48

Persona non grata

преди 10 години

До този, който е и 49, и 47Фактът, че възхваляваш публична позиция на чужд посланик, изразил позиция срещу законно избрано правителство в приемащата го страна, е показател, че си едно досадно кречетало от жълтите павета.

47

Journey

преди 10 години

До АнонименDo 30Какъв е френския посланик, питаш ти?Нали, друго си е да ги извика руския посланик.Така, да си поговорят за българо-съвеЦката дружба.За старите времена. За войната.Комунист необразован, ако не си разбрал, ние сме членове на НАТО и ЕС.А Франция е втората страна в ЕС и една от най-силните в света.Но, какво ли ви обяснявам...то за вашите глави има само една велика сила...братския *** съюз.Велик и непобедим :)

46

Анонимен

преди 10 години

Poslannik OtideБорисов казаВ съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества.Този човек ли искат чиновниците от Брюксел да върнат във властта?

45

JORO

преди 10 години

Ако фрeнскиа посланник сe бeшe изказал в полза на фeвроарскитe протeсти,дали щяха да рeагират изобщо мръснитe комунисти,или щяха да кажат eто и от Европа подкрeпят справeдливитe протeсти на народа,срeщу лошто управлeниe на ГЕРБ.Комунягитe са уникални дeмагози....

44

преди 10 години

Дъртанян, глупакотези средства допреди нямаи век те ги взимаха от колониите или от империте си.Англия, Франция, Холандия, дори Германия... че и Испания, макар и малко порано последните поне се очовечиха, но Англия и Франция дори и към момента са колониалисти!А, ние, българите, забранили робството още преди повече от хилядолетие... да се учим от тях на демокрация, НЕ, МЕРСИ!

43

реалист

преди 10 години

Въпросът е дали е възможно нашия посланник във Франция или Германия да почне да дава акъл на Меркел или на президента Оланд дали да има предсрочни избори или не и да подкрепя политически протести? Как мислите? За колко време след като каже нещо подобно ще го експулсират?

42

Анонимен

преди 10 години

Френският посланик Филип Отие, един истински европеец и достоен дипломат.Благодарим ви за вашата Доблест и принципна позиция ваше превъзходителство.

41

С единия крак

преди 10 години

Слушам ви! - и чува беззъбо фъфлене (%*$&^)

40

Анонимен

преди 10 години

Кадафи се отнасяше към Евро-посланиците както в момента се дъжи управляващата полит-мафията.И Саддам така викаше ние сме суверенна диктатура и никой няма право ни ни се меси?Диктаторите и полит-мафията винаги реагират по-този начин, защото мафията няма друг избор, едвали скоро ще управляват?Затова са готови и на гражданска война? Благодарим ви за вашата Доблест и принципна позиция ваше превъзходителство.

39

Пурко

преди 10 години

Тия не спряха да ни дават наклон на оная работа, трябва пълен игнор, да ръси мозък в собствената си държава

38

Анонимен

преди 10 години

И НОВИ ИЗБОРИ ДА ИМА БОЙКО БОРИСОВ НЯМА ДА Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ..ОЩЕ ПО-МАЛКО ИВАН КОСТОМ ,КУНЕВА ПРЪМОВА ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ РЕФОРМАТОРИ ОТ СТАРСТО СЕДЕСЕ....СМЕШЕН ПЛАЧ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА.....РЕЗУЛТАТА НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ Е СЪЩИЯТ---БСП,ДПС,АТАКА И ГЕРБ...ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ Е НОВОТО СТАРО--БОКО И КОСТОВ СА БИТИ КАРТИ!!!!

37

Persona non grata

преди 10 години

Това, което се разбира от информацията на българския Дир е, че посланик Отие е казал на представителите на контра-протестиращите това, което един дипломат може да каже. Общи приказки. Не знам, колко словосхватлив е бил при протестиращите, но в публичната им обща позиция с посланик Хьопфнер, двамата ни пращаха на предсрочни избори. Струва ми се, че посланик Отие трябва пак да поговори с протестиращите така, както го е направил с контра-протестиращите.

36

752031

преди 10 години

До до 27Ако беше прочел статията под която коментираме, щеше да знаеш че Отие е поканил, а не "привикал" 20 те протестиращи. Това че редактора е сложил някакво жълто заглавие е отделен въпрос. Това, че посланиците нямали право да изказват мнение е направо смешно, предлагам ти да забравиш времето когато когато в България имаше само едно правилно мнение и то беше на партията (т.е. на руския посланик)

35

Анонимен

преди 10 години

Аз мисля, че нашите посланици във Франция и в Германия трябва ВНИМАТЕЛНО ДА СЛЕДЯТ дали няма недоволни от техните правителства и ВЕДНАГА да реагират по същия начин!!!!

34

Б.Б. каза:

преди 10 години

Кой ще ми пише слаба оценка? Холандия ли ще ни напише слаба оценка, или кой? Кой е по-добре в ЕС от България в момента? Те да си оправят фискалните дефицити. Да спрат да тичат да вземат пари и да задължават с това цяла Европа, с което ни вдигат цената на еврооблигациите. Те ще ни пишат слаба оценка! Айде, бе! За всичко, което е направено у нас, ние сме си заложили живота! С мене вече много по-различно се говори в Брюксел, като ги попитам: Колега, колко тона кокаин сте задържали вие?" Ни-кол-ко!

33

мъди дьопети

преди 10 години

Слушаш ли? Какви са ти взимоотношенията с Прокопиев и какво е правил на приема ти? В качеството си на какъв отиде на протеста срещу българското правителство? Откога заедно с немския посланик имате правомощия да изразявате мнение относно българската власт? Къде беше на февруарските протести?

32

Б. Б. каза:

преди 10 години

- Хайде да видим за какво ще е критичен докладът, както казвате? За това, че приехме най-силния закон за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин в Европа, ли? За това, че новият ВСС ще избира главния прокурор по възможно най-прозрачната процедура? За това, че задържахме най-търсени организатори на престъпни групи в света, не само тук? За това, че в изказванията си шефовете на Европол, на ЦРУ, на ФБР, на Сикрет сървис, директорите на ДИА / има в предвид *** бел. Л. М./ ни поз

31

Анонимен

преди 10 години

До ванкоАми помисли при чие управление този представящ се за патриот "рапър" издаде албуми и песни изпълнени с цинизъм и ще ти стане ясно защо е там. Май "патриотчето" се оказа продажник.

30

до 27

преди 10 години

А ти вземи да прочетеш какви са задълженията и функциите на дипломатическите посланици. Те отговарят за техните сънародници на чужда територия, за търговските интереси на страните, които представляват и др. Посланиците нямат право да се намесват във вътрешните работи на страната в която са командировани, нямат право да изказват мнение или да заемат страна относно вътрешни конфликти. Да не говорим да "привикват" граждани на чужда държава за каквото и да е било различно от коктейл например.

29

Мародер

преди 10 години

До ` След този посланик ще дойде друг и той ще каже същото.Защото България е член на Евросъюза и като такъв не може да бъде резерват на комунистическа зараза. Във Франция управляват истински социалисти и те са наясно, че тукашната червена *** няма нищо общо с Европа. Всъщност фактът, че тия шутове са били само 20, показва, че са ***.