118

white gang

преди 12 години

Повечето хора трудно разбират прочетеното и правят нелепи коментари, доказвайки, че коефициентът на интелигентност на пишещите е мнооого различен.

117

mhm

преди 12 години

Ами като тъпеят само пред компютрите

116

Хъм

преди 12 години

Тук става въпрос за децата, и аз не мисля, че е разумно те да биват "заливани" с всякакъв вид информация, защото те още не са натрупали базовите си знания и житейски опит, за да могат да пресеят и обработят тази информация. Децата затова са толкова агресивни, раздразнителни и объркани. Има една стара приказка- всяко нещо с времето си. Ние трябва първо да научим децата на основните знания, умения и морални ценности, за да могат те по-лесно и безболезнено да отделят нужната им информация от общата

115

Анонимен

преди 12 години

Обръщат им внимание по 20 минути на ден и си мислят,че е достътъчно ,че им дават пари за закуски и глезотии.Появи се дори явлението дефицит на внимание.

114

До 144

преди 12 години

Така е, но без елементарни познания, дори да имаш цялата информация на света, просто няма да знаеш какво да правиш с нея.

113

Анонимен

преди 12 години

Родителите са виновни.За тях парите и кариерите са по-важно нещо.Стига се до безумия,да се взима детето от детската в 19 и 30 ч.,при положение,че е дадено в 8 сутринта.Е,как ви се вижда 12 часов активен ден за 2-годишно дете.

112

До 144

преди 12 години

И кое ни прави тогава умни, ако не информацията!? Един човек от първобидната ера може да гении, да изобретил колелото например, но ние няма да научим за него, защото по това време човечеството не е разполагало с писменност. Айнщайн нямаше да е този гений за какъвто го смята днес, ако нямаше информацията която са натрупали поколенията преди него. Информацията е нещо много важно, бих казал, че тя е безценна, ако имаш нужната информация можеш да направиш практически всичко.

111

bolka

преди 12 години

до 135 - минус заради неграмотно написания коментар

110

До 143

преди 12 години

А за *** въобще не говорим, те дори не са стигнали на ниво, че да се нарекат хора. Говоря за младите българи за които най-голямата радост е да пият и да се кълчат по чалготеките и светът им започва и свършва с Азис и Ивана, т.е. за българчетата с *** поведение и манталитет, от които един ден ще се очаквада управляват тази нещастна държава.

109

До 140

преди 12 години

Ако искаш да бъдеш добър адвокат, трябва добре да изучиш нормативната уредба, да познаваш съдебната практика и т.н. и чак след това ти трябва някакъв чужд език, ако съответно работиш с чужденци - защо твърдя това? Езика е просто средство за пренос на информация, ако ти не познаваш нормативната уредба, съответно и да ми го кажеш на 10 различни езика за мен няма да има никакво значение, защо ти няма да ми свършиш работа. Естествено езика е важен, но преди това ти трябват и други знания.

108

проф. Българан

преди 12 години

Тук пишат и хора с коефициент на интелигентност 148-150.

107

до 142

преди 12 години

И каква е логиката в това което си написал? Света се променя бързо, технологиите се променят и предходните поколения просто не са в състояние да се сравняват с днешните или бъдещите. Всяко следващо поколение ще бъде по-умно от предходното, просто защото в този отрязък от време човечеството ще е натрупало нови и нови знания, до които предходното паколение просто не е имало достъп.--Бъркаш инфирмираност с ниво на интелекта. Много са различни.

106

До 139

преди 12 години

И каква е логиката в това което си написал? Света се променя бързо, технологиите се променят и предходните поколения просто не са в състояние да се сравняват с днешните или бъдещите. Всяко следващо поколение ще бъде по-умно от предходното, просто защото в този отрязък от време човечеството ще е натрупало нови и нови знания, до които предходното паколение просто не е имало достъп.

105

Анонимен

преди 12 години

Не се напрягайте, на обслужващия персонал образование не му трябва. Напротив вредно е, че ще почне да дава акъл на шефовете, а на това не се гледа с добро око. За това, колкото са по-малограмонти и ограничени робите толкова по-добре. Ще си кютат там до пенсия и хич няма да се сетят да задават неудобни въпроси.

104

до 122

преди 12 години

Езиците са просто допълнение към твойте знания и умения - как да те наема за дадена позиция, ако ти нямаш елементарни познания в тази област?--Ако става въпрос за шофьор - да!Но ако става въпрос за консултант, адвокат, експерт на ниво, на какъв език ще трупа познанията си - определено българският не е достатъчен. На какъв език ще общува с колегите си от другите страни?Българският език е крайно недостатъчен, ако искаш да си специалист в дадена област. Нивото ти остава ниско.

103

до 136

преди 12 години

Всяко следващо поколение ще бъде по-умно от предходното - това е неизбежен процес, така че е излишно да се правят тези съпоставки с цел избиване на комплекси за малоценност. --Това има значение само при разлика поне няколко поколения.

102

Анонимен

преди 12 години

Малък тест - накарайте студентите завършили Софийския университе да напишат една страница тест на някаква тема и ще бъдете изненадани, че 90 % от тях пишат с граматически грешки. Отделно нелепостите и неверните факти.

101

Анонимен

преди 12 години

Всяко следващо поколение ще бъде по-умно от предходното - това е неизбежен процес, така че е излишно да се правят тези съпоставки с цел избиване на комплекси за малоценност.

100

До 120

преди 12 години

Ако имаш предвид, че ще са по-добри в кючека и в наизустяването на песните на Азис, със сигурност си прав. Ама в крайна сметка на всякъде е така, елитът е 1%, останалите 99% са материал, но за разлика от останалите държави тук ни оправлява част от материала, а не 1% знаещи и можещи. Така, че защо ти е на теб да си грамотен след като от сега си е ясно, че цял живот ще си обслужващ персонал.

99

до 120

преди 12 години

Днешните деца ще са в пъти по умни от нас пък кои каквото си иска да казва и смята--Ти сравняваш днешните деца със себе и установяваш, че те са по-умни от теб - напълно съм съгласен.Но все пак говори само за себе си!Средният коефициент на интелигентност на днешното младо поколение е между 90 и 110 пункта. Но - 15 процента от предното поколение има коефициент между 110 и 140 точки, плюс професионален и житейски опит.Хайде, направи си сам изводите!Жокер - моторът на обществото са хората с...