлодуй! Незабавна оставка, правителството и Станишев на съд!Само така ще спасим България и себе си!

14

Евросиганин

преди 10 години

Пелтека се оказва по-*** от колкото изглежда. На Балканите имало огромно търсене?! Търсене винаги е имало особено когато се прави дъмпинг на международни цени.

13

Димитров

преди 10 години

А защо не Европейски реактор? Ние сме Европейци все пак.

12

Анонимен

преди 10 години

ех ама и нашите управници са егасумис и кОрвите... Когато става дума да се строи АЕЦ белене със 100% руско финансиране - "И дума да не става..!!!" , а когато братушките от сащ ни кажат - " Ще строите 7-ми блок с наша технология, с наши фирми, с наши пари, които ще върнете.. Веднага се хващаме на хорото?!?!!?

11

Анонимен

преди 10 години

Какво ти съживяване, само ще се засили енергийният ни монопол от Русия и Путин като стане накриво, пак ще мръзнем. Никакви руски проекти тук, ясно е че са изгодни само за Путин

10

Димитров

преди 10 години

До АнонименЧе хората си изказаха мнението по въпроса, въобще не мълчат. То вашите внушения край нямат.

9

Димитров

преди 10 години

Съгласен съм, с такива големи проекти икономиката ще се динамизира (както пише по-горе). Подкрепям, нека се случат. Но не съм съгласен да е с предопределен изпълнител и финансиране. Силно се надявам да има изискване за механизъм с прозрачни поръчки, при това нека и обществото, специалистите оценят необходимостта от тези строежи. Така, както се представят нещата изглеждат "нагласени", освен това и малко като самохвалство от страна на министъра, но пък прозира че просто се е съгласявал човека, ..

8

ЗОРО

преди 10 години

Аз ще помогна за изплащането като си продам хладилника.....НЯМА ДА МИ ТРЯБВА !!!

7

до хх

преди 10 години

АЕЦ Козлодуй има процедура за техническо обслужване и пълна проверка през 2019 и 2020 г.Ако си свършим всичко както трябва, можем без проблем да удължим живота на централата с още 30 г. до 2050 г.Другите ни основни мощности са на Мариците-почти всичко е ново или основно реновирано и модернизирано.Заедно с ВЕИ, които са 100% нови имаме близо 3 пъти повече мощности отколкото ни трябват.За какъв дявол ни са нови атомни централи,като няма на кого да продаваме? Пак далавери,пак комисиони,до кога ли

6

пена

преди 10 години

А какво ще го правите тока от тия всичките реактори като и сега Козлодуй често работи само на един реактор и то със намалена мошност, щото няма потребление? Да не говорим за малката "подробност", че тока от слънчеви панели след няколко години ще стане по-евтин от атомната енергия....