15

Монархист

преди 10 години

Глупости. Онзи ден имах ходене до личната лекарка и тя ми направи профилактичен преглед. Нито съм отказал, нито съм мрънкал, че ме занимава с глупости - работа за 5-10 минути. Освен това с тези прегледи човек може да си следи тегло, височина, сърце и т.н. За ваше добро е. Ако ви интересува де.

14

Анонимен

преди 10 години

КАК ДА ИДА КАТО ИМАМ ПРЕКЪСВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ,РАБОТЯ ЗА 310 ЛВ,ОТ ТЯХ МИ УДЪРЖАТ 67 ЛВ,ЧИСТО ВЗИМАМ 243 ЛВ ,ЗАЩО НА МИН ЗАПЛАТА ИМА УДРЪЖКИ,ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА

13

регистрирах се

преди 10 години

до 9 Не само 4 смята така, а както виждаш, поне половината българи. Знаеш ли защо смятат така? - ами защото си е така. Същото важи не само за задължителните профилактики при джипито, а също и за различните инициативи на профсъюзи и ведомства, широко рекламираните акции от сорта на "Спри и се прегледай" /за да знаеш евентуално от какво ще пукнеш в най-скоро време, след като си източил до дъно семейния бюджет/ и т.н. Иначе всяка проста нация си има и умници като теб за цвят.

12

Анонимен

преди 10 години

За какво им е да ходят на хората при ДжиПи-тата, като ги знаят колко струват, далеч по-лесно е да отидеш на спешен кабинет при специалист в болница, където прегледа е напълно безплатен... и те гледа специалист без пари и без направление!!!

11

Луцифер

преди 10 години

Не се надявайте на помощ /безплатна/. Всичко опира до парите и прегледите с формални.

10

Анонимен

преди 10 години

Хаха, една трета, ха познайте колко от тях наистина са ходили или просто са им отметнали, че са ходили. Аз не ходя и никога не са ме глобявали. С престъпна държава трябва да се шмекерува задължително. Да не съм луд да ходя на профилактични прегледи, че да ми измислят нещо и да ми съсипят здравето с "лекове". Мерси, ама няма нужда. Имам на разположение интернет и алтернативни лекове при съмнения и проблеми. Лекари - само за операции и други по-специфични случаи

9

до 4

преди 10 години

Ако смяташ, че това е само схема за точене на пари, а не проверка на здравето ти, може и да не ходиш- никой няма да тъжи, че не си стъпал на проф. преглед. Проста нация сме и това е и затова никога няма да излезем от блатото и ще сми се все болните ***-един профилактичен преглед на здравето им е проблема.

8

мнение

преди 10 години

Съгласен съм с номер 5, ако сами не се погрижим за здравето си, няма кой друг да го направи вместо нас. Толкова ли не може да намери всеки един час от времето си и да отиде на профилактичен преглед, колко случаи има на тежко болни хора, които е можело да бъдат спасени, но заболяването им е открито прекалено късно? Ако не сте доволни от личния си лекар - сменете си го, не е невъзможно. Изобщо колкото и да е зле здравната система в България, някои неща опират до лично съзнание, а не до държавата.

7

до 2

преди 10 години

Ами то си е за теб, пич. Като не ходиш на профилактичен, на никого няма да накривиш- то си е за теб и само да не дава Бог да е късно, че тогава никакъв профилактичен не спасява, ни скъпа операция, нищо....

6

Луцифер

преди 10 години

Ама,лоши хора.Ходете на прегледи,джипитата няма да *** гладни,я. Ще Ви измерят кръвнота,пулса,ще вземат някоя паричка от ЗК,Бяъдете сигурни,че няма да забравят и потребителската такса /касови бележки нямя,това е ,,джоб парасъ/. А е по-добре да не се разболявате,защото тогава докторите са страш заети,и да получиш направление,трябва да си от БББ нагоре.

5

do 1

преди 10 години

Ти чакаш той да те повика, вместо да се организираш сам и да се погрижиш за здравето си? Нямам думи, всеки чака някой да го повика, някой да му каже, вместо бъде по-активен. Нали за твоето здраве става дума, а не на лекаря? Всяка година ходя на преглед и никога личният не ми е отказал час и преглед. Ей,затова сме болни- никаква грижа за собственото здраве. Майка ми все се чуди защо ходя на профилактичен преглед, като съм здрава и за нея на лекар се ходи, само когато си болен. Просто сме мн.зле

4

Анонимен

преди 10 години

Не се притеснявайте, джипитата отдавна са ви "минали" и на профилактичен, и на специалисти са ви пращали. Не знаете ли? Нищо, важното е, че сте добре :) а и няма да ви глобят.Докато не разрешат всеки да може да си проверява къде, какво му е правено, това ще си остане най елементарния начин за източване на клинични пътеки.Някои джипита реализират до 5-6 хиляди лева месечно, само от прегледи...Сега става и бързичко -една сестра, един компютър и принтер...

3

Анонимен

преди 10 години

Прегледите не бяха ли задължителни за пациентите над 40 год?

2

Анонимен

преди 10 години

Ако искате да се редите с миризливи *** за да спонсорирате 7 кинта гладното випи- прав ви път . *** съм ги докторята, да пробват да ме глобят, ще ги съдя до дупка, майка им ще разрева!!!!!!!!

1

пенсионер

преди 10 години

Няма ли да спрат кретенщините в т.н. "здравеопазване"?По кой начин да заставя личния си лекар да провежда всяка година профилактичните ми прегледи?Откакто има джипита,няма случай да съм повикан за такъв преглад!Единственото,което получавам от него е някое направление,което съм поискал.Та мен ли трябва да глобяват,а???????????????