Посланик Филип Отие. Снимка: Булфото

"Заинтересуван съм от различните мнения на гражданското общество и желая добре да ги разбера, затова използвам случая да ви изслушам", заяви френският посланик Филип Отие.

Днес той прие група контрапротестиращи пред дипломатическата мисия, искащи да изразят пред него становището си за обстановката в страната и мнението си по френско-германската позиция от 8 юли.

В нея Отие и Матиас Хьопфнер призоваха управляващите да загърбят олигарсите, което по думите им води единствено до образуването на "държава в държавата".

Още по темата
Двамата определиха като чудесна новина факта, че гражданското общество в България е в подем и отказва да се поддаде на провокациите. Тe изразиха и подкрепата си за президента Росен Плевнелиев, че при липсата на диалог между партиите нещото, което остава, са предсрочни избори.

От посолството уточняват, че на днешната среща посланикът внимателно е отчел вижданията на контрапротестиращите, а именно несъгласието им с всекидневните протести на площад "Независимост".

"В Европейския съюз доброто управление е работа на всички. Така и на България, и на българите принадлежи да очертаят заедно своето бъдеще", заявил още той по време на разговора.

Dnes.bg припомня, че сутрешният протест пред посолството на Франция в столицата се оказа доста рехав. 20 души носиха плакати, докато други 30 журналисти ги снимаха.

За кратко при протестиращите дойде и рапърът Мишо Шамара, изчете си словото по мегафона и си тръгна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase