262

Анонимен

преди 11 години

РОСАТОМ СИ СМЯТА, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ...

261

Анонимен

преди 11 години

До НаблюдаващРешаваме и строим Белене-5 годиниИдва Кунева на власт и решава че трябва да я затвори,щот някой от ЕС и намигнал..Ко праим после?Нова АЕЦ ли ще си строим?

260

недоумяващ

преди 11 години

Решаваме и строим Белене-5 годиниИдва Кунева на власт и решава че трябва да я затвори,щот някой от ЕС и намигнал..Ко праим после?Нова АЕЦ ли ще си строим?

259

Анонимен

преди 11 години

За сведение на незнаещите АЕЦ Козлодуй не дава енергия за София. Произведената енергия от единствената ни АЕЦ се изнася за жълти стотинки, а столичани плащат енергиен микс от зелена енергия и тец. Ето електроцентралите които захранват столицата: ТЕЦ София - 85МВт, ТЕЦ София-Изток - 186МВт, ТЕЦ Бобов дол - 630МВт, ТЕЦ Република - 180МВт. Кой е луд да пренася енергия от 200км при положение че в близост има достатъчно централи.

258

Никола

преди 11 години

До НаблюдаващТо за това Турция ще види ЕС през крив макарон ! А руската ядрена технология , която ни се предлага е сигурна , но мноого остаряла и неефективна в сравнение със западните реактори . Това всъщност са Козлодуйските реактори ВВЕР с фейслифт и един (+) за цвят !

257

Анонимен

преди 11 години

БРУТАЛНА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ!

256

Анонимен

преди 11 години

До НаблюдаващАз не съм видял хубаво,нито от руснаците,нито от USA.Затова не вярвам нито на едните нито на другите,да не говорим за хората които трябва да ме представляват пред горните две!

255

ПИСНА НИ ОТ ВАС

преди 11 години

РУСНСАЦИ, ИДЕТЕ СИ МИР! НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ В ЕВРОПА! СМЪРДИТЕ НА ВОДКА !

254

Никола

преди 11 години

Стига разни агитатори на руско-българската енергийна мафия са ни плашили с цената на тока , заради Белене ! Ето какви са резултатите в една сметка 50% за производството / и то на скъпия микс/ 16% за разпределението до дома и 34% за плащането на частните ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове ,Зелени и Белене . Какво излиза , че да строиш собствени енергийни източници излиза по-скъпо то това просто да си купуваш тока от вън !

253

активен

преди 11 години

Стига с това Белене. Народа ясно се изрази на референдума да няма Белене. 20% гласували - това нацията ли е? Може би сега 90% от тези дали "ЗА" Белене са на улицата.

252

Анонимен

преди 11 години

Оставете цоциалистите да си говорят за белене като за комунистическото светло бъдеще.

251

Наблюдаващ

преди 11 години

До Анонимен (263)Обърши си пяната от устата и ми кажи какво хубаво сме видели от американците, или от европейците. АЕЦ Козлодуй, дето захранва цяла София кой я построи... хамериканците ли? От тях само бомби (включително бомби-играчки за деца) и военни бази, разположени на аванта сме видели. Хайде допълзи си обратно до дупката от която си се измъкнал.

250

Анонимен

преди 11 години

Малко ли са ти анонимните коментари мааалко по надолу????

249

Анонимен

преди 11 години

Руския посланник се бърка във вътрешните работи на България и трябва незабавно да бъде отзован.

248

Наблюдаващ

преди 11 години

До Никола (261)Хайде стига общи приказки. Ако смяташ, че пиша дезинформация, дай аргументи. А иначе за плащането - не, мерси, имам си глава да мисля и я ползвам по предназначение.Като стана дума за турците... знаеш ли, че "глупавите" турци, "русофили" строят АЕЦ в Akkuyu. Всъщност, строят я точно същите Росатом.Хайде *** си хейтвай при Командира, дето те е пратил да миеш мозъчета по форумите.

247

Анонимен

преди 11 години

Тези пари ще бъдат плащани от българите чрез сметките им за ток и вероятната цена, на която ще произвежда енергия АЕЦ-Белене ще бъде в порядъка между 10 и 12 евроцента на киловат/час

246

Анонимен

преди 11 години

Всъщност толкова щяло да струва само ядреното островче - самата площадка. Но никой не казвал кой ще плаща далекопроводите, подстанциите, резервиращите мощности, застраховката за самата централа, подготовката на хранилище за отработеното ядрено гориво и "погребението" на АЕЦ-а, когато изтече проектният й срок.

245

Анонимен

преди 11 години

Лошото е, че подобни думи чуваме и от нашия премиер. Всъщност те вече говорят по един и същи начин, с един и същи глас и аргументи", каза Сугарев.Той напомни за многото лъжи, свързани с проекта за АЕЦ "Белене" и даде пример, че цената трябвало да бъде 6,3 млрд. евро най-много, но дори и руснаците говорели за 8 и 9 млрд. евро.

244

Анонимен

преди 11 години

Това е тежък външнополитически гаф, тъй като става дума за решение, което не е взето от органа, който трябва да направи това и е намеса от страна на друга държава във вътрешните работи на независима България.

243

Анонимен

преди 11 години

Когато има икономика, която е енергийнозависима от Русия, се дава жест тя да стане абсолютно енергийнозависима, а с това се прекратява нейната политическа независимост.И това се вижда много ясно още в момента - в изявления на посланика на Русия в България Юрий Исаков, който казал, че може да гарантира 100 процента, че АЕЦ "Белене" ще се строи.