145

защо не ни върнат

преди 11 години

румънците нашата Северна Добруджа, която Русия им подари.Е ли румънска земя Северна Добруджа,а -не е.

144

йови

преди 11 години

Да и аз предлагам също така да се изучава:- Хетски,древноперсийски ,асирийски,вавилонски,латински - все готини езици.

143

A.Osman

преди 11 години

A bratya bg znaeteli 4e Turski ez v Bg se izu4ava6e zad do 1976 g.Tursko radyo, Turski vestnitsi do mart 1985 g.Sled vızr proses(asimilatsiya) vsi4ko se zakri BKP izlezna stezata 4e v Bg nema Turtsi taka4e DPS iska samo da se vızv otnetoto pravo.Bgrte sa 6arlatani,teh mozhe da gi ima po sel svet a v Bg da ima samo bgr hahahah. 4ista natsya ot 4ingeneta.

142

до Дрислитри

преди 11 години

До ДимитриПомиярите няма да ви образоват,***!!!!!!!!

141

tomahawk

преди 11 години

Стига вече !Учете Английски, за да можем накрая всички да говорим на един език където и да сме !Не че съм фен на Английския, но вече и без това неофициално е приет за универсален !

140

Анонимен

преди 11 години

Купувайте им по един билет и ВСИЧКИ С РАЗЛИЧЕН МАЙЧИН ЕЗИК ОТ БЪЛГАРСКИ- ВЪН!!!!!!!!!!!!!!! Какво правят тука? Всичките големи българи като става въпрос за избори, за данъци, за социални помощи, за преброяване на населението, ама иначе да учим майчин език.

139

rodopa

преди 11 години

И едните и другите са ***,не можаха да разберат че да знаят и пишат на български език си е привилегия.Този език е със светлинни години напред пред останалите езици в света.

138

Димитри

преди 11 години

ДО val 789: Тази страна е на всички свой граждани...турци, власи,гърци , цикани и какви ли не още.Славянизираните *** да не си я присвояват тази земя

137

Българофил

преди 11 години

Власите в България не са румънци ! Румъни е изкуственно понятие ! До 17 век във Влашко официалният език писмен и говорим е бил църковно славянският сиреч българският.А само да попитам Влад Дракул румънец ли е бил или влах и на какъв език е общувал ? Нищо общо с румъните !Да живее България !

136

KOSTAS LINKE

преди 11 години

ВЛАХЕ,,,ЩЕ УЧИШ ГРЪЦКИ...НЯМА ДА ГОВОРИТЕ НА АРМАНСКИ...ВСИЧКИ ВЛАХИ УЧАТ И ЗНАЯТ ПЕРФЕКТНО ГРЪЦКИ.

135

val 789

преди 11 години

от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!

134

Влах

преди 11 години

Какво лошо има в това, ние власите да учим влашки? Не виждам защо това му пречи на някои......

133

val 789

преди 11 години

Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате

132

val 789

преди 11 години

Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните мъже и жени въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано.

131

Анонимен

преди 11 години

Нормално... Плодородна земя с изчезващо коренно население, чистите българи сме останали май не повече от 3 милиона и се топим все по-бързо, кой починал, кой избягал, раждаемост никаква, какво очаквате?! Естествено е всичките ни съседи да имат апетити и България скоро ще бъде разпарчетосана. От всякакви икономически и политически кризи може и да излезем, но от демографската - не. Други народи ще населяват тази хубава земя, за съжаление.

130

val 789

преди 11 години

Джон Хауърд: Това е нашата страна, нашата земя, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете.По-долу е изявление от 2006 г. на премиера на Австралия Джон Хауард към фундаменталните мюсюлмани, живущи в страната му. Мой приятел го беше качил във Facebook, но не стана ясно откъде е оригиналът:ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура.

129

Анонимен

преди 11 години

Вижте само какви проблеми създава непремереното (или може би внушено) изказване на един бъдещ/вече настоящ министър

128

:)))

преди 11 години

Абе защо не хванат да си ходят и едните и другите по техните си държави и да си учат и изповядват каквото си искат. В бг може да се учи турски в училище, само когато в Турция започнат да учат Български

127

Анонимен

преди 11 години

Българите в Румъния живеят там заради румънското робство в Добруджа след Междусъюзническата война. Върнали са 1940 г. Южна Добруджа, но в Румъния все още има цели български села, в които хората знаят български от семействата си, но не могат да пишат и четат на него. По време на въпросната окупация цели семейства са премествани насила някъде из Румъния и на тяхно място са идвали румънски семейства.Нито румънците, нито турците тук някой насила ги е карал да идват в България!

126

Анонимен

преди 11 години

да прескочим всички и направо да въведем китайски......поне файда да има:)))