45

до безпристрастен

преди 11 години

Обяснението е елементарно. В германия министър на вътрешните работи не е физкултурник и полицията си върши работата.

44

безпристрастен

преди 11 години

Нямам никакви политически пристрастия, но не ми е безразлично в моята държава как се живее. Затова мисля, че Цветанов е абсолютно прав като пита например: Защо в Германия по едно и също дело за Сапард са осъдени а в България са оправдани. Това не е никаква намеса и трябва съдията да излезе и публично да отговори. Те обаче немогат да кажат ами дадоха ми 100 000 евро и го оправдах, а викат ние сме независими. Това е истината, а другото е пропаганда на политически сили.

43

52-рий

преди 11 години

ти си човек който не знае какви беха времената навремето,млъкни и се заври в дупката си червей червен !

42

Анонимен

преди 11 години

до 53ТОВА СА САМО ТВОЙ ТЪЛКУВАНИЯ - ПРОЧЕТИ МАЛКО ПРАКТИКА НА СЪДА И ЩЕ СЕ УБЕДИШ В ОБРАТНОТО - А АКО ПРАКТИКАТА НЕ Е ЕДИННА ЗА ТОВА ИМА ВИНА И ВСС!

41

до 47

преди 11 години

"причиняване на смърт поради непредпазливост",абе ей знаещият, да знаеш случайно че ЗДП забранява употребата на алкохол и упойващи средства на водачите на МПС когато им предстои управлението на същите, а нарушителите са знаели какъв е законът щом са с книжки за управление и в този ред на мисли следва да знаеш,че умишлено го нарушават,това е умишлено убийство бе ***. Жертвите са жертви на престъпили законите в държавата,закони които са умишлено нарушени,никой не им е наливал алкохол насила.

40

Анонимен

преди 11 години

СЪДИИТЕ СЪДЯТ СПОРЕД ЗАКОНА! ПРОКУРАТУРАТА ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ - АКО НЯМА ОБВИНЕНИЕ КОЕТО ДА СЕ ДОКАЖЕ - НЯМА ПРИСЪДА! ТАКА ЧЕ ЦЕЦО ДА СИ СТЕГНЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДЕТО СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОД ПРЯКОТО РЪКОВОДСТВО НА ПРОКУРАТУРАТА - И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ИЗКАЗВА! ЦЕЦО ДА Е ПОКАЗАЛ КАК СА СЪБРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА В ГЕРМАНИЯ?!? НЕ НЕ Е АМА ТАМ ПОЛИЦИЯТА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА А НЕ КАТО ТУК ДА ПРИКРИВА МУТРИТЕ!

39

пенсионер

преди 11 години

Малко инфо за по младите. По времето на бай Тошо за да станеш съдия се искаше одобрението на ГК на БКП или ЦК на БКП. Затова комунистите прекръстели се на социалисти е направиха така конституцията , че съдия неможеш да уволниш никога. Да сте видели някой от червената мафия осъден.

38

Анонимен

преди 11 години

Цветанов може да е прав само ако коментира бягане на средни разстояния. Там може би ги разбира нещата.

37

Сокол

преди 11 години

Цветанов е прав, това не са съдии, а прогнили корумпирани червени олигарси! На Гоце агентурата - смрад!

36

qwer

преди 11 години

Всички български съдии и прокурори в Б-я плачат за бесилката,да се върне смъртното наказание и да се започне от тези ***.

35

юрист

преди 11 години

Ако хората знаеха истинската корупция в съда щеше да получат инфаркт. Няма нито един осъден човек с пари ама наистина нито един. Доказателство е Брендо, чак като италианците се намесиха беше арестуван и пратен в Италия. Затова евала, че се намери един достоен и смел министър като Цветанов да каже , че царя е гол. Истина е , че съдебната система воюва с държавата не за независимостта си , а никой да не гледа в тяхното канче.

34

!

преди 11 години

Крайно време е да подновят проектът Белене.. Не централата, а предходния му статут!

33

1

преди 11 години

Отсъждане: "Деянието е извършено в пияно състояние и представлява особено тежък случай" "Райна Д. има средно образование, не е семейна, не работи, вече осъждана е за управление на автомобил след употреба на алкохол" Като обобщение: убийство на повече от 1 човек, извършено в нетрезво състояние, което е рецидив и се води "особено тежък случай" се равнява на 4г. затвор при лек режим...За справка: при нанасяне на лека телесна повреда, законът предвижда до 5 год затвор, за подготовка на кражба-3 год

32

възмутен

преди 11 години

Тц - няма да стане! ВСС са едни мишки, сложени от там по партийна линия и трябва да са послушни! Я не слушат, я знаете какво се случва! Пък и къде се е видяло да се рипа срещу шефа, нали знаете, че ВСС са подчинени на министъра на вътрешните работи, което за мен е пълен абсурд!

31

bg

преди 11 години

Не се хабете бе народ.Съдът е като ченгетарницата, не са корумпирани и са честни и почтени.Разиграват театро за пред нас, а зад завесите броят и делят.Направо са за оскари.

30

Анонимен

преди 11 години

При повечето дела причината за липса на присъда е некачествено обвинение. Някакви негодни или направо измислени доказателства и как очаквате присъда от съда? Докато милиционерският ПУЦ бълва "прависти", така ще бъде.

29

нико

преди 11 години

По въпроса със закона и ковачки.Престъпление в големи размери според БГ НПК е когато сумата надвишава 5000 лв. В особенно големи е над 10000 лв. А другаря ковачки е откраднал само 16 милиона. Какви ти тук закони, германски нпк и пр. и дрън, дрън. Съдиите са безобразно подкупни и обществото няма власт над тях. Докато сме с тази конституция който и да дойде на власт, ще гледа безпомощно съдийския произвол.

28

Реалност

преди 11 години

Причината за присъдите на съдиите е лошия МАТРЯЛ. Нема какво да се лъжем - тук живее проклето племе . . .

27

1

преди 11 години

СЪДИИТЕ СЪДЯТ СПОРЕД ЗАКОНА.Това може да се твърди само ако си клепоухо магаре или платен комунистически драскач. Интересно къде видяхте това.Може би когато ковачки открадна 16 мил. ддс и беше осъден условно.Или когато проф.по мелиорации доган забърса 1,5 милиона.Или когато харизаха пловдивския панаир на един свинар, кото не е платил и 5 ст. Или в 90% от кьопавите им присъди, които не кореспондират с закона по никой начин. Трябва да си съвсем *** за да не видиш че съдиите воюват с държавата

26

Мръсен комунист

преди 11 години

Понеже виждам, че всеки *** се е наел да пише само ще ви кажа, че съдът взема решения на базата на закона, събраните доказателства и своето вътрешно убеждение. Тук има ***, който непрекъснато говори за некакви интерпретации, дано прочете това. И май е от червените ***, щом плюе по ГЕРБ.