495

до ф 22

преди 12 години

дето само електрониката им изключва ха ха нали

494

един руснак

преди 12 години

563 , не написа нищо смислено и аргументирано ! лека нощ *** ха ха ще се гърчиш в демократичните си *** това е бъдещето ти !

493

Анонимен

преди 12 години

Ф-22 има най-добрите характеристики от всички бойни самолети, създавани досега, това говорят цифрите и ТТ данните.

492

До 563

преди 12 години

Каквото почукало, такова се обадило. Винаги има две страни на медала. За да си обективен поглеждаш и двете, ако искаш да вкараш пропаганда използваш само едната. В нашия случай ти показваш едната, аз показвам другата страна на медала. ;-)) ФАКТ;-))

491

Анонимен

преди 12 години

помачетата ,и мангалчетатат туркофили пак са на линия

490

Анонимен

преди 12 години

Извинявам се, исках да кажа руския ПАК-ФАК...

489

Анонимен

преди 12 години

F-22 е на въоръжение вече има 160 бройки на бойно дежурство, от ПАК ФА има три прототипа и се предвижда до 2020 да купят 60-70 бройки. През това време в Щатите вече ще са на въоръжение безпилотни системи, а и F-22 и F-35, които до 2020 ще имат вече и по една модернизация (ъпгрейд), а руския ФАК-ФАК тепърва ще влиза на въоръжение.

488

До 561

преди 12 години

1 ще се утилизира (най-старата), другите са в състава на СОФ и ТОФ(1 в резерва). По-интересното е, че производството на последните 2(което беше спряно), се възобновява. ;-))

487

До 557

преди 12 години

Не бе пич, използвам само ФАКТИ или по-скоро само определена част от тях, тези които ми оттърват. Или си мислиш, че само вие го знаете този номер?;-))

486

до 551, 552

преди 12 години

Пак съм аз с ФАКТИТЕ. Като пишеш за железария на дъното не забравяй да споменеш ,че е една от 13 произведени(не знам на колко мисии са изпълнили). За кучешката храна, можеше да споменеш, че помичрите отказват да ядат кренвирши, които се продават в България. За точността на руските ракети, питай видния *** П. Стоянов на учението през 1999 когато мишената беше чаршаф 2 на 1 метра. Просто избрани ФАКТИ, а за т-50 не споменавай- там е слабостта ми. ;-))

485

до 551, 552

преди 12 години

Пиша само с ФАКТИ: 2 от 4-совалки са се разбили по време на полет(не на земята), което си е 50% оцеляваемост(специален термин за шатъли). Булавата си лети, това го показват 11 усп. 2 част усп. от 19-те пуска, което си е съвсем нормално за ракета в изпитание. Хубавото е, че проблемите са решени, което показват последните успешни пускове и ракетата ще се приеме на въоръжение. Не ви ли учат да правите разлика между опити, в началото и в края на изпитанията? ;-))

484

до 549

преди 12 години

Буран е излетял и кацнал цял на - 100%, Челинджър и Колумбия излитат на 100% и "кацат" на около 200 000 части от 100%. ;-)) п.п. За тъщата не знам, но един МИТ като го повториш 100 пъти ВЕЧЕ не става ФАКТ(все пак за всичко може да се провери);-))

483

Анонимен

преди 12 години

Да, совалките имат 50% оцеляемост, а руския Буран - 0%. От два Бурана единият ръждяса в хангара и самиат хангар се срути от старост върху него, а другият Буран го направиха на сладкарница в един от московските паркове. А совалките са консервирани и всеки момент могат да ги вкарат в употреба. Приказките, че американците зависели от руснаците си ги разправяйте вкъщи на тъщата.

482

МИГ-35

преди 12 години

Американски летци не искат да летят на F-22 pan.bg Двама летци на F-22 от военновъздушната база Langley, майор Jeremy Gordon и капитан Josh Wilson, се явиха на телевизионното предаване 60 Minutes на канала CBS, за да споделят защо не искат да летят повече на най-модерния американски изтребител пето поколение. Те изразиха своята загриженост, че кислородната системна на самолета не им гарантира необходимия кислород по време на полет. На въпроса на водещия, дали е безопасно да се лети на F-22, майор Gordon отговори: Не ми се иска да отговоря на този въпрос, както и не ми се иска да летя на F-22. Случаите на хипоксия (липса на достатъчно кислород) продължават при полети с F-22, въпреки усилията на ВВС да установят причините(все още безуспешни) и това е опасно, като последиците може да са непредвидимо опасни. Капитан Wilson разказа за преживян случай на хипоксия миналата година по време на полет с F-22: Беше като сюреалистичен сън. Трябваше да положа неимоверни усилия за изпълнение на най-обикновени задачи.Намирането на скобата за задействане на аварийната кислородна система се оказа обезкуражаващо трудно.Не можех да я открия, не можех да си спомня къде се намира. Подобен и бил и случая с капитан Jeff Haney, който е изпитал проблеми с дишането преди изтребителят му F-22 да се разбие в Аляска през август 2010. ВВС обвиниха тогава летеца за катастрофата, а не техниката. Всичко това поставя в доста неудобно положение ВВС на САЩ, които закупиха 184 броя F-22, всеки струваш 400 милиона долара.

481

до 538 ...

преди 12 години

Совалките имат 50 % оцеляваемост 2 от общо 4-те са се разбили. "Булавата" си лети много добре, даже я стрелят залпово. Можеше да споменеш, как американците са изтрепали индианците защото последните са използвали руски лъкове?;-))

480

Хрушчов

преди 12 години

В един американски клип за войната в Афганистан един журналист пита един талибан, според него с кои са воювали по-трудно...с американците или с руснаците? Талибана отсече категорично"С РУСНАЦИТЕ!" , а журналиста около 10 секунди го гледаше и мигаше все едно тоя му наби круше в носа...

479

Анонимен

преди 12 години

Казвате американците дават 1/10 от световния брутен продукт, а потребяват 1/5 от ресурсите и това не е редно. А руснаците са 1/50 от населението и държат 1/7 от земната суша, това справедливо ли е?

478

бла- бла

преди 12 години

Матросов, ти се моли да не стане. Руснаците и на тяхна територия да си гръмнат бомбите, от америка нищо няма да остане. Само радиоактивността е достатъчна, да не говорим за йонизацията.

477

МАТРОСОВ

преди 12 години

РУСИЯ/котката/ СИ ИГРАЕ СЪС САЩ/мишката/Асиметричният отговор на Русия на разполагането на системата за Противоракетна отбрана на НАТО в Европа е отдавна измислена формула. Трябва да се знае, че появата на комплексите Искандер-М в западните райони на Русия не е този отговор. Истински асиметричен отговор е създаването на заплаха от групировка руски елитни тайни спътници, които играят ключова роля в системата за оповестяване на ракетно нападение. Тази заплаха може да бъде създадена чрез разработка на зенитно-ракетни системи от типа С-500, а също и чрез развитие на лазерни системи за въздушно базиране, способни да извеждат от строя оптичното оборудване на спътниците. Това е много по-амбициозна и много по-реална задача, отколкото американския опит за създаване на противоракетен лазер. В случай, че Русия наистина иска да даде смразяващ отговор на системата за Противоракетна отбрана, то нейните предложения за създаване на съвместна система с използването на руски радари за ранно предупреждаване ще звучат много по-стойностно. При тези условия НАТО ще се окаже пред наложен от руснаците избор: опасност от неутрализация на системата за Противоракетна отбрана като цяло или ръст на нейната ефективност заедно с Русия.

476

бла - бла

преди 12 години

Абе те и немците се фукаха в танкове и ракети, ама русите ги навряха в *** ***. Войната не е компютърна игра!