297

314

преди 12 години

Личи си че си типичен герберасляк :))). Комунистическото ти мислене просто те издава :))). Да Тиквеникче, като неприкосновен частен собственик съм и над държавата и над всекви такива т.н. от теб "обществени интереси". Ама с комуно-гербоидното мозъче едва ли може да го смелиш :))). А на теб като ти харесва бегай чинно се паспортизирай, енергийно-санирай, сертифицирай, застраховай и квот там ти дойде в гербавата ти тиква :) Аз ще се въздържа :)

296

555

преди 12 години

Паспортизацията имаедна хубава страна : Ще се направи реален оглед на сградите и ще се изготват предписания към собствениците , които трябва да се изпълнят . Ако не , Общината поема ремонтите за своя сметка , после си вади изпълнителен лист и тъпите селяни , които наводниха градовете , но си мислят , че имат единствено права , а не и задължения и си хвърлят *** през прозореца , ще плащат или си ходят обратно при добитъка !

295

Анонимен

преди 12 години

Първо технически паспорт за "жилищата" на *** (щото непрекъснато се тревожа за тях), и защото един кмет наскоро излезе виновен!Хайде да видим как се изглежда този документ, коя степен издържа "сградата", кой е подкопал стена (по-скоро стените откъде са копани) и какво следва от това.

294

наблюдател

преди 12 години

Ей вече се бях притеснил как още никое гербаво *** не е отворило темата за задължителна имотна застраховка след поредното земетресение :))) Много бавно, ама то тая дебелата май освен тромава в движенията е и тромава в мисленето :)))). А далаверите с паспортизацията и застраховките няма да мине. Балъците да плащат покрай кризата бая намаляха :)

293

ха-ха-ха

преди 12 години

На дебелата партизанска щерка нещо касичката с паспортизацията не и се пълни, та сега взе да плещи нови глупости :))). Абе дебелано, мен кво ме грее на неква хартийка кво ще пише? На който му трябва паспорт за сграда да си вади. А и не знам, като твойте дружки ми обследват блока на теория и установят, че издържа 9 степен ти ли ще ми платиш апартамента, ако падне при земетресение от 7? Аре у лево и бегай да правиш *** на Тиквата. Паре нема да вземете :) За застраховка също :)

292

Анонимен

преди 12 години

Айде пък и вие 3-4 лева на квадрат - какво му плащаш?Другия месец ще станат 8-10 лева на квадрат!После, вземаш "паспорта" и какво ? Защо не кажат, че за нищо не служи, освен на разни разплути като министърката чиновници да "регистрират и водят на отчет".В момента се харчат милиони бюджетни левове за същото, за държавните и общински сгради. Та за какво се харчат не сме чули смислен отговор.

291

да бе

преди 12 години

"Това с паспортите на сградите е като профилактичните прегледи това че си ходил да е прегледат не е гаранция ,че ще живееш"Да, не е гаранция, но ти увеличава шансовете." Ето ви един пример как природно бедствие се използва за да се ограби народа"Този закон е гласуван 2006г., не сега, информирайте се"..защо не го правят БЕЗПЛАТНО"Какво значи безплатно, според теб, да не ти вземат парите на ръка, а чрез данъците, може би.Държавата не дава,а преразпределя.Пак ти го плащаш.

290

Анонимен

преди 12 години

ot 1989 nanasam partiite upravljava6ti bg sprjagat glagola ..az grabja...da ne govorim za razni formacii na etni4eska osnova deto vaob6te ne trebva da gi ima

289

Анонимен

преди 12 години

И да ми слагаш сто минуса все тая, ти явно мислиш, че като си НЕПРИКОСНОВЕН ЧАСТЕН СОБСТВЕНИК /нарочно го пиша с главни букви, щото явно много държиш на това/ си нещо като божество, над закона и над държавата. Ама не става. Общественият интерес винаги е пред частния. И не забравяй - неприкосновенната ти частна собственост е много несигурна. Един по - силен трус от онзиденшния и я няма. И тогава ще се молим на първо място да сме живи, ние и близките ни.

288

до румен

преди 12 години

Абе човек, не ме интересува твоята наказателна отговорност, ти явно искаш да се заринеш сред тухли и панел и да утрепеш няколко човека заради 300 лв, ама аз не искам. Ти си толкова важен, колкото съм и аз, сещаш ли се, не си по. Правата ти не са безкрайни. Това че си собственик на една купчина цимент и някакво въздушно пространство, не значи че не си длъжен да се съобразяваш с другите хора в тази държава. Капиш?

287

румен221

преди 12 години

Приятелю 310,- Щом знаеш какво е ЗУТ те питам...:- ЗАЩО ЗАКОНА НЕ ЗАСЯГА ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ СТРОЕЖИ... (Питай по този въпрос жителите на с.Цар Калоян и удавените нещастници от яз.Иваново или двете софиянки затрупани от старата къща...).ПОВТАРЯМ- Щом на моята НЕПРИКОСНОВЕННА СОБСТВЕНОСТ ще се прави задължителна паспортизация.... - ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО С МОЕ СЪГЛАСИЕ И ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА...!!!Всеки си носи наказателната отговорност, АЗ НЕ ИСКАМ ДА Я ДЕЛИГИРАМ НА ДЪРЖАВАТА...!!!

286

freon fibranov

преди 12 години

klimaticite ve4e podredeni .sega trebva samo pasporti da im izvadim.posle 6e iskat i vinetki .edna zimna sinja i letnata kod juuuulto.

285

до румен

преди 12 години

- Всички сгради строени след 1960 година имат проекти, копие от които има в общините.Какво като имат проекти, ти не схващаш ли че идеята е да се изследва състоянието към настоящия момент, не какво е било преди 20/30/40 години. Сградите се амортизират, трябва им поддръжка. Правена ли е такава досега не! Дълбано ли е вътре кой как свари да. Какво ще ти покажат тези проекти от 60 година, че не ми е ясно.КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ "ГОЛЯМА И МАЛКА" СОБСТВЕНОСТ...Прави се в закона за енергетиката - ЗНАЧИ ТОЙ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН...!Не се прави разлика между голяма и малка собственост от закона за енергетиката, а строежите се класифицират от ЗУТ. Отвори го, прочети го, и ще разбереш. Нищо противоконституционно няма.- Щом на мояна НЕПРИКОСНОВЕННА СОБСТВЕНОСТ ще се прави задължителна паспортизация.... - ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО С МОЕ СЪГЛАСИЕ И ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА...!!!Твоята неприкосновенна собственост стига до там, където започва собствеността на съседа ти. Ако живееш в един блок или кооперация ще трябва да се съобразяваш с общият интерес, не само с твоя. Ако си в самостоятелна къща същото. Защото ако твоята незаконна порутена къща падне при земетресение от 3 степен върху главата на случаен гражданин, на никой няма да му пука колко ти е неприкосновенна собствеността.В РУМЪНИЯ НАИСТИНА Е КАКТО ПИСАХ...!!!И НАКРАЯ САМО 10% ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМАТ ПАРИ...За парите въпросът наистина е деликатен, но има и много хора, които имат пари, но пак ревът. Второ кое ти е по ценно, животът, твоят, на децата ти, или някакви 200/300 лв. И ми е много смешно да чета как някакъв с апартамент 100 кв, нямал 300 лева да си плати. Еми той имотът не е само права, а и задължения. Ако ти е непосилно да поддържаш 100 кв., продаваш, купуваш 50 кв и живееш там. Другото са смешки.

284

румен221

преди 12 години

Приятелю 307,- Всички сгради строени след 1960 година имат проекти, копие от които има в общините. КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ "ГОЛЯМА И МАЛКА" СОБСТВЕНОСТ...- Прави се в закона за енергетиката - ЗНАЧИ ТОЙ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН...!- Щом на мояна НЕПРИКОСНОВЕННА СОБСТВЕНОСТ ще се прави задължителна паспортизация.... - ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО С МОЕ СЪГЛАСИЕ И ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА...!!!В РУМЪНИЯ НАИСТИНА Е КАКТО ПИСАХ...!!!И НАКРАЯ САМО 10% ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМАТ ПАРИ...

283

до румен 221

преди 12 години

Много си заблуден главчо, какво значи да почват от най старите, не почват от най старите, а от най големите и обществено значими. В един блок на 18 етажа, примерно, живее едно малко село. Ако стане фал колко са жертвите. А в една еднофамилна къща на 2 етажа колко души са. Второ това са препоръчителни срокове. Никой не ти забранява да си направиш паспортизация по рано. Ако живееш в паянтова къща викни си специалисти да ти я обследват. Що ще чакаш последния срок.Какво значи строените до 1950Г ОЦЕНКА ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА и т.н.Защо трябва държавата да плаща за обследване на частни имоти. Нали частната собственост била неприкосновенна и държавата да не се месела. Пък сега хоп да плаща държавата. Че аз не искам да плащам от данъците си да ти изследват на теб 300кв.м къща, при положение че живея в 70 кв. Предпочитам да си платя за моите 70.Как е санирането в Румъния не знам. Тук е 50/на 50. Ако нещо не те устройва е къде е парламента, ходи да протестираш там.Е ДА, АМА НЕ - КАРАТ НИ НАСИЛА ДА РЕГИСТРИРАМЕ ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ-ООД, КАТО ЗАЛАГАМЕ НЕПРИКОСНОВЕННАТА СИ СОБСТВЕНОСТ ЖИЛИЩАТАНикой не те кара насила, освен ако не искаш да санираш. Това е направено за удобство, тази субсидия е много по лесно да се отпусне и управлява от едно ЮЛ, отколкото на множество физически.

282

rumen221

преди 12 години

- В същност...,Кой ще спечели от уж по-малките ни сметки ПАК ЦВЕТЕЛИНА БОКОВА, ЗАЩОТО ЩЕ НИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ИЗКУПУВАМЕ ФОТО ТОКА, ОТ СОЛАРНИТЕ И ПАРКОВЕ ПО 99 СТОТИНКИ, но сметката ни нямало да порастне повече от два пъти...Щото иначе щеше да скочи 6 пъти...

281

Анонимен

преди 12 години

taz pone ima golemi cici

280

Анонимен

преди 12 години

AU-U-U-U, TEZ GEREBERCI PO-KRADLIVI OT KOMONUSTITE BE.AGA TI NENASITNICITE, LAPAT S TIKVATA NAPRED, IZNASIAT PRICHKI....A NIE DA MREM LI TUK? RUMEN 221 DOBRE GO E KAZAL, BRAVO!!!

279

Анонимен

преди 12 години

PASPORTI, NO I DA VI KAJA, 6TE NI ODERAT ZA POREDEN PUT, 6TE PADNAT OT VLAST I NIE 6TE DUHAME SUPATA. A OTGOVORNOST KOI 6TE IM TURSI??DOBRE, NO KOI 6TE PLA6TA??I NA KOGO??OPREDELENO GERBERANSKI FIRMI 6TE SE NAMURDAT ZA DA IZTRUGNAT O6TE NEKOLKOSTOTIN MILIONA OT ZATIHVA6TOTO NASELENIE NA BULGARIQ A ***? I NA TQH LI 6TE IM PLA6TAMER PASPORTIZACIQTA??

278

rumen221

преди 12 години

ПЛАНИРАНО Е...!ОТ ЦВЕТЕЛИНКА БОКОВА...- ДО 2016 ГОДИНА 2 500 000 БЪЛГАРИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ЖИЛИЩА...! ЧЕ СИ ГО И КАЗАХА...!- ПОМИСЛЕТЕ - ЗАЩО НЕ ПОЧВАТ ОТ НАЙ-СТАРИТЕ... СГРАДИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ПОЛУСРУТЕНИ САМО СЕ ОГЛЕДАЙТЕ НОВИТЕ (НАЙ-ВЕЧЕ ПАНЕЛКИТЕ) СА ПРОЕКТИРАНИ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 8-*** СТЕПЕН ПО РИХТЕР, А ВИЖТЕ В ПЕРНИК И ИТАЛИЯ ПАЯНТОВИТЕ СЕ СРУТИХА!!!ЗАЩО НЕ ПОИСКАХА, ПРИМЕРНО:- СТРОЕНИТЕ ДА 1950Г ОЦЕНКА ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА - ДО КРАЯ НА 2013Г- СТРОЕНИТЕ ДО 1960Г ОЦЕНКА ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА - ДО КРАЯ НА 2014 И Т.Н.- А ПОЧВАТ ОТ ПАНЕЛКИТЕ СТРОЕНИ 80-90ТИ ГОДИНИ...- ЗА ПАСПОРТИТЕ ЗАЩО НЕ ИЗПОЛЗВАТ ПАРИТЕ ОТ ФОНД КОЗЛУДУЙ???В РУМЪНИЯ САНИРАНЕТО СЕ ПРАВИ С 50% ЕВРОПЕЙСКИ И 40% ОБЩИНСКИ ПАРИ!!!!!!!!!!!!И ПОСЛЕДНО:- ПО КОНСТИТУЦИЯ, ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕННА, А СДРУЖАВАНЕТО ДОБРОВОЛНОЕ ДА, АМА НЕ - КАРАТ НИ НАСИЛА ДА РЕГИСТРИРАМЕ ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ-ООД, КАТО ЗАЛАГАМЕ НЕПРИКОСНОВЕННАТА СИ СОБСТВЕНОСТ ЖИЛИЩАТА- Е ТЕ ТОВА, ПРИЯТЕЛИ, Е СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗМА ЕКСПРОПРИЯЦИЯ НА СОБСТВЕНОСТ, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ДЪРЖАВАТА (СИРНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ ОТ СВОЯ НАРОД!!!- УХ, ЧЕ СМЪРДИ НА МАФИЯ ВСЪЩНОСТ НЕ!- НА РЕАЛИЗИРАЛА СЕ МАФИЯ (КОЯТО НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИ НАРИЧАТ ОЛИГАРХИЯ)!!!