34

Чорбаджия

преди 12 години

до онбашиятаПравото на глас на бедняците отдвна е отнето от такива овчари като тебе, още когато им свихте кинтите, за да се правите сега на големите богаташи.

33

II

преди 12 години

СПОРЕД ТОПЛОФИКАЦИЯ И АВГУСТ Е СТУДЕНО

32

до 38

преди 12 години

Радиаторе, я се връщай обратно при тръбите, че после ще ни начислят допълнителна такса за това, че радиаторите стават от местата си и пишат по форумите.

31

men

преди 12 години

Секса е пълен....

30

Радиатор

преди 12 години

Хубаво е да е топличко.

29

Анонимен

преди 12 години

Това си е пладнешки обир. Равносилно е да те спрат на улицата и да ти кажат"излизай от парите".

28

към гневен

преди 12 години

Абе човек, ти добре ли се чувстваш? Има хора които НЕ искат да ползват парно, но все пак тези плащат и твоето парно.Не ви разбирам, хората ви дерат като животни и вие си кроткате, даже си ги защитавате.Аз се топля на ток 3 стаен и студените месеци плащах по 110 лева. Само си сметнете кое е по изгодно.

27

също

преди 12 години

И защо мислиш ,че се боря,за да живея в топъл блок?За да ти плащам и на теб парното ли????

26

Анонимен

преди 12 години

Ми павилно направо да не го спират до следващият сезон, че да не изстиват тръбите!!!!!!!

25

Гневен

преди 12 години

Защо всички крадци на парно, мрънкат за парното, че не ползвали, а плащали, но с зъби и нокти се борят да са в топлофициран блок? Даже и да не е крадец, какво се бута да живее в тплофициран блок, щом не иска парно. Да си ходи на село или къдетио си иска, щом не разбира какво значи да живееш с съседи в сграда с парно.

24

Анонимен

преди 12 години

Между другото онези от топлото само ни плашат - те не могат да ни осъдят за неплатено парно!!! ДОСЕГА НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА НЕПЛАТЕНО ПАРНО!!! Много е просто - те няма как да ви дадат сметка, изчислена със законен уред, защото играчките на радиаторите не са топломер, ЕТО ЗАТОВА МЕДИИТЕ И ВЛАСТИТЕ САМО НИ ПЛАШАТ, ЧЕ ЩЕ ГЛОБЯВАТ, ще ОТНЕМАТ ИМОТИ И ЗАПОРИРАТ СМЕТКИ - те не могат да го направят, закона не разрешава!!! Всеки адвокат ще ги разбие, като просто им поиска законен документ! Не плащайте!

23

Мръсни крадци!

преди 12 години

Как не ги е срам от топлофикация!!! При тази топлена радиаторите работят, както през зимата! Явно са решили да ни доят до последно! Вече очаквам да имаме парно и през лятото, само и само да пълним гушите на крадците.

22

Гневен

преди 12 години

Аз не искам да ми спират парното. В моя блок през деня парното не работи, когато навън си е топло. Чак късно вечерта, когато навън застудее парното тръгва и работи до към 8-9 часа сутринта. Защо да го спират?!

21

Анонимен

преди 12 години

Има и нещо друго - всички тръбят, че нямало начин да се откажеш от парното. Начин обаче има и той е описан в Закона за енергийна ефективност: прави се общо събрание, на което всички собственици заявяват желанието си да се стре отоплението, подава се в топлофикация едно заявление. За всеки случай заявлението се заверява при нотариус и когато се подава в топлофикацзия се иска входящ номер, щото иначе казват че са го загубили. Спират само парното, топлата вода остава

20

oh

преди 12 години

и аз съм реалист но плащам за това. което не ползвам.не се топля даже и когато е студено, камо ли сега - пускам само малко през нощта.тогава откъде 150 лева - 46 лв за сградна инсталация и кражби, 50 за топла вода когато не сме използвали и за 20 общо.не е честно. колкото и да ги защитавате.системата им за калкулация и контрол не е добра.аз когато отивам на пазара иа купувам една ябълка не плащам за две ябълкимъка...

19

Реалист

преди 12 години

Големият проблем са съседите - крадци на парно и нарушеното отопление на сградата с спрените радиатори. Точно затова при плащане според кубатурата, както си беше преди, е по-доброто решение - хем ти е по-топло, хем плащаш по-малко.

18

Реалист

преди 12 години

Много са ми смешни тези дето си мислят,че цената на парното се образува като към себестойността му се прибави определен процент печалба - няма такова нещо.Цената на парното е максимално толкова висока,че да не се откажем от Топлофикация и да преминем към друг вид отопление.По същият начин Лукойл определя цената на бензина - да е малко по-ниска от цената на вносния бензин.Засега парното си остава най-удобния и най-евтиния начин за отопление и за топла вода за блоковете. По селата може и на дърва.

17

Анонимен

преди 12 години

Единствения начин да поскъпне парното още повече е да използват още по-скъпо гориво от природния газ - я дизел я бензин;

16

Анонимен

преди 12 години

В нашия вход преди 2 години събрахме подписи, че се отказваме от фирмата за топлинно счетоводство, подадохме заявление с подписката в Топлофикация и оттогава сме на кубатура (на обем) както си беше при социализма. Вярвайте или не - сметките ни са наполовина, отколкото преди. Пак е скъпо, но е далеч по-евтино от времето, когато с парното се разпореждаше фирма за топлинно счетоводство!

15

Реалист

преди 12 години

Нормално е парното все още да не се спира. Топло е само през част от деня, а и прогнозата е за застудяване в началото на другата седмица и парното пак ще се пуска и през деня. Така и не разбраха какво искат тези, които постоянно плюят по Топлофикация?! Да се топлят без да плащат ли или да? Че е скъпо, скъпо ни е, но не защото Топлофикация е сложила някакви прекалено високи цени, а защото доходите ни са прекалено ниски. На това като му прибавим и 10%, 20% или 30% крадливи съседи и ни става множко