21

пешо

преди 10 години

До Анонименхаха качествени от гърция... ти в кой свят живееш?

20

поля

преди 10 години

Какво искът? цяла зима имаше гръцки домати м/у 1.50 и 2 лева а сега по сред лято българските са над 2 лева. Какво като са раснали в България гърците да не би да не ги ядът и да търсят български Сорта на сегашните български домати нямат нищо общо с българските сортове в миналото. Ако те ударят по главата може и да я спукат. Това са домати за пазар а не за ядене.

19

Анонимен

преди 10 години

тия на снимката са типични производители.Аз бих купил скъпи и качествени домати от гърция от колкото някой бг производител както са такива от снимките.

18

Moko

преди 10 години

вие знаете ли какво значи "местно производство"?! наясно ли сте за черния труд, който трябва да се вложи за да се произведе плод/зеленчук или животни и да се реализира продукцията на пазара?! Не, не сте! Проблема не е просто в ниските изкупни цени!! Проблема е в ПРЕКУПВАЧИТЕ, проблема е във вноса от Гърция/Турция/Македония! Колко струват турски домати супермаркета - 1.58 , а като го отрежеш - от него тече вода! ПФу ,помия !!

17

макето

преди 10 години

Ние селянето тва кое си го произведеме си го папаме а ако нещо остане и има мераклия да го купи арно ако не на прасетата дося от толкоз години не съм дал нищо под цената на която ми аресва не ке и да дам гражданието кат са толкоз отвирени да си ядат гръцките и турките химий айде денеска па от рано я подкараме пустата ракийка

16

Анонимен

преди 10 години

Какви хубави нормално големи дини....а по магазините само огромни,Бог знае от къде внесени!Кога най-после ще са приоритет българските стоки в нашата държава?

15

Анонимен

преди 10 години

А по пазарите по колко лева ги продавате, касова бележка знаете ли какво е изобщо?

14

Анонимен

преди 10 години

Значи, 20 ст/кг стигат да се покрият разходите. А миналата година, когато сте продавали на 45 ст/кг, защо тогава не ревахте? Защо не ревахте, когато сте огрбвали българския народ, продавайки на такива обирджийски цени?

13

Анонимен

преди 10 години

Не на пътя а пред парламента трябва. Само гушите на мазните зърнопроизводители се пълнят. Едно правителство до сега не е защитило местното производство. Последното също не ще да чува и за това хрупаме домати като ябълки твърди, но за сметка на това безвкусни.

12

Аз

преди 10 години

Проблема идва от по-високите субсидии в Гърция!Затова техните плодове и зеленчуци са евтини.ЕС им ги плаща и те са на печалба без да продават продукцията.Не ги бърка на каква цена ще продават гърците!

11

Анонимен

преди 10 години

До ЦветанА пазара е манипулиран от мафиотски картел при изкупвачите...Вие толкова ли сте ***, че продължавате да хвърляте общи фрази за демокрацията по форумите и си мислите че казвате нещо умно?!?!?!

10

Анонимен

преди 10 години

Има си начини да се справят с това, но Бай *** не иска да се осъвременява. Да влязат в съдружие, да си изкарат биосертификат и т.н. Да се свържат с прекупвачи от чужбина, където нашите вкусни плодове и зеленчуци ще бъдат оценени и така. Друг е въпросът, че липсва какъвто и да е контрол от държавата върху родните прекупвачи, които трупат огромни печалби за сметка на производителите и на крайния потребител. Но какво да правим, от 23 г. властта не работи за народа, а против него.

9

Анонимен

преди 10 години

Нека да са ниски цените !На мен пък това ми харесва!Отделно от това , заради тъпите им селски "тарикатлъци" с едничката цел - Прецакай клиента , са ме докарали дотам,че избягвам българското на пазара . От години на пазара няма българска диня.Има някакви извращения от присадена диня върху кратуна ! Раждат се огромни "дини" с мека вътрешност и вкус на тиква . . .Още да падат цените, въобще не им съчуствам !

8

Цветан

преди 10 години

Цените се определят от ПАЗАРА - това е капитализъм.Нали за това скачахте по площадите/и още продължавате/Съсипахте кооперациите като мислихте че с няколко декара ще станете милионери.Не може "хем душата в рая хем..............."

7

Naso

преди 10 години

Има картел при изкупвачите, за това протестират!Кой сега не разбра смисъла на тази новина и пише тъпашки коментари! Сладури глупави.

6

Анонимен

преди 10 години

Кой поддържа ниски изкупни цени.Ами този който има полза и държи пазара мутренско-олигархичния модел на управление в който ни вкараха всички досегашни управници.Всичко това не е демокрация а е именно такава управия.Държавата да създаде необходимите критерии и да субсидира зеленчукопроизводството както е навсякъде.Все това се повтаря и пак нищо явно "чипа"трябва да се смени.

5

TooN

преди 10 години

Хвърлили 2 касетки с презряло домати, цепнали 1-2 дини и вече голямата олелия! Като не искат, да не продават! Аз съм купувач и търся цена и качество! Та ще хапвам страхотни сладки дини на 0.44 лв/кг от Лидъл, внос от Гърция, а те нека искат по 0.50 лв/кг за безвкусните им дини. Сбъркани интереси...

4

Тео

преди 10 години

Когато и продукцията, и производителя е калпав и некачествен, то така ще е - няма да има кой да ви купи отвратителните български плодове и зеленчуци. Но от тъпо, некадърно и просто племе като селяците, наречени производители, качествено нещо не може да излезне. Да фалирате, дано, да спрете да заливате пазара с ***.

3

???

преди 10 години

Още малко ще поискат с 5 кв. м. обработваема земя да изхранват семейство.

2

макето

преди 10 години

Е те така не става не си фърляйте продукцията я кое не продадем го слагам на прасетата после цела зима сме на печени прасенца ай наздраве