217

Анонимен

преди 11 години

Съгласен съм да се строи, но при следните условия:1 Със 100% частен капитал и никакъв ангажимент от страна на държавата да изкупува тока.2. Да се осигури възможност за непрекъснати проверки от контролни органи по отношение на безопасността на реакторите.3. Собственикът за своя сметка да осиури безопасното извеждане на отработеното гориво извън пределите на България.4. Собственикът да осигури определен брой работни места за българи от региона на Белене.

216

Анонимен

преди 11 години

290. Е да де , те не мислят там да има ядрени реактори . Целта е пълна ПРОДАЖБА. И това го прочетох , че тази скоро регистрирсна фирма , която няма опит в ядрената енерг. Предлага да КУПИ изоставеното Белене през март 2012. И го написах , и като взеха да го увъртат че е инвестиране. 1. Първият етап е ПРОДАЖБА на БЕЛЕНЕ( каква територия ?)2. Втори - не зависи повече от БГ , какво ще правят и колко ще замърсяват?3. За малко спира преговорите , и пак ще стане каквото са намислили.

215

Анонимен

преди 11 години

До ИСТИНАТАТова са глупости, самия инвеститор каза, че ще построи, развие и след това продаде централата. Те не искат да са собственици а се занимават с изграждане и развитие. И никъде няма договори дали ще се изнася или внася, нито пък цени. И къде пише че НЕК ще дава 10 милиарда на инвеститора. Нали затова е инвеститор, защото той ще инвестира и няма да ангажира по никакъв начин държавата, нито с пари нито с гаранции. Пак врели некипели.

214

ХЕ ,ХЕ....

преди 11 години

.....БОЙКО ПЕЧЕЛИ ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ :Ако спечели референдума ...МОЖЕ ДО СТРОИ-МОЖЕ И ДА НЕ СТРОИ---ЩЕ ТЪРСИ ИНВЕСТИТОР!Ако не спечели референдума ...ще строи Станишев---НЕКА ПРОБА ДА ИЗВАДИ ТИЯ 2О-млрд.!*** -САМИ ЩЕ СЕ НАБУТАТ В ИНФЛАЦИЯТА....ОТ МНОГО АКЪЛ!ЗА НАС " с гайдите ".ОБАЧЕ ...ГРАНИЦИТЕ СА ОТВОРЕНИ!ТО И СЕГА ЖИВОТА Е ТЕЖЪК ТУКА....КАТО ПОЧНЕ ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ ЗА АЕЦ-а..ЩЕ Е АД!ДА МУ МИСЛИ ***.....БОЙКО Е ПРАВ!ЩО ДА СЕ БОРИ С ТЪПОТАТА НА БЪЛГАРИЯ.....НЕМА СМИСЪЛ

213

Аз

преди 11 години

До ЗнаещТи пишеш че си знаещ, ама май знаеш не повече от второкласник... Първо на първо голяма част от натрупаните излишъци беше изхарчена последните месеци от управлението на тройната коалиция. Второ, ние нов заем не сме теглили, даже обратното, пролетта погасихме час от стар заем. Та не виждам как може да претендираш, че си знаещ след като пишеш неща които реално не са се случили. И за излишъцъте можеш да провериш лично, също така и за заема 960млн. лева, почти милиард сме върнали пролетта.

212

Платени предатели !

преди 11 години

Абе то е ясни кой му е платил да разтури българската енергетика . става въпрос да се ПРОДАДЕ , и след като и Козлодуй трябва да се спре , България ше внася ток от тези ( дето още не са готови с АЕЦ ) реакторите са им Руски ).Ха ха , Костов ,ние ще бъдем" независими " от Руснаците. И на теб ти плащат да се дереш , че Белене е " погребано" - *** черен !

211

asen

преди 11 години

не знам колко струва ремонта на това площадче 20-30 000лв ??Като гледа откриването струва поне 10 000лв- най малко.

210

с сега какво?...

преди 11 години

Какво недоволствате бе?Ами като не ви харесва Б.Б.-то - станете и го изритайте.Чета разни коментари от рода - идат избори, вие ще видите...И какво ще видят, какво им показвате - ами показвате им че като ги изберете и те са там 4 години, задължително целия мандат...така и предишните така и следващите...Дайте да ги научиме че като не си вършат работата си отиват веднага и то с гръм и трясък...Аман от овчедушие...

209

Хей

преди 11 години

Ама що се правите на утрепани бе , Че незнаете , кое е изгоднито за България?1 . АЕЦ да е Български с 51% БГ участие !2.АЕЦ е най ефтината ел енергия в света , най печеливша за държавата.3. Гламчо ,как така ще ни продаваш Енергетиката на частници и ще им искаш смешната сума 200мл депозит.4. В Енергетиката се борави с милиарди , затова ли му казваш ЛЬОЛ ,За да го обезцениш като всичко друго.( и си гушнете останалото)5. На

208

румен221

преди 11 години

БОКО,Идиотщината ходи по Хората, не по коюти матрялаилиЗащо без евтин ток от АЕЦ-Белене няма живот!!!- Ако доклада на HSBC за Белене е верен и 2 реактора струват 10.3 милиарда ЛЕВА, от които 2 милиарда вече са вложени, ако преместим единя в Козлодуй ще похарчим още 6 милиарда или ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 15 ГОДИНИ- ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА ЗАЩО ГО МЕСТИМ???- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.42 ст/кВч. (доклада стр.11 долу в ляво)- Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 6,5 ст!!!1.Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност дори от Френските, а американците не ги правят от 30 години и са безнадеждно изостанали ОБЩО ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ 43 РЕАКТОРА, КАТО САМО НАШИТЕ БИЛИ ГУБЕЩИ!?!?- ИСТИНАТА Е, ЧЕ МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 100 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето), 2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ (за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛЯДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО НАИСТИНА ГО ВЯРВАТ!!!

207

m53jka

преди 11 години

До 251 outsiderЧрез референдума Бойко Борисов иска да свали отговорността от себе си - и за проваления досега проект и за това, какво ще получим от американския инвеститор.Съгласен съм. И аз си помислих нещо такова. Хайде, сега БСП да спретне редиците и да пусне подписка против референдума! Без Станишев, че той отиде да политиканства в Брюксел.

206

Анонимен

преди 11 години

ББ каза,че знае за тия инвеститори от м.Март.И какво става ?

205

Анонимен

преди 11 години

"Крайно време е вече да си говорим с истинските имена, отсече премиерът.Ха, кажете де! С истинските имена! Ако утре Quantum Group внесат депозит 200 млн. ? или $, но резултатът от референдума е "не", какво ще им обясните? Кой, кога и как се разбра с Манчев, че държавата ще плаща неустойка на американците, ако строежът се забави? Какво ще се случи с тези 500 000 подписа?Всеизвестно е, как се получават резултати от гласуванията у нас. Или тези подписи ще отидат при другите, които хората дадоха преди години, за да не се спират реакторите на Козлодуй в мазето. Но, ставаше дума за говорене с истинските имена.

204

Анонимен

преди 11 години

За какво им трябваше на руснаците да се занимават с такива

203

от Чехия

преди 11 години

Не разбирам от енергетика, но едно нещо ми е ясно. След не много години реакторите в Козлодуй ще бъдат спрени. Откъде ток тогава? Няма ли "Боко & Ко" да започнат внос на електроенергия и да ни я продават. Токът от ВЕИ е скъп, с ТЕЦ-овете се замърсява много. Най-добре е с ВЕЦ, но за съжаление нямаме достатъчно подходящи реки. АЕЦ е най-подходящият вариант, но са го преплели с политика и големи комисионни.

202

Знаещ

преди 11 години

АЛООООО! Премиера на на една държава открива само национално важни стратегически и големи обекти. Аман от евтин PR. Кажи Бойко къде скрихте с Дянков оставените от предишните правителства 8,5 МИЛИАРДА повтарям МИЛИАРДА , а и взехте още 4 милиарда заеми , тежко и горко на следващите , а този господин си хвърля прах в очите на простия народ с откриване на градинки , площадчета и пътища по три пъти и хич не му пука.

201

Гьонсурат!

преди 11 години

Не е турска дума!Измислена е от българите и означава:изключително нагъл ***!

200

Амбреаж!

преди 11 години

Винаги яко настъпвайте амбреажа !

199

Анонимен

преди 11 години

до 267Къв народ взима решенията, бе?! Назад си с нещата. Кой ти гледа интересите на българският народ и неговата сигурност и безопасност?! Камо ли да го пита за нещо! Кой ще ти чака разни тикви и хамстери да си въртят игричките!Решенията се вземат от силните. Силните са с парите.

198

radioprestilka

преди 11 години

Добрият юнак отишъл да се бие с лошата ламя. Замахнал с меча и й отсякъл главата. На нейното място поникнали две нови глави. Отсякъл и тях на тяхно място поникнали четири. Пак ги отсякъл поникнали осем. И тях отрязал пораснали шестнадесет. Сякъл юнакът, сякъл а когато отсякъл 65536-тата глава ламята издъхнала, защото била само 16-битова.Колко Бита е нашето електронно Правителство и вота който ще провеждат? Ако зависи от Явор Колев предизвестен резултат, в азиатска заложна къща!