1103

Мамантос

преди 11 години

Начинът за отнемането на властта от такива е указан от Владимир Илич Ленин

1102

Спонги

преди 11 години

До filantropТочно така трябва - 60% за богатите и 10 % ЗА БЕДНИТЕ. ДА, АМА ЛУКОЙЛ ДЕКЛАРИРА 0% ПЕЧАЛБА. Пари се събират от средната класа, а у нас наченките на такава бяха убити от ГЕРБ.

1101

Анонимен

преди 11 години

До filantrop глупостите ги пишеш ти, гербаджийска ***. Искал Дянков, искал, ама три години не му стиска да направи промените и ги отлага за по-натаък (кога ли ще е това,въобразява си, че пак ще спечелят изборите, ама на "кукуво лято"). Сега си е напънал бедното мозъче и измислил с какво да си закърпи уж "балансирания бюджет" Ако досега беше направил реформите в данъчната систем БГ-то нямаше да е на това дередже! Ама ли нали трябва да пооткраднат още малко...

1100

Анонимен

преди 11 години

Да обобщим: Дянков довърши правителството с разстрел от упор.

1099

Анонимен 2

преди 11 години

България никога няма да се оправи, защото каквото и да се направи в тая държава само се оплакваме!!!Забравихте нормалните човешки отношения-всеки гледа да надцака другия и да е по-зле от него!Виждам по минусите на долния ми коментар кой си е направил най-простата сметка кой ще бъде ужилен от този налог!Пишете си тук, драскайте си по цял ден, после ревете, че държавата ни е скапана.То не може по цял ден в интернет да се седи и да се оплакваме и да злобеем.Осъзнайте се малко!Стига с тая злоба!!!

1098

Анонимен

преди 11 години

от "питам се и отговарям" До filantrop - ако поне имаш единица IQ щеше да се замислиш. Съгласен съм, че доходите трябва да се облагат, но защо за едно може, а за друго - не или "по-така". Нали ни дават за пример ЕС - потърси и виж какви са данъчните ставки там и тогава пиши *** коментари!

1097

Анонимен 2

преди 11 години

100% съм сигурен, че повечето хора пишещи тук нямат и един лев спестен в банка!Тогава защо ревете против този налог?10% върху лихвите означава, че на 5% годишна лихва ще има 0.5% налог.На 1000лв влог вие взимате 50лв лихва.След този налог ще взимате 45лв.С 5лв на година ще забогатеете ли?Ще бъдат ожилени само хората с по 100-200-300 000 в банките и тези с милионите!Нека богатите да плащат!Навсякъде в Европа богатите хора плащат повече данъци и налози.Който е против е платен писач в този форум!!!

1096

Евробахур

преди 11 години

Започна сезона на ПРЕБРОЯВАНЕ НА ДИВИТЕ ЗАЙЦИ!

1095

Анонимен

преди 11 години

пиам се и отговарям: - Защо данък за дивидент е 5%, а за лихви - 10%? Много проПсто - дивиденти имат големите играчи, а народът - жалки спестявания (депутати и правителство направо мизрни), т.е. бедните плащат двойно по-висок данък! 2. Защо досега не е въведен данък върху хазарта и печалби от фондовата борса (Дянков пак е паднал от Марс и не е знаел)? Ами защото там се въртят "големи пари" и се изпират най-добре!

1094

Спонги

преди 11 години

До Анонимен 1410Ама те не са десни. ББ беше легитимиран от агент Виктор за "десен " политик, когато за да не спечели кандидатът на ДСБ кметските избори в София, отказа да одтегли ченгето Герджиков. За благодарност брат му Емил е евродепутат.

1093

Анонимен

преди 11 години

питам се и отговарям: - Защо досега не е заменен "плоският данък" с прогресивно облагане на доходите ии какъв е този таван до 2200 лв. подлежащ на облагане? Просто това ще засегне не "пчеличките" с по 300 лв заплата, а висшите еталони на властта. "държавните служители онези с тлъстите пачки от заплата и бонуси.

1092

Анонимен

преди 11 години

питам се и отговарям: - Защо има една група работещи, които не си плащат осигуровките, а те са поети от бюджета (т.е. от обикновения данъкоплатец с малки или средни заплати)? И за най-непросветения е ясно, че този, който пази от народния гняв или замита следите от далаверите трябва да "добре хранен и грижливо отглеждан"

1091

Анонимен

преди 11 години

питам се и отговарям: - Защо едно дясноцентриско правителство пропагандира абсурда за преразпределяне на доходите между бедни и богати на база "ще вземем от "богатите" с по 1000 лв. спестявания за да ги дадем на по-бедните? И това е елементарно - идват избори и някой трябва отново да гласува за тях!

1090

Спонги

преди 11 години

До Василев до Спонги ППГЕРБ са виновни, защото не намериха начин да субсидират нашите производители. Не са виновни вносителите, а държавата. В Гърция всичко се субсидира в земеделието. При едни и същи цени на торовете, торфа, посадъчния материал, гръцките домати, цветя, чимове, храсти са пъти по-евтини от нашите въпреки по-високите цени на работната сила. Защо държавата не дава субсидии. Вместо да хрантутим Гърция, нека намалят подслушванията и полетите за лентички. Ще стигнат поне за нещо.

1089

Анонимен

преди 11 години

питам се и отговарям: - Нерон е казал: "дай на народа хляб и зрелища за да е доволен", но в България има само зрелища (вж. загрижеността на премиера за предаване на мачовете по телевизията) - това ли е най-голямия проблем на българин Е, стана ли ви ясно, че това е най-некадърното и корумпирано правителство управлявало България досега? Така че, когато гласувате, добре си направете сметката дали искате да останете в категорията на "балъците", на които обещават в необозримот бъдеще по-добър живот

1088

Мамантос

преди 11 години

Начинът за отнемането на властта от такива е указан от Владимир Илич Ленин.

1087

Анонимен

преди 11 години

Питам и си отговарям:1. Защо данък за дивидент е 5%, а за лихви - 10%? Много проПсто - дивиденти имат големите играчи, а народът - жалки спестявания (депутати и правителство направо мизрни), т.е. бедните плащат двойно по-висок данък! 2. Защо досега не е въведен данък върху хазарта и печалби от фондовата борса (Дянков пак е паднал от Марс и не е знаел)? Ами защото там се въртят "големи пари" и се изпират най-добре!

1086

Петър

преди 11 години

Бойко Борисов - най добрият премиер, ако ще и 3000 *** коментара да нацвъкате

1085

Спонги

преди 11 години

ДДо Василев до СпонгиХа ха ха ха . По време на ГЕРБ големите вериги построиха три пъти повече магазини. Те не спазват закона за конкуренцията в който е записано, че в един район не може да се намаляват цените повече от 25% от средните там. Извиват ръцете на дребните производители, а държавата фактически защитава веригите. да не говорим за отложеното плащане, което е фактически стоков кредит, а на малките кредитът е с висока лихва. Найденов измисля простотии за да затисне малките. В големите вериги се продават стоки за които се изисква специално разрешително без те да го имат (посадъчен материал, луковици, торове, биоциди, дори пестициди). Това са Кауфланд, Лиъл, Фантастико, Т-Маркет. Бриколаж и Практикер имат лиценз, другите не.

1084

?

преди 11 години

"...цялостна дестабилизация на пазара..."Как точно с 13% увеличение на тока ще се стабилизира държавата?????????????