79

до 96

преди 11 години

Да, но тогава имаше работа и сигурност, а сега нито работа има, нито сигурност. Да не говорим, че на поне 80% от населението на България именно социализма им даде покрив над главите, а не сега като младите семейства да се загробват със заеми докато са живи, че даже остава и опция децата им да плащат тия жилищни заеми.

78

до 81

преди 11 години

е ми намерих си , задействах връзки и си намерих работа .аз съм си добре но сам си прави сметка ,4е без връзки тук в БГ трудно ще си намериш работа.

77

до 94

преди 11 години

Не ни искате в БГ, а после да ревете, че децата ни няма да имат българско самосъзнание. Ами няма да имат, като са родени и отгледани в чужбина те нямат връзка с БГ, освен корена. По-важно е къде растеш, а не от коя държава са ти родителите.

76

Анонимен

преди 11 години

То па *** щото бяха много "духовни" ... нашите комунистически братя пращаха синковците да учат из Америка и караха западни коли , докато забраняваха на "братята" си да слушат Бийтълс , че били западна пропаганда , а едни други братя ги изтезаваха и трепаха като кучета на един остров ...

75

АЛООу...

преди 11 години

ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗЪМА ,...НЯМА РАВЕНСТВО,БРАТСВО,СВОБОДА ,...ИМА САМО .........ПАРИ-СТОКА-ПАРИ'----МАТЕРИАЛНОТО Е НАД ДУХОВНОТО ----,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ----23г.?

74

.

преди 11 години

Ето това е най-стабилната икономика в Европа :) Гърците имат 23% безработица сред младите и са "държава в криза" , следователно се пращат милярди към Атина , а ние имаме 19% и ни викат "стабилна икономика" или поне по Света и у Нас казват така (след турските новини) и следователно нямаме нужда от пари и не можем да построим една тоалетна с европари ;)

73

до 68

преди 11 години

Радвам се, че мислиш така. Аз смятам да направя същото, но да изтегля само родителите си, с идеята да се опитам да им осигуря спокойни старини, а не да ги оставя тук и не дай си боже некой *** да ги убие за едната пенсия от 100лв.

72

Анонимен

преди 11 години

Да бе, 100%. Всичките ми приятели спадат към катогорията "млади" и са безработни до един, затова вместо да се регистрират като безработни, решиха, че имат по-големи шансове за работа навън. А не тук, където ти искат 5 години стаж. Цифрата е по-скоро около 80%, а тези 19% са баламурниците, които си мислят, че с регистриране като безработен имат някакви шансове.

71

Българин

преди 11 години

Не знам само как точно го изчисляват това, защото ако взема 10 мои приятели 5 са без работа. По същия начин всеки, който познавам ми казва, че и при неговите приятели е така. Значи младежката безработицата е поне 50%!!!

70

Анонимен

преди 11 години

това е защото в Германия младите хора германици са богати и могат да печелят достатъчно и без да учат висше образование! За какво да си губиш времето 5 год като можеш да печелиш добре веднага след като завършиш?

69

алоо,пичлеметата ...

преди 11 години

...нали искахте ---ДЕМОКРАЦИЯ ,....ДЕЙСТВАЙТЕ!

68

аз

преди 11 години

С тия 2 бона не знам докъде по-напред. Който обича да пие хубаво червено вино и иска да яде нещо по-различно от салам "Кучешка радост" , а от време на време да посещава и културни мероприятия и да ходи на почивка, му трябват 5-6 бона.

67

ДО 76

преди 11 години

Еми криза е намери си друга работа :)

66

до 78

преди 11 години

Така е, обаче опитът НЕ Е гаранция за умения. Може да имаш 5 годишен стаж, а да не ставаш за нищо.

65

до 51

преди 11 години

според твоята логика след като имам Висше образование и знам език ще си намеря работа .....давам ти пресен пример... - имам Висше образование,знам английски ,работих си по специалността,като в процеса на работа научих и руски,защото ми беше необходим,имам доста солиден стаж и получавах доста добра заплата,която беше с 1/3 повече от на колегите.Получи се така, че колежката пееше на шефа на два пъти му заяви ,че напуска и онзи като ни удари кризата съкрати тези с най-големите заплати

64

АЛТЕРНАТИВАТА

преди 11 години

Мотото в Бг...."Бъди *** ,не плащай нищо "...!

63

24 годишната

преди 11 години

Няма значение къде и какво съм завършила има значение, че след като си показах дипломата на германският работодател и той ме нае веднага. Това е от значение. От значение, че огромна част от младите хора са в това положение и родителите им ги пъдят да бягат в чужбина и дори ги увещават никога да не се връщат. От значение е, че въпреки дипломата ми и безкрайните интервюта в България никой не ме нае, а в Германия стана веднага! От значение е, че държавата пъди младите хора от тук! Това е от всичко!

62

Анонимен

преди 11 години

В Испания 70% от младежите са безработни.

61

bulls

преди 11 години

От 3 години гледам, как само младежката беработица борят, а тя все по-голяма и все по-голяма. Вече ми стана, че борят не безработицата, а младите. Който не е готов за овчар-да си хофи. Това ще да е политиката. Защото всеки знае, че най-лесно се управлява *** народ. Но кой да знае, може и да хванем гегите някой ден, да накривим калпаци и да разкараме всички ***

60

ЕС

преди 11 години

Народа в Бг работи само за политици и *** ,....кога ще работи за СЕБЕ СИ?