112

Анонимен

преди 12 години

Парите са доверие. Аз може да кажа, че капачките от Швепс са новата валута и ако достатъчно хора му повярват и ги накарам да ги ползват като разменно средствто, капачките от Швепс ще бъдат валута -------------------- Ами ако успееш да накараш хората да повярват, тогава какъв е проблема капачките да са пари? Ти сега си против долара или против парите изобщо?

111

Анонимен

преди 12 години

ХАМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ. КАКВО ДА КАЖЕМЕ НИЕ СЪС ГАЙДИТЕ? КАТО ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СА УМРЕЛИ ОЩЕ ПРЕЗ 90 те ГОДИНИ. ИМАМЕ 40 МИЛИАРДА ВЪНШЕН ДЪЛГ НА КОЙТО САМО ЛИХВИТЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ И ПРА ПРА ПРА ВНУЦИТЕНИ. А НИЕ КАТО ПО ТАРИКАТИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ КАТО МИЗЕРНИЦИ. ТАКАВА МИЗЕРИЯ НЯМА И ВЪВ АФРИКА. ФАЛИРАЛА ГЪРЦИЯ Е ПО ДОБРЕ ОТ МУТРЕСТАНИЯ. АМА ХОРАТА НЕ ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ГИ ОПРАВЯ. А СКОЧИХА И ПРОТЕСТИРАХА. ОПРОСТИХАИМ ПОЛОВИНАТА ДЪЛГ.СЕГА И ЗА БЕЗРАБОТИЦА ИМ ДАВАТ МИЛИАРДИ. А НИЕ ЩЕ ГО ДУАМЕ ДЕБЕЛ.

110

Анонимен

преди 12 години

повече заеми на глава от населението отколкото в някоя европейска страна!само че има глупци които инвестират в американската мечта1то и комунистите инвестираха в тази лъжа още по времето на ленин и след него,,тошо и той изнасяше капитал чрез Дс я за западна европа я за сащ!парите на либийците бяха в американски банки(((сега се блокираха авоарите на иранските банки преди това блокираха парите и на сърбите...днес венецуела си изтегли златото и каза че трябва да стои в националната им банка а не ня

109

Анонимен

преди 12 години

федералния резерв , след като вземат 10 милиарда и то като ценни книжа , те ги влагат в световната банка , която пък ги раздава като кредити , но не на стойност 10 милиарда , а 99,9 милиарда , така парите които ти изтеглиш като кредит , някой втори дължи на някой трети . За всеки е ясно , че това е причината за световната инфлация и криза ... -------------------- Значи причината за кризата си ти, защото си взел заем и не го връщаш.

108

Анонимен

преди 12 години

Разбира се, че човечеството не знае. Ти също не знаеш. Банките използват система на частичен резерв. Имат право да раздават 10-15 пъти повече кредит, отколкото имат реално депозити (т.е. финансов ресурс). И не е от няколко хиляди години, а от няколко века. Не си в час изобщо за какво става дума. И разбира се, че е важно дали я имат. За нищо не ти съдействат. Леле колко заблудено теле си, после ще ревеш що си правели квото искат и вдигат лихвите по кредита. Еми като има *** като тебе...

107

Анонимен

преди 12 години

Америка никога не губи ;) което никой друг в света не го може .. винаги намират начин да прецакат другите . когато са продавали дълг, те много добре са си направили сметката . кой ще тръгне да им търси сметката при условие че са номер 1 супер военна сила в света , която диктува правилата ? загубени и прецакани са тия, които имат диъл (сделка) с тях

106

Анонимен

преди 12 години

Иран отказа да продава петрол срещу долари, и започнаха да продават срещу евро!!!---------------- Защо тогава ЕС не е против санкцитте, тикво?

105

Анонимен

преди 12 години

26, дългът на България за последната година е намален с 40 % и от 1 млрд и 300 мил, сега е 533 млн. мисля че е значително по-малък Слава Богу от тоя на щатите !

104

Анонимен

преди 12 години

Не си мисли, че те като ти дават кредит, тази валута я имат. Нямат я. ------------------ Верно ли, бе?! Значи няколко хиляди години човечеството взима и дава кредити и не са знаели такава елементарна истина, а пък ти изведнъж си се сетил! Аз пък ти казвам, че не е важно дали я имат тази валута, важно е, че ти съдействат да я ползваш. А като не знаеш как и защо, сам си си виновен.

103

Анонимен

преди 12 години

От пет години не съм чул някой да има сметка в долари.

102

Анонимен

преди 12 години

дългът на америка е натрупан в резултат на емитирането на големи количества облигации , които са закупени от чужди правителства .. в момента най-големия кредитор на щатите е Китай, мисля че притежаваше около 40-50 % от щатските облигации. проблема е че тези облигации имат падеж на който в зависимост от вида им се плаща само лихва или изцяло се погасяват. за да връщат дълговете си политиката на ФЕД е да печатат долари което води до обезценка - инфлация на тяхната валута а оттам и на кредитите им

101

за ФЕД

преди 12 години

Частен е, частен е, той Володя Путин така каза, значи българският кандидат-мужик ще го повтаря това, докато му излезнат пришки по езика.

100

До 116

преди 12 години

Не ми е ясно как може да си толкова глупав. Това за валутата и заема дето си го казал какво е? Какво доказва или показва?Ако не ти достига валута, обикновено извършваш дейност, с която да си я набавиш или просто не купуваш това, за което не ти достига. Кредита е банковия инструмент за заробване. Не си мисли, че те като ти дават кредит, тази валута я имат. Нямат я. Казах ти - не ги разбираш нещата, най-добре спри да се изказваш неподготвен.

99

до 118

преди 12 години

Като нямаш доверие във парите не ги ползвай никой не те кара насила не купувай долари или каквато искаш валута. Ако иаш един вол носи го на гръб и го замени за 3 овце да речем.

98

Анонимен

преди 12 години

Америка ке падне!!!!Какво ще стане ако всички страни престанат да приемат долари?Някой по долу беше написал чеи тогава хамбургерите пращали армията!!!Да ама срещу целият свят не могат да воюват!Защо така *** срещу Иран?Защото Иран отказа да продава петрол срещу долари, и започнаха да продават срещу евро!!!И хамбургерите пикаят газ в момента!!!

97

до 113 от провокатор

преди 12 години

Икономисти................ именно те са най големите слуги на световната парична система. Хора с промити мозъци, добре обучени да служат на система на върха на която стоят банките.По въпроса с печатането, за да печаташ пари които да имат "стойност", първо трябва да спечелиш общественото доверие. Парите имат стойност само когато достатъчно хора вярват че имат. Именно доверието в системата формира целия процес. Ако няма доверие в системата, хората хващат тоягите и излизат по улиците.

96

До 113

преди 12 години

Вземи си пусни едно-две клипчета в Ютуб,където конгресмен Рон Пол прави смешен Бернарке и може и да прогледнеш.В тях ще видиш,как директно Рон Пол обвинява ФЕД,че печатат пари от въздуха.Как Бернарке се излага,като заявява,че златото не е пари и т.н и т.н.

95

до 115

преди 12 години

Валутата е разменно средство като искаш да си купиш нещо и не ти стига валутата теглиш заем кое от това не ти е ясно.

94

До 113

преди 12 години

Ти *** ли си? Как да не са забелязали? На всеки читав икономист това му е абсолютно ясно, масата хора не го знаят, но схемата е точно таква. И да, всеки може да се инапечата пари. Парите са доверие. Аз може да кажа, че капачките от Швепс са новата валута и ако достатъчно хора му повярват и ги накарам да ги ползват като разменно средствто, капачките от Швепс ще бъдат валута.Не си наясно изобщо с механизмите, но много плямпаш. Ограмоти се малко и пак ела.

93

Анонимен

преди 12 години

Причините за инфлацията и обезценката на труда на хората са много, но една от тях, не само безконтролното печата на пари, е и систеамта на частичен резерв.Това е право, което банките са си извоювали, на всички е ясно как, да раздават кредити без да имат реално покритие, като разбира се смучат лихви на това.Обиновено работят с 1/10, но се стига и до 1/12, че може и до 1/15. Това значи, че за всеки вложени 1000 пари те могат да раздадат кредити за 10 000. Нали се сещате за какъв балон става дума