173

Радо

преди 11 години

До 182Не всичко е толкова просто , ако живееш в малък град завършил си висше и умееш да правиш нещо , но нямаш пари какво правим? Отиваш до банката , но си на 25-28 години и нямаш апартамент ,какъв заем ще получиш? С какво държавата помага на младите?Стимулира ли ги ? Всичко зависило от мен , хайде стига глупости

172

176 до 183

преди 11 години

абсолютно си прав. При естествените монополи, собствеността е без значение (ток-частна, води-различни, топлофикация-общинска,бдж-държавна). Това се опитвам тук да обясня на ***, които си мислят,че национализация ще им реши проблема. (То първо,че държавата няма пари да купи всичките монополи от собствениците им,второ-няма да реши проблема). Справка-Венецуела-за 10год пропадна яко, а има много ресурси, сега е с режим на тока,до това води соца.Ключа е в правилата и законите.

171

Анонимен

преди 11 години

А честито,ТиквинициДянкоф ви паща мн поздрави от САЩ

170

до 182

преди 11 години

Кого заблуждаваш? Човека е обществено животно и живее при условия на обществен договор! Никой не е отговорен сам за начина на живот и възможностите, които му се предоставят за развитие и работа! Ако живея бедно, а съм образован и трудолюбив, вината е на системата, която концентрира имането произведено с труда на цялото общество в ръцете на единици!!!

169

184

преди 11 години

Ей, момко не ми говори глупости. Образован съм и не съм аутсайдер. Не живея в соца, а искам социална справедливост. Това говори ли ти нещо? Както аз всеки ден ставам с мисълта да заработя нещо и "както казваш" да си помогна, така искам и държавата и най-вече управляващите да мислят за мен като гражданин на тая държава. А не когато искам да постигна нещо да срещам една бетонна безкрайно висока стена в лицето на управляващи, бюрокрация, партии и тн.

168

до лумпен 178

преди 11 години

С тези си разсъждения, каквато и да е системата, ти ще си аутсайдер, гарантирам ти го. Никой не може да ти реши проблема,щото той е в теб самия. Винаги ще си беден, ако не се образоваш поне малко. Проблема е,че огромна част от хората в БГ още си живеят в соца и си мислят, че някой друг трябва да се грижи за тях (държавата или някой спасител). Ами не,никой с нищо не ви е длъжен, всеки сам носи отговорност за собтвената си съдба в общи линии. Това ако разбереш,сам ще си помогнеш.

167

до 176

преди 11 години

Не е проблема във вида на собствеността, а в управлението й!! И щом законите са направени така, че безнаказано да се краде държавата, то обирът ще продължава! Съдът защитава крадците, защото в тях са парите и властта!

166

нечовек

преди 11 години

А бой !

165

до 174

преди 11 години

За цените си прав, и за заплатите си прав. Но,какво значи "да се вдигнем,зада ни увеличат заплатите"??? Кой да ти ги увеличи???Доходите си зависят от теб-какво умееш,образование,талант,предприемчивост,знания,късмет,познанства,упористост и т.н. Половината хора тук още не могат да проумеят,че никой с нищо не им е длъжен,нито да ги гледа,нито за доходи,нито нищо (изкл.е само за болни,инвалиди,стари,които не могат сами).Сам си отговорен за себе си,проумейте го това най-после!

164

Анонимен

преди 11 години

до немеца Точно така!Силата е в единението!

163

Анонимен

преди 11 години

Е сега вече ви ... мамата!!!! Нищо не сте разбрали, само подбъзиквате народа и чакате да ви мине номера!!! Като направите лидерите на протестите депутати и по този начин ги обезвредите, улицата ще излъчи нови!!!

162

Анонимен

преди 11 години

Добър ден, вярващи. Помните ли 1990г. Стачкувахте, нали? Викахте демокрация, драхте гърла и вярвахте на другарите Луканов, Костов, СДС-та и Желю Желевци. Те ви обещаха че, ще ви водят към светло бъдеще. И каква стана тя, годината е 2013-та, а ние нямаме пари да си платим тока и се чудим по цял ден какво ще ядем, че за да останат и за утре. Хайде пак по площадите и дружно "де мо кра ци я" и задължително двата пръста горе!!

161

ЩО СА ВИ ЗАПЛАТИ ,БЕ

преди 11 години

...КАТО НАПРАВИТЕ "РЕВОЛЮЦИЯТА" ---ШЕ ЖИВЕЕТЕ ПРИ КОМУНИЗъМА!!!ВДИГАЙТЕ СЕ НА РЕВОЛЮЦИЯ ----ПА МОЖЕ И ЛА""А ДА ЯДЕТЕ ...!!КОЛКО МЕ У ...!ВИДЕХТЕ ЛИ ....КОЛКО НЕЩА ПОСТИГНАХТЕ С ТИЯ РЕВОЛЮЦИИ...ХА,ХА,ХААААААААААА..??!!!Я , ЩО ВЪШКАРИ ,ШЕ ВЛЕЗНАТ У ПОЛИТИКАТА С ТЛЪСТИ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ!!АЙДЕ ,ДРУГАРИ ....ДИГАЙТЕ СЕ!!!

160

до лумпените

преди 11 години

Вие не осъзнавате, че "национализация" чисто и просто значи държавата се разбира със собственика за цена и условия и купува от него съответното дружество. Първо, откъде пари в бюджета за подобни покупки (само трите ЕРП към момента цената им е някъде 1-1.5млрд.евро) и второ, за чий й е на държавата да притежава и управлява бизнеси (справка БДЖ,ВМЗ,НЕК,Пощи-само да се чудим после данъкоплатците откъде да им осигурим пари за заплати,като закъсат). Айде мислете малко,после лозунгите.

159

Nemeca

преди 11 години

Вижте как го правят на запад - не стачкуват да кажем само лекари, ами лекари, учители, чиновници, транспортни работници и т.н и т.н. И тогава се прави натиск.

158

Nemeca

преди 11 години

Хора, цените на тока съм почти убеден, че трябва да се вдигат. Все пак ресурсите са на пазарни цени както и да го погледнем. Тока ни не е скъп - малки са ни заплатите. Цените ни в магазините не са скъпи - малки са ни заплатите. Цените на апартаментите ни не са скъпи - малки са ни заплатите. Цените на безнин и дизел не са скъпи - малки са ни заплатите. Кога ще се вдигнете за заплатите си? Не са ви проблема цените, а единствено и само заплащането. Вдигнете се всички браншове едновременно.

157

Анонимен

преди 11 години

Защо не коментирате нормално,ами само пишлягарски изцепки и плоски пезевенклъци?На българина му се пече яйце на г.за ,и никой след 12ти няма да му помогне.Истината е в протестите! п.п.Абе,къде са ПРОФСЪЮЗИТЕ?

156

АЙДЕ ДА СЕ ПАЛИМЕ БЕ

преди 11 години

...ПА КАТО ПОЧНЕМЕ ДА СТРОИМЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ ----ШЕ СИ ОПЕЧЕМЕ И ДЕЦАТА ОТ ГЛАД...ха,ха,хаааааа...!РУСНАЦИТЕ ШЕ НИ ДАДАТ И ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ ДА ГИ ПЪРЛИМЕ ,ПРЕДИ ДА ГО ОПЕЧЕМЕ ХА,ХА,ХАААААА...!Бон апетит ,другариииииииииии....!

155

АЙДЕ ДА СЕ ПАЛИМЕ БЕ

преди 11 години

*** ГОРЯТ СУПЕР....ТЪКМО ШЕ СПЕСТИМЕ ОТ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ НОЩЕМ!МОЖЕ И У ГИНЕС ДА ВЛЕЗНЕМЕ ..ХА,ХА,ХАААААААААААА....

154

Даола

преди 11 години

Ха-ха-ха , значи намалението беше прах в очите на протестиращите и сега ще измислят 300 прчини отново да вдигат цените на тока. С една дума монополистите в бранщша са всесилни. а и навсякъде- същоА всички тези маневри с тока последните дни също са някаква измама със статегическа цел. Ще се окаже, че и новият министър не е в час.