11

generala

преди 11 години

типично еврейска новина,сега всички ще хукнат да купуват "евтини" долари с надеждата да посъпнат. но ще се случи точно обратното и евреите пак ще покриват доволно ръце.сащ печатат повече, точно за да не допуснат посъкване на долара, което ще довърши жалката им кредитно-косуматорска икономика.

10

Гражданин на РБ

преди 11 години

..След масовото задлъжняване, вследствие на позитивните очаквания, създаващо куха пирамида от "бъдещи вземания", в даден момент изтеглям наличните напечатани хартийки от пазара, разполагайки с всички финансови механизми за това....След което пирамидата рухва, всички, които са заложили РЕАЛНИ неща за гарантиране на кредита си, ги губят, за да ги придобия аз.... Имоти, парцели, фабрики, цели сектори от даден бизнес.Елементарно, нали?Само защото МОГА ДА ГО НАПРАВЯ.Хиляди трилиони ..;-)))

9

WASILISQNISGERMANI

преди 11 години

ЗАЛАГАМ НА РУСКАТА РУБЛА И ДА СИ ЗАГУБИШ ПАРИТЕ....ПАК ЩЕ ТЕ КОМПЕНСИРАТ С......НЯКОЛКО ТОНА ЗЛАТО.....

8

Гражданин на РБ

преди 11 години

...Да не забравя! При добро желание, когато искам повече реални неща, стартирам механизма на финансовата помпа: 1. Наливам свежи напечатани пари в най-силната икономика на света (засега) САЩ, като задължа Президента на САЩ с дълг към Фед. резерв. Създавам илюзия за икономическо благоденствие. Фирмите, дребния и среден бизнес, физически лица взимат кредити от МОИТЕ банки. Подставени от мен лица в кредитните агенции оценяват кредитите, като 100% възвръщаеми. Следствие - масови ипотеки..;-))))))

7

Гражданин на РБ

преди 11 години

...Бих могъл да изкупувам и продавам долари, евро, всякаква валута държавни облигации и други ценни книжа, бих могъл да управлявам Правителства, чрез подставени платени лица, бих могъл да финансирам или да сривам държави, съществено да влияя на политиката в силните на момента, да реша кога някъде трябва да се проведе война за ресурси, от която да извлека полза...И всичко това на цената на няколко стотици жалки милиарди долари/евро/друга валута.А! харесва ми, че петролът се търгува в долари.;)

6

Анонимен

преди 11 години

те така говореха и преди година а преди 2 говореха че щяло да изчезне като трън в окото им е на англичаните и американците това евро.

5

Гражданин на РБ

преди 11 години

Ако аз, например, притежавам хиляди трилиони в каквато и валута си поискам, тъй като моите предци са се постарали да се родя, като техен наследник, неприлично богат, то аз и моите съмишленици от тесен кръг такива, които притежаваме поне 50% от банките по света, чрез подставени лица, мога, когато си поискам, да предизвикам криза, на който си поискам пазар или борса, наливайки или изтегляйки огромни суми в дадена валута в даден момент, само защото така ми е изгодно... Елементарно Уотсън..

4

Гражданин на РБ

преди 11 години

Такава общност е Европейският съюз. Е, затова започват да използват финансови механизми, като поевтиняване на еврото, с цел стимулиране на износа.Е гати паникьорския свят, ако едно прибиране на руските офшорни капитали от Кипър следва да се тълкува като колапс на еврото.Финансовият свят не се управлява от толкова елементарни логики. Напротив, логиките се залагат от тези, с неприлично много пари, и със завидна позиция, чиято изгода в даден момент диктува финансовите пазари.;-)))))))))

3

Анонимен

преди 11 години

evroto rasbi srednata klasa na evropeiskite strani. goliama izmama e.

2

Анонимен

преди 11 години

Е и кво от т'ва?

1

Граждани на РБ

преди 11 години

Мда бе. Доларът расте, явно сега някому (с неприлично много пари) му е изгодно да расте. Дайте сега да напомпаме допълнителна паника у притежателите на еврови позиции, та да купуват долари, поскъпващи долари.Някой печели от тая цялата работа, но не и дребните спестители в евро.Всъщност, в общност със сравнително затворено производство, поради висока себестойност, официално отричаща евтиното производство на енергия (като ядрената енергия), какво може да се очаква? ;-)))))))))))))))