150

До Влади - Мир

преди 12 години

Светослав прекарва по-голямата част от управлението си начело на своята армия, воювайки срещу съседните държави. Най-големият му успех е разгромът на Хазария, която от векове е сред най-силните държави в Източна Европа. През 965 той побеждава и волжките българи, установявайки контрол над цялото средно и долно течение на Волга.През 968 Светослав се съюзява с Византийската империя и напада България. Той нанася тежко поражение на българските войски и достига до столицата Преслав. В запазени източници от този период е описан неговият необичаен за византийците външен вид - обръсната наполовина глава и голяма златна обица.Българският цар Борис II прави опит да се споразумее със Светослав, което предизвиква недоволството на византийците. През 971 император Йоан I Цимисхи изпраща войски на север от Стара планина, прогонва Светослав на север от Дунав и пленява цар Борис II. Походът на Светослав на Балканите довежда до отслабване на българската държава и завладяването на източната и половина от византийците. Независимостта си от Византия запазват само Комитопулите в западните райони, незасегнати от руското нашествие.На връщане от България през 972 княз Светослав е нападнат и убит от печенегите, чийто хан прави от черепа му чаша.

149

Анонимен

преди 12 години

Плава ли още това корито? Беше на док дълги години ръждясал и полу пълен с вода..

148

Влади-Мир

преди 12 години

На 3 март 1878 г България се освобождава от 500 ГОДИШНОТО ТУРСКО РОБСТВО, благодарение на РУСИЯ, въпреки англия, германия и австро-унгария(за нато да не говорим)

147

ИСТИНАТА

преди 12 години

най великия самолетоносач и най великата армия. ПОКЛОН

146

Анонимен

преди 12 години

НАТО скоро ще удари Башар Асад, а "адмирал Кузнецов" ще си вдигне чуковете и ще избяга от там. А сега оставете руснетата да се порепчат още малко.

145

Анонимен

преди 12 години

Вижте многознайковци имах " късмета " да бъда в Ягодина Сърбия в деня когато уж я удариха , първо сирената виеше на умряло , за сърбите нищо ново , бяха свикнали после посред бял ден се чуха самолети , ясно небе , нищо не се видя , после пуснаха ракетите въздух земя , имаше някакъв склад извън град на 500 метра по права линия от нас , целнаха си го в десятката , за щастие уцелиха не ни уцелиха нас , после нямаше самолети а затракаха зенитките , след дъжд качулка , сърбетата отчитаха дейниост. то

144

123

преди 12 години

А па на наште кораби, готвача бърка боба с подводница!

143

ОДНАКО

преди 12 години

"Когато всички умрат ,тогава ще свърши голямата игра"- Р. Киплингп.п. Студената война не е почвала 49 г, и не е свършвала 1989.

142

до 157

преди 12 години

т.е. Китай, Северна Корея и САЩ ке паднат до 10-ина години ????

141

Анонимен

преди 12 години

Спомняте ли си предсказанието на Баба Ванга за черния президент финансовата криза и някъв конфликт с Индонезия дали няма да внесат малко демокрация сега заради Лейди Гага и туй да е краят на великите САЩ хахахаха.. Не знам за Леонтиев млеонтиев ама вижт майор Ед Деймс със САЩ са бита карта.

140

Анонимен

преди 12 години

Няма демокрация продължила повече от 250 г.И няма комунизъм продължил повече от 75 г.Това за световната история е нищо.Монархиите продължават много повече.

139

ДО Chiakago

преди 12 години

А не думай и какво трябваше да помислят че е F 16 и да го свалят ли, ***.

138

Анонимен

преди 12 години

Първо прочетете Леонтиев, разберете го, и едва тогава го коментирайте.Сега сме едни жалки демократични многознайковци, които de facto нищо не знаят.Просто сега е времето на празноприказковците.

137

ФАШИСТ

преди 12 години

защо спорите ? от ядреното оръжие по-страшно няма - дали е лъскава бомбата или е ръждива , все е смърт , няма спасение :( да има мир , пък нека да парадира всеки , кой и по "лъскав" :)

136

до 142

преди 12 години

Понеже нямам време да ти го превеждам, ще ти го пейстна на руски.Предполагам че след като си адвокат на руснаците си на ти с руския.Какви са реалните загуби на руската армия от войната с Грузия.08.09 23:47 MIGnews В результате боев в Цхинвальском регионе российская 58-ая армия потеряла 1.789 солдат, 105 танков, 81 боевую машину, 45 бронетранспортеров, 10 устройств "Град" и 5 устройств "Смерч". Такие данные приводит агентство "MediaNews". По его информации, эти цифры отражают потери только 58-ой армии. Неизвестными остаются потери Псковской и Новороссийской десантных дивизий, так как эти данные особо засекречены ФСБ России. Приведены и цифры, касающиеся потерь Южной Осетии: "уничтожено 8- процентов вооруженных формирований криминального режима Эдуарда Кокойты", говорится в тексте сообщения. Из 500 боевиков самого боеспособного отряда Южной Осетии цхинвальского ОМОНа- осталось в живых только пять человек.

135

до 147

преди 12 години

по твоята логика Великобритани Холандия, Швейцария , требва вече да са изтрити от картата на Европа :))) и какво предлагаш да се върнем към крепостното право на руското всевластие ?

134

до 140

преди 12 години

Леонтиев никога не е пророкувал.И никога не е говорил за разпад на САЩ.Ама какво да ти обяснявам.Ако той, който е гений е глупав, то тогава, ти какъв си?

133

Фактите

преди 12 години

Ето клипчетата които обещах.youtube/results?search_query=serbia+war+us+airplane+shot+down

132

Анонимен

преди 12 години

и да продължа сегашната действителност прекалено много прилича на упадъка на Рим , варварварски нашествия - емигранстки вълни в Европа и Щатите , икономически кризи и тогава и сега , заплаха от изток и североизток и тогава и сега , не съм фаталист ама прекалено много съвпадения , дали не сме в началото на един дълъг с векове период на упадък , не че ни грее много , след мен потоп е казал караля слънце.

131

Влади-Мир

преди 12 години

От 916 постъпили във ФРГ са се разбили 292 Ф 104, нещо за което демокрацията не споменава?!?!?! както и за 12 "изгубени" SR-71(black bird) от 30 произведени(най-бързия самолет ;-))). Много е "трудно" да използваш авиация срещу ***. Що не пробват срещу истински ВВС?