80

Радослав

преди 11 години

Освен да знаеш ЗДуП и да можеш да контролираш автомобила, като караш да си зададеш въпроса "Сега ако стане нещо мога ли да спра?". Винаги си задавайте този въпрос, преди да натиснете педалът на газта. "АКО СТАНЕ НЕЩО МОГА ЛИ ДА СПРА!?"

79

redordead

преди 11 години

то понеже 50% познават правилника като Маймуняка, и затова има толкова инциденти.По принцип, когато тротоарът свърши на кръстовище, мислената линкоя, която го свързва с другия тротоар се смята за пешеходна пътека. В кварталите и като цяло в града, пешеходецът е абсолютно и винаги с предимство. Дори на забранени за пресичане места като цариградско, шофьорът е длъжен да съдесйтва на преминаваш неправилно да се избегне инцидент...

78

До 79 Маймуняка

преди 11 години

Това, което си написал беше вярно, но когато баба ми е била млада.Вземи да прочетеш ЗДП и ППЗДП.

77

до САЩ

преди 11 години

Сам занеш ,че в САЩ и мъжете се избират според автомобила и кината са авто!От форд Т до днес там дори фолклора им е обвързан с автомобилите.Нормално е да имат висока култура на пътя,а и пътища и автомобили.Там ако си пешеходец те спира полицията ,реално никои не върви пеша !Айде толкова за хвалба не са дори нямат изграден транспорт в чистия смисъл на думата !

76

До 79

преди 11 години

Ама ти вярно си Маймуняк !Ужас !

75

noone

преди 11 години

До шматко (66): Абсолютно си прав, също и майора, през 1982. Скоростта е много важна при шофирането. Отговорността да управляваш автомобила, за съжаление е изцяло твоя. Автомобилите,дори и най скъпите и комфортни, са просто една машина, която почти изцяло зависи от твоите умения да се движи напътя. Ако не си фокусиран, когато караш, много изненади могат да нарушат спокойното ти съществуване. Водача на клиото е проявил сериозно невнимание, което е застрашило 2 човешки живота. Лошо, много лошо. ..

74

до 79

преди 11 години

има много видове пешеходни пътеки, повечето са невидими.Като продължение на тротоар или банкет. Май и ти си от тази категория с. Лясковец?

73

72 до 80

преди 11 години

И аз им махам, даже им показвам с ръка че пътя е техен - тъпите погледи стават все повече! Тегля му една майна и минавам, всички бързаме за някъде, ти от САЩ трябва това да го знаеш най-добре! Те тука и такситата ръкомахат, правят обратни завои на пешеходни, и заради такъв имам 40см пирони в единия крак, всички си махаме, но понякога просто е невъзможно да илекуваш "***"! Аз също съм прекарал повече от половината си живот на "запад" , за това са ме удряли 3 пъти отзад на пешеходна!

72

От САЩ

преди 11 години

72. " Значи пешеходеца стои на тротоара до пешеходната пътека и гледа тъпо и не пресича ."Ще намаля до спиране и ако той се колебае , ще спра и ще му махна за поздрав и ще тръгна .( така се уверяваме че всичко е наред.Така си махаме , ако искам отшофьора да ме пусне пред себе си , когато колоната е спряла на светофар и аз иакам да завия на този път ,от бензиностанция например ( и с жест също му благодаря !) Толкова ли е сложно ?

71

Маймуняка

преди 11 години

Ако пеш.пътека не е от вида зебра то колата има предимство. Така че лошо за бременната но и тя може да има вина

70

Анонимен

преди 11 години

От 5 години живея в Бургас и ми прави впечатление как за около 1-2 години шофьорите се научиха да спират на пешеходни пътеки. Преди 3 години, когато спирах да давам предимство на пешеходци, теме гледаха с подозрение и се двоумяха дали да пресекат пред колата или не. Нормална гледка беше как разни сакати старци притичваха по пешеходните пътеки.

69

Шматко до 68

преди 11 години

Пресичат на пешеходната пътека или около нея както им падне определено . Тук най-страшни са велосипедистите като тигри карат мислят че имат 9 живота . Проблем няма всеки който види пешеходец веднага спира инак жална му майка плаче ако стане нещо или го заснеме камера чака го писмо със снимка + плик в който да си сложи шофиорската книжка и да я изпрати в централата пътна полиция в град Флензбург. Дано се оправи булката че такива дето имат смелост да забременеят у нас са много малко

68

Темерут

преди 11 години

Ами, хем ги направиха издигнати, като "спящи полицаи" и пак има инциденти... Страшен *** трябва да си, че да блъснеш човек на пешеходна пътека.

67

Светльо

преди 11 години

Не мога да повярвам че все още има хора, които смятат че пешеходецът е виновен. На пешеходна пътека се спира, това е!!! Докато не се научат нашите шофьори на това елементарно правило ще трябва да се озъртаме и притичваме като стреляни зайци по пешеходните пътеки и ще се чудим защо живеем в просташка държава. Най-добре също така такива шофьори да отиват в затвора за известно време и има шанс подобно прояви да намалеят!!! Дано се оправи жената и бебенцето и!!!

66

Гацо Дапов

преди 11 години

Тоя защо си мисля че е *** с купена книжка ? Такива дето са правили такива скандално елементарни нарушения с ПТП особено трябва да минават на психо преглед и да се проверява имат ли нужният образователен ценз за полагане на изпит за право управление на МПС ! Такива случай зачестиха с масовото продаване на книжки . Неграмотни хора с пари си купуват права и резултатът е на лице . Тоя да бъде съден за опит за убийство на двама души и без това момичето майка е решила да става

65

Иван

преди 11 години

Колкото повече млади и кадърни хора, с децата си напускат България, толкова повече нараства концентрацията на некадърниците и малограмотните у нас. Свестните си отиват в пряк и преносен смисъл, а какво остава? Погледнете се какви сте на пътя, в работата и у дома?! Това нормално ли е? Вижте си коментарите бе хора - деца възпитавате! В животни се обърнахме - не сме хора вече, а някаква ***. Ако не се вземат мерки - нацията загива - ще изчезнем, мислете над това.

64

дре'е ми на шве

преди 11 години

Всичко дето си говорим е много хубаво, ама айде да си кажете на колко ви се случва да карате, подхождате пътека, към която се движи пешеходец на тротоара, спира на ръба на пътеката и гледа тъпо, говори по телефон или нещо.... вие спирате, следователно целия поток след вас (надявате се поне), и чакате човека да пресече - да, ама не.... оказва се че човека не е имал намерение да пресича, просто стои на ръба и гледа тъпо като в небрано лозе... тия са ми любимите "пешеходци"

63

Темерут

преди 11 години

До Vae Victis: Хулителю на собствения си род! Вземи се скрий, и без това си емигрирал, та и мозъчното ти вещество малко нещо е емигрирало от главата ти!

62

Анонимен

преди 11 години

Това че някой пешеходец пресича неправилно, НЕ ДАВА ПРАВО на шофьора да го убие, само защото по закон пешеходеца няма право да минава там.Пешеходеца ВИНАГИ е с предимство.Нищо няма да ти стане ако караш разумно. А в обратния случай - отнемаш живот.

61

Голема беля

преди 11 години

До ШматкоЯ кажи как пресичат в Германия. Един човек, ако няма култура като пешеходец, няма как да има и култура зад волана.