285

до 320

преди 11 години

твоа че ще сменя бизнеса е съвсем различно. Твоите 20 души персонал на улицата , ще бъдат наети в новия му бизнес (освен ако и там не му потръгне). Но не закона е причината, пон не на този етап

284

до 319

преди 11 години

ако беше само до парите, този закон в момента ще лиши хазната от милиони (след като затворят заведенията). А за наргилетата както казах : "Ако в цигарите има 100 еденици никотин, в патладжана има 120".

283

Анонимен

преди 11 години

пушачите са нагли като ***... ти му викаш вразуми се той ти отговаря така ми е гот... :)

282

до 318

преди 11 години

За пияните има Полиция. дали върши работа или не е отделен въпрос

281

от 303 до 314

преди 11 години

Човек, защо все аз трябва да се съобразявам с тебе? Защо аз да не влизам в заведение където се пуши? Съобразявай се сега ти с мене., не се навъртай с цигара там където аз не пуша. Плачеш че си ограничен , но не с това аз да не ходя при теб ти не виждаш чее ме ограничаваш. Значи до сега бях аз ограничения. Но ти не мисли по тази логика, за теб ти си прав. За мен си и аз съм прав. А ония 107 ... нямам думи те са *** но това не променя нищо

280

до 311

преди 11 години

Веднага ще ти отговоря.Защото наргилетата с плодови екстракти не са акцизна стока, както и никой от управляващите в момента няма да извлече полза - финансова и политическа, много е простичко. :) Между другото наргилетата с плодови екстракти са много по-вредни от цигарите, да миришат приятно, но състава на вдишвания дим е в пъти по-опасен!

279

Аноннимен

преди 11 години

Ние, лудите, бягаме от пияните, въпреки че казвате че пиянството не влияе на околните.

278

до В

преди 11 години

Не съм казал че е лесно. Казах че не този закон е причината за затврянето. Това че като собственик няма ресурс да поеме 2 слаби седмици значи или току що е отворил или е некадърен управител.

277

Бармана

преди 11 години

Говорете си каквото искате, ама аз преди правех на ден 200 кафета и разливах по 3 кега бира, сега от три дена немога да продам и един кег и на всичкото отгоре днеска ми идват едни от НАП и ми викат - "идваме на проверка защото последните дни отчитате в системата 3-пъти по-малко оборот" :))) ами викам им айде е бройте клиените ........... един кияк с таблет 2 часа седи на минерална вода

276

от 301 до 297, 303

преди 11 години

Хм, да си пуша на воля?Как да се случи, когато моята воля е ограничена от 107 неквалифицирани ***? (с толкова депутатски гласове е приет закона - 107 "за" от 107 присъстващи депутати).На когото евентуално преча, има правото да не се навърта около мен. Няма как да отровя нечий живот, без той да поиска това. Свидетели сме обаче, как някой отрови живота на пушачите, без те да искат това... Сам си прави изводи доколко едното е по грешно от другото. До вс неориентирани: В ЕВРОПА СЕ ПУШИ!!!

275

б

преди 11 години

един приятел пък отвори 2, 40 човека на нова работа. Дори и да е затворил, не това е причината. Закона е твърде нов за да повлияе все още и собствениците в момента се ослушват за вратички в него.Ако го беше написал след 2 месеца щях да ти повярвам че този закон е бил причината

274

до 309

преди 11 години

дали си пушачка или не няма значение. Алкохола вреди единствено на човека който го пие (за пияните вече си има полиция). Тютюневият дим вреди и н аоколните. Пасивното пушене е доста вредно. Замисляла ли си се защо забраняват само тютюна? Наргилета с плодови екстракти не ги закачат.

273

до 308

преди 11 години

Еденици са пушачите като тебе които се съобразяват. Да не говорим че зимата в едно заведение което не се дишаше като помолих да отвориме малко един прозорец веднага ми беше казано: по добре да умрем от мръсен въздух отколкото от студ. Тогава все още пушех, вече 3 месеца съм пас, дано да устискам този път повечко!

272

306

преди 11 години

НЕПУШАЧКА СЪМ и никога не съм пушила.Така вече 37 години.Даже когато имам гости те пушат на терасата,защото съм с малко дете.Така че знам каква е реакцията и какво всички пишете против пушачите.Това си е право на избор.Като отидете в заведение и пиете алкохол някой казва ли да си заврете бутилката бира или чашата с уиски някъде?Аз съм против пиенето на алкохол и пияните по улицата.

271

do 307

преди 11 години

Право е момичето под тебе, ако си мислиш че всички в България са селяни по душа се лъжеш. Аз пък съм пушач и се съобръзявам с непушачите навсякъде освен в къщи, защото сме хора и всеки си прави избора но не трябва на някой да му се натрапва нищо- това важи както за пушачите така и за непушачите....

270

Анонимен

преди 11 години

ти или не си непушачка или досега не си молила любезно пушач да си загаси цигарата, за да знаеш каква е реакцията :)

269

до 140

преди 11 години

Хайде да не се обиждаме кой е кух,кой вдлъбнат и на кой му е от ляво и на кой на дясно.Не съм пушила никога и няма да пропуша но държа на това тези който пушат да си пушат на воля.Това е ограничаване на правото на пушачите.Ако не искам този до мен да запали цигара любезно ще го помоля и той няма да запали.това са нормалните човешки взаимоотношения.а ти какво си се загрижил за персонала на заведенията.на които не му харесва да работи по заведения,където се пуши не отива да работи там.

268

Пушач

преди 11 години

Като казахте за Гърция, та се сетих по празниците на 24-ти с жената малко разнообразихме традиционния уикенд и ходихме до Сърбия на Власиското езеро, кой не е ходил да ходи :) близо е до границата има екстра кръчми с хубава скара и се пуши :))) за 20 евро неможете да станете от масите :) а и цигарите в Сърбия са доста по-евтини, продават и насипен тютюн по пазарите :)

267

Анонимен

преди 11 години

Държавен бюджет 2012 г:Субсидия за тютюнопроизводство - 73 млн. леваСубсидия за наука - 54,7 млн.леваВ същото време забраняват изцяло пушенето на обществени места, защото "се грижим за здравето и бъдещето на нацията".

266

от 297 дo 301

преди 11 години

както някои доктори казаха : Ако в цигарите има 100 еденици никотин, в патладжана има 120.т.е. върти го сучи го все ти ще си правия а дтугите грешни. Пуши си трови си се (нееднозначно разбира се). Е-тата които са вредни са забранени в ЕС. Подправките... ми това вече е въпрос на личен избо р но за разлика от цигарите не нанасяш пряка вреда на околноте. яж сол, захар пуши си на воля и си живей живота