39

П.Петров

преди 10 години

В България съветската армия е ОКУПАЦИОННА и като такава паметникът е неуместен.България излиза от Втората световна и обявява неутралитет, СССР обявява война на България и нахлува на наша територия и налага марионетен тоталитарен мракобесен комунистически режим. Хиляди българи са избити, а цветът на българската интелигенция е вкаран в концентрационни лагери, каквито преди това е нямало в Царска България. Истинският фашизъм в България е след 9.9.1944!Паметникът трябва да се прати в Русия и негово място да се вдигне не по-малък паметник на жертвите на комунистическия терор!

38

МладГражданин

преди 10 години

Полша. "Полша не желае символите на комунизма да останат на нейна територия, съобщи в. "Жечпосполита". "Паметниците и всички съпътстващи ги символи на тоталитаризъм и чуждестранно присъствие трябва да изчезнат, защото противоречат на традициите ни", обяви министърът на културата Казимиеж Уяздовски. Източник segabg/article.php?id=321310Унгария. "Музеят в предградията на унгарската столица предлага добра колекция соц-арт - няколко дузини меморабилии от епохата на Студената война, събрани от улиците на града..." Източник balkantravellers/bg/read/article/292

37

МладГражданин

преди 10 години

Естония. "Нека се поучим от малка Естония.Преди няколко години естонците набраха сили и кураж и демонтираха паметника на червеноармееца- освободител от центъра на столицата си Талин. Големият съсед реагира остро и им се скара за дръзката им постъпка , но се примири с извършеното. " - източник svobodata/page.php?pid=4217&rid=29

36

трафоПОСТ

преди 10 години

Някой ще ми обясни ли какво прави полиция там? Защо, вече боядисаният паметник се охранява от полиция, какво точно се охранява, боята или скулптурата да не си тръгне?

35

МладГражданин

преди 10 години

Крайно време е да се разкара , това грозно изчадие от центъра на София. Нека вземем за пример съседни държави:Латвия. "Всички спомени от комунизма в Рига под формата на имена са заличени след масово преименуване на улици и обществени сгради, а всички паметници на социализма премахнати. " - източник Уикипедия.

34

prokurora

преди 10 години

Този, който иска да се извини, защо не го направи по телевизията с брифинг, а криейки се през нощта, треперейки да не го хванат? И защо не изрисува стените в розово в тях си, а паметник???

33

Анонимен

преди 10 години

Какво общо има военен паметник с политическа система? Явно паметниците са проблема на България.

32

Анонимен

преди 10 години

Един простичък въпрос към дрогарете. Дрогаре, одобрявате ли нахлуването на български войски на територията на независима Чехословакия? Да или не?

31

bobo

преди 10 години

А те за ЧЕЗ ще се извинят ли?

30

Анонимен

преди 10 години

Този който е драскал е ***!Скандализира паметта на милиони загинали хора през световната война.Да търсиш реваншизъм и извинение чрез паметници е глупаво и безмислено.Паметник на загиналите във войната е символ.И паметника на Съветската армия е войнишки паметник.България от създаването си винаги е почитала войнишките паметници.А този паметник е символ и на една кауза ,каузата на мира.Да си представим света ,ако войната беше завършила по друг начин.Нека оценяваме нещата и в такава посока.

29

Анонимен

преди 10 години

na niakoi mu plashtat da slaga minusi

28

една българка

преди 10 години

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОСВИЕНЦИМ И ДАХАУ. ТЕ НЕ СА БИЛИ НИТО В БЪЛГАРИЯ НИТО В РУСИЯ. Е И........ ПЛЮЙТЕ И ТАМ.

27

Бай Пенчо

преди 10 години

АНТИМУТРА , вече разбрахме , че имаш АНТИМОЗЪК !

26

123

преди 10 години

Абе чоджум, ние вече избрахме САЩ.

25

константин

преди 10 години

символиката е ясна и силна.. а вие сте просто драскачи! Единственото за което мислите е за з.а.дниците си... жестоката намеса на български войски в революцията на чехите не може да се оправдае, и подобен творчески акт може да спечели само адмирациите на свободно мислещите хора... ако за вас това е избор между САЩ и СССР, то вие живеете в миналото.. настоящето е друго...

24

Анонимен

преди 10 години

predlojenie - da gi boiadisvat v zavisimost ot tova kakva e obstanovkata, no ne s trudno maha6ti se boi. taka hem pametnika ne e razvalen i hem horata 6te si pokazvat nastroeniata i nedovolstvoto.

23

Анонимен

преди 10 години

На тези маргинали -американски помиари трябва да им се чупат краката .

22

гофус

преди 10 години

Дълбоко уважавам великият Руски народ,във всяко едно отношение.Но силно презирам неговите най-жестоки палачи-болшевиките комунисти.Те избиха варварски,десетки милиони,мои братя православни християни.Унищожиха също,до крак,Великата династия Романови-кошмарът на османската империя за всички времена. Оставка на ,,правителството,,-орешарски. ОСТАВКА,и после СЪД.

21

Киев

преди 10 години

Толкова ли е сложно да се монтират камери и да се индефицират парцаливите наркомани,подиграващи се системно с паметника

20

с.

преди 10 години

Подобни действия ме радват страшно защото независимо от факта,че след 1944-та е избита и унищожена цялата интелигенция и нацията е оскотяла страшно все пак българският дух е жив и все още има будни и мислещи хора,които са тук и изразяват позиция!Ясно е,че малоумната и безродна русофилистична *** в момента вие от злоба и плюе и съска,но това само може да радва нормалните хора!Това е паметник на армия окупаторка с чиято помощ са избити хиляди и е наложен болшевизъм!Редно е да се махне!