36

Анонимен

преди 10 години

Виждате ли, забранете на хората да ходят там :)))))

35

aq

преди 10 години

Изчезнала е мечката, вълка и т.н. ...пълни глупости, в момента популацията на мечките е доста висока и вероятноста да я срещнеш е голяма.Еколозите реват за да се спре лифта.

34

Анонимен

преди 10 години

Какви са тези палатки на снимката?!?!?! Не е ли забранено да се къмпингува в националният парк?

33

До четен петър

преди 10 години

Абе,ти знаеш ли поговорката за простия,който по-добре да си мълчи?За това в Йордания забраниха на местните да си пасат стадата на огромни площи с години,за да могат да се възстановят почвите от прекомерно тъпчене.Ти да си видял изоставен селски двор,в който тревата е изсъхнала,защото няма *** да е пасе?Абе,***,***,та чак си ***.

32

до 27 Иван

преди 10 години

Еее,то развит туризъм не е само да качиш големите тълпи на баира. Трябва и еко-култура, и грамотност . Собствениците на лифта, дето се хвалят, че в събота и неделя качват 2 000 души, да бъдат задължени да се погрижат да сложат достатъчно химически тоалетни и кошчета за *** по маршрута край Езерата. Освен това Езерата трябва редовно да се почистват от наносите, които се получават при валежи от ерозиралите пътеки, което води до увеличаването на растителността в езерата, която после гние.

31

Черен Петър

преди 10 години

Глупости на търкалета. В Америка след като избиха говедата, дето тъпчат тревата тя изсъхна и прериите станаха голи полета.А говедата, дето искат да затруднят и забранят достъпа до езерата са *** крави!

30

Сапаревобанец

преди 10 години

До ПетърПешу не се коси лифта е от х.Пионерска не от Паничище тъй че и ти не си наясно е.

29

П.Дънов

преди 10 години

Аз първи се изпиках с бялата брада и колко к"""ви събрах? Бъларките са чакащи за големия от езерата. *** народ слаба държава. *** ми се!

28

Анонимен

преди 10 години

ми като всички пикаят в езерата какво очаквате.

27

Петър

преди 10 години

До МонархистЗА Седемте рилски езера лифта е от Паничище не от Боровец *** като не знаеш не коментираи

26

Кашкавал турист

преди 10 години

всъщност решението е много простоспира се лифта за няколко години и се гледа резултатакойто иска да ходи до горе пешадолните езера наистина заблатяватно все си мисля че проблема не е само в многото туристи

25

Иван

преди 10 години

В Австрия ,Швейцария, Италия може да се изграждат лифтове и да се посещават най красивите природни забележителности само в България се вреди на природата и само тук алармират еколозите. Всички развити държави се стремят да привличат туристи с природните си забележителности само тук ги гоним.

24

Анонимен

преди 10 години

И Стара Планина е напъплена от шопи, само по млЕЕЕкащия и блЕЕЕкащия им шопски диалект ги познавам. Цапат, дънят чалга, държат се като пълни ***, а след тях - сметище.

23

neli

преди 10 години

Те са седемте чакри на планетата и ако не съумеем да ги опазим ни чака гибел!

22

Анонимен

преди 10 години

ми що построиха лифта почти до горе алчните ?!

21

Анонимен

преди 10 години

Така става като софийските *** имат природата за терен за купон, напиване и чевермета. Половин София се мъкнат там да с*рат и мажат.

20

Монархист

преди 10 години

Да се закрият лифтовете водещи към х. Мусала, ако некой иска да види езерата да ходи неколко километра по чукарите. Друг вариант да се намали потока няма. Повечето бай *** и кифлите им ги мързи да ходят, та като разберат, че няма лифт ще се откажат още долу на Боровец.

19

Дънов

преди 10 години

ДА Ви Е.. М...ата като не сте ходили там и не знаете за какво става въпрос що коментирате. Еколозите искат да изкарат пак някои милион от Европа и затова алармират. Там се ходи по маркирани пътеки през който вървят всички. Каква ерозия на почвата какви блата. палатките които са на снимката са на Дъновистите които всяка година правят събора си там и броя им не се е променил с десетилетия.

18

янки

преди 10 години

еколози -мърляви хора с кирливи дрехи и немити коси.които се фантазират като пият и пушат трева около огъня в гората.

17

до 12

преди 10 години

тук не става въпрос за хвърляне на ***, а вреда върху самия терен от масовото посещение (преди лифта 15 хил., след лифта 120 хил. на година).Унищожава се тревата и това води до ерозия на почвата която при дъждове се оттича в езерата.