71

До 78

преди 12 години

Нека го кажем така, не пушещите (нй-вече) и непиещите имат СТИМУЛА да плащат по-малко здравни.....

70

Анонимен

преди 12 години

74 и кой ще плаща за моралната полиция , която ще следи ежеминутно кой ,къде , и как си влошава здравето за сметка на данъкоплатците ? ;) Въвеждането на повече забрани не решава проблемите , въвеждането на стимули от друга страна прави точно това .

69

Анонимен

преди 12 години

В конкретния случай аз също не бих сложила ваксина на бебе с мозъчен кръвоизлив. Най-малкото трябва да се отложи и то самите доктори трябва да го съобразят това.Но родителите очевидно са по новата био-мода за хармония с природата. Домашно раждане, без ваксини, хомеопатия, сигурно и йога практикуват :)Не може да се отрече обаче, че условията за раждане в българските болници имат крещяща нужда да се променят коренно. Много крещяща.

68

до 72

преди 12 години

Пушачът и пиячът обричат само себе си с такова решение, а родилката- обрича плюс себе си и дете.Иле не ти стига пипето да разсъждаваш дотам?

67

Анонимен

преди 12 години

72, ако тр да сме точни, пиещите и пушещите, би трябвало да плащат по-високи здравни вноски, то и ега плащат акциз, ама той отива по друго направление

66

Анонимен

преди 12 години

Който твърди, че няма ефект от ваксините върху цялото общество, просто не е наясно колко са се променили нещата, откакто се ваксинираме. Не случайно търсим ваксини, а не лекарства, само ваксината дава имунитет и само така наистина се справяме с болестта и тя дори може да изчезне. Едрата шарка, полиомелита може би спят някъде и чакат такива без ваксини да ги събудят.

65

кой слага мярката?

преди 12 години

71 , извинявай но разсъждаваш доста повърхностно . Да приемем ,че решението на родителя може да натовари здравната система като създаде риск. Означава ли ,това, че решението на всеки възрастен да пие алкохол ,да пуши, да преяде или дори да стои на течение , когато е логично да не го прави , трябва да бъде прието като натоварващо здравната система и съответно тези действия да се инкриминират ? Ти не натоварваш ли тая социална здравна система със самото си съществуване ?

64

До 61

преди 12 години

Не точно така, нека си решават, ама с мярка, която ние обществото сложим, защото после усложнения -> здравна система (солидарна система) -> пари от всички данъкоплатци. Така, че не може да се остава на логиката ми те си решават (ако объркат щели ги съдят за непредомишлено - ми че съденето пак е свързно с пари....пак на данъкоплатците)...

63

Anonimen

преди 12 години

Всяка майка трябва да има право да роди, където поиска. И това трябва да бъде регламентирано, в присъствието на опитна акушерка. Ако държавата беше дала право на тази майка да го направи така, едва ли щяхме да водим някакви дискусии тук.Щом има секцио по желание, защо да няма и домашно раждане по желание?!Но всички медицински лица са свикнали да търсят патологията. Раждането не е алгоритъм, ту трябва да има индивидуален подход. Майките затова бягат от болниците, да не говорим пък за грубото отношение.За ваксината според мен също трябва да бъде по избор. Никой няма право да те задължава да правиш нещо такова. Още по-малко пък в случая, когато бебето не е добре, най-малко ваксина му е нужна.Ако за някои хора е добра грижа и отговорност към бебето да го родят вързани с колани и с много окситоцин, а после да го ваксинират с всички налични на пазара n-валентни ваксини, то други родители мислят абсолютно противоположно. Аз съм за правото на избор!

62

Анонимен

преди 12 години

67, например?

61

Анонимен

преди 12 години

65, гледам неграмотниците са тръгнали да ти слагат минуси :)))))))))

60

Анонимен

преди 12 години

С ваксините се отърваваме частично от едни болести, но се натресохме на други болести, които ги нямаше до скоро.

59

До 61 онбашията

преди 12 години

Вземи се поограмоти малко!Били са някога си случаите един на хиляда, а сега са по няколко на 100 и продължават да се увеличават. Преди 50 години не умираха масово, както си го написал. Може би преди 80-100 години да е било така.

58

Анонимен

преди 12 години

Вреди с това, че създава среда за мутация на вирусите. Ако всички се ваксинират и вирусът изчезне, никой няма от какво да се притеснява и даже ваксинациите се прекратяват. Но ако има една голяма група, които не се ваксинират и се разболеят, като вирусоносители създават среда за мутация, така че ваксината на останалите да не може да ги предпази от новия, мутирал вирус и всички да се изпонатръшкат.

57

Анонимен

преди 12 години

Тая да не е от сектата, която отказва всякаква медицинска помощ, защото в Библията не пишело нищо за модерното лечение? И са готови да оставят някой да умре, но не и да го изпратят в болница.

56

Здравко

преди 12 години

Има една болест която е изчезнала благодарение на ваксините - Едрата шарка. Сега е на път да изчезне и полеомелита! А ето ти и една графика която показва какво е направила медицината, ваксините и болничното лечение - tidsskriftet.no/lts-img/2008/L08-24-ENG-31827-01.jpgОбори ме, че е лошо децата да се ваксинират!

55

Анонимен

преди 12 години

"Жената е приета с обилен кръвоизлив, с остатъци от околоплодни обвивки и част от плацентата, без опасност за живота." Значи лекарите са спасили живота на жена, която е постъпила в болницата без опасност за живота?! Нещо не го разбирам това. По темата- *** истории.

54

Анонимен

преди 12 години

51 да Айше има правото да си продава *** , а след това има правото да лежи в затвора затова . Не виждам къде е проблемът. Ако родителите причинят неволната смърт на детето си биват съдени за непредумишлено убийство. Вас това какво ви засяга не мога да разбера ,че така се натискате да решавате за другите?

53

Анонимен

преди 12 години

До 57Една ваксина струва 2-3 лева. Лекуването на едно дете, разболяло се от едра шарка, струва хиляди. Тези холяди не идват само от неговите родители а и от парите които ми вземат на мене за осигуряване на моето дете. Така като се наложи да лекууват някое друго дете, няма пари и то може да умре заради тази Уфтсъ

52

Анонимен

преди 12 години

Имах един съсед разболян от детски паралич в резултат на имунизацията против детски паралич. На кого да вярвам - на очите си или на този, който пише за лек грип?