7

буб

преди 12 години

Гоше, не са виновни софиянците, а провинциалистите коитомасово идат в Сф и точно те е издигат и грабят пари за тях си и се наричат "софиянци".Аз понеже съм провинциалист живеещ в софия много добре виждам че истинските софиянци са скромни, а *** са тия дет а нахакани и аругантни...

6

Демон

преди 12 години

Аз предлагам цялото правителство и целия парламент, заедно с президента и всички кметове, да ги преместим в Софийския централен затвор, където им е мястото!!! Там съвместно ще им мирише на избори, джибри, филии с мас, магистрали, блатни кокичета и прочие. За развлечение всеки ден Веско Маринов да им изнася концерт и да освежава въздуха около тях!!!

5

faian

преди 12 години

Трусът свършил работата на ДНСК, гътнал незаконни постройки--беряха тухли,садиха у махалата,беряха и садиха...Ха сега си пребирайте реколтата.Ха-ха

4

do1

преди 12 години

Абе земеделец , преди 50 години пак ли харп , шистов газ и на бабина ти трънкина са предизвиквали земетресения ? Аман от параноици ! Четете книги за конспирации и подобни глупости , ама не си давате сметка , че това е пропаганда , точно като книгите на другарите едно време за злия империализъм !

3

Анонимен

преди 12 години

"Трусът свършил работата на ДНСК, гътнал незаконни постройки"а ДНСК ще си върнат ли незаконите заплати

2

Гошо Тъпото

преди 12 години

На всички...софиянци,от няколко дена светът им е...крив,защото не могат да...спят от тези перманентни земетръси.Посмачка им се...фасона,но поне е...добре,че няма жертви от тазиприродна...колизия.Наспете се...спокойно столичани,днес е...празник и природата...почива.

1

ШИСТОВИЯ ГАЗ ЩЕ ГЪТН

преди 12 години

Федерален доклад в САЩ твърди, че зачестилите земетресения в щатския среден запад се дължат на масовото сондиране на нефт и шистов газ (.seismosoc.org/FMPro , watershedsentinel.ca/content/does-gas-fracking-cause-earthquakes р globalpost/dispatch/news/regions/americas/united-states/120406/us-earthquakes-oil-and-gas-production-midwest). Това не е първото подобно научно съобщение. Подобни изследвания бяха извършени и във Великобритания след първите сондажи за шистов газ и няколкото силни земни труса, последвали фракинг-а. (bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-15550458). Разбира се противниците на твърдението, (най-вече от добиващите компании) твърдят, че доказателствата са по-скоро косвени. Фактите обаче говорят друго - през последните 10 години слабите земетресения са се увеличили 2 до 3 пъти в районите с най-интензивно проучване. "Годишният брой на леките трусове в периода 1970-2000г. е бил около 21 на година. В периода на първата вълна на проучване и добив 2001-2008, броят е скочил на 29, а през последните 3 години скокът е главоломен - 2009-та - 50, 2009 - 87, 2011 - 134......". (.seismosoc.org/FMPro)