141

България и Русия

преди 12 години

Руснаците може да са всякакви,може да сте чели мн пропаганди за тях,може да сте гледали мн американски филми,в които американците винаги са добрите,но ние имаме много повече общо с Русия отколкото с Америка.Само *** ни ще се чувстват като у дома си в Америка.А българите ще са просто едни от всички.Румънци,македонци,българи за американеца е все тая,той не прави разлика.Но в Русия българин е нещо близко,всички знаят къде е България на картата,за разлика от американците.

140

България и Русия

преди 12 години

И България и Русия са велики страни с история в пъти по-голяма от историята на американците :) България и Русия имат много общи неща,в Русия българите ги приемат като свои,а в Америка..там въобще не знаят къде се намираме на картата.

139

Анонимен

преди 12 години

А вие какво произведохте и продадохте на американците, бе, кухи герберастчета?Тикви, мутри май никой не иска?

138

Анонимен

преди 12 години

Че руснаците какви революции са правили? Не се сещам?

137

до 162

преди 12 години

*** смешен, вземи се запознай с историята бе роб, виж ние кви битки сме водили и вие, хъшове *** кръчмарски пияни..

136

Анонимен

преди 12 години

*** като ми кажеш в очите и ще ти светя маслото... Българите са правили национална революция много преди руснаците да се молят на Царь-Батюшка и да ги стрелят като офци на площада - 1905 г. Българите са имали организация, когато тъмната мужишка маса е била още в просъница, след свалянето на крепостничеството.

135

do 158

преди 12 години

***, колко революции направихте българите за последните 100 години, та ще говориш за роби руснаци??

134

Анонимен

преди 12 години

156, надолу писах за мобилната система за противовъздушна защита на Т90. Тя е руска разработка и нямаше до скоро западен аналог. За сведение сама установка прехваща до 30 цели, а в мрежа сети се за какво страшилище иде реч. Американците сигурно са се продрискали, като разузнаването им е доложило. Технологията за прехващане (в главата на ракетата) е секретна българска разработка. Запада я няма. :)Само за лазерното насочване се ползва плоско златно огледало, каквото дори японците все още нямат.

133

chicago

преди 12 години

Според теб г-н Сикорски от кола или от въжето е.

132

Анонимен

преди 12 години

ние кано нация нямаме нищо общо с запада и атлантизма--------------- Говори за себе си, не за НАС. На МЕНЕ ми харесва да бъда със запада, а не със азиатите. Какво общо имам аз с робския мужишки мироглед, за който Императора е Господ?

131

Анонимен

преди 12 години

продължение от 154:Един малко оценен пистолет е Колт Питон. Малко на брой патрони, къса цев. По ТТ данни има прав изстрел 50 м. С него Боб Мънден (може би най-бързия жив стрелец с пистолет) цели от 200 ярда мишена. Можете да го видите в youtube. Това за тези, които си мислят, че изстрел с пистолет на 200 м. е мит.

130

Анонимен

преди 12 години

Продали са евтини полицейски пушки за стрелба с гумени куршуми, какво умувате... пише си го в статията. Никакво сравнение не може да става между високотехнологичното западно оръжие и допотопните руски образци. Тук значение имат фината обработка, точност, допуски, това, което при руснаците е на порядък по лошо.

129

Анонимен

преди 12 години

153, когато хората са събрани от кол и въже, когато за тях целта е печалбата, качеството не винаги е това, което успяват да постигнат. Да, американците имат добри оръжия, да, имат добри конструктори. Не, те го правят за себе си, не за държавата. Не, изискванията често не се изпълняват на 90%. След модификацията на М16 се вижда с просто око, че американците нямат навик да си чистят оръжието. за това и им засича толко често във виетнамските джунгли...

128

Анонимен

преди 12 години

От голямото разнообразие от пистолети, има доста такива, които да вършат работа в цивилния живот или за полицейски части срещу престъпници. Когато става дума за военни цели обаче, тези пистолети на тестовете издишат яко дим. Тук става дума за безотказна стрелба при повишено използване, цена, ако щете и технология на производство. Един от малкото пистолети, издържали изпитанието на времето, това е знаменития Колт и модификажиите му (една от които е ТТ по модел от 1911 г. на Колт).

127

chicago

преди 12 години

Просто е ,бе човек.Световната наука която работи за американската армия включително и руски учени срещу малко останали в Русия.Стрелял съм със винтовки Ремингтън,Симеонов , пистолети Макаров и Зиг Зауер, автомат АК-47 ,но не разбирам от оръжия ,не съм специалист.

126

Анонимен

преди 12 години

151, като стана въпрос за четенето, ГШ-18 е модификация, базирана на пистолет Макаров. Но от оригинала до модификацията разликата е от земята до небето. Същинския пистолет-страшилище (все още) е ТТ. Има над 5 млн. броя останали от ВСВ, за които нищо не се знае. Самия пистолет не е за новаци без солидна подготовка. За това и пистолета няма предпазител. Нямам спомен да съм чел професионалист да се е самопрострелял с ТТ. До 200 м. ТТ ви дава възможност да уцелите целта.

125

evo72

преди 12 години

за съжаление не никак просто , поне така както си го мислиш , не знам държал ли се оръжие или не , но едно е да го четеш в нета друго е да го имаш на представа наистина , но знам едно нещо със сигурност , че пистолет макаров няма засечкаи в нигериййските джунгли по добра стрелково оръжие от руското няма

124

Анонимен

преди 12 години

продължение от 147:за момента Гюрза няма аналог. С нормалната си 6 инчова цев, по ТТ данни правия изстрел е 100 м., като за същата далекобойност на Desert Eagle (DE) трябва да се сложи 10 инчовата цев. за който не знае, DE идва в куфарче с 2 цеви - 6 и 10 инчови. Амунициите на DE нямат такъв бронебоен ефект. Така че там освен откат получавате шанс да умрете, ако той се окаже последната ви надежда.

123

chicago

преди 12 години

Аз от оръжия не разбирам.Казвам с какво е въоръжен отряд Алфа ,а те разбират.Да ти обясня и на теб ,дано ме разбереш без да се ядосваш.За Американската военна промишленост работят учени от цял свят включително и руснаци.Няма как да не издъхнат руснаците срещу света.Това е толкова просто.

122

evo72

преди 12 години

не мога да разбера ко спорите още , тука е написано и точка - Русия продава оръжие на САЩ , нема ко повече да се каже , тази статия говори предостатъчно , а що се отнася до Русия , България е видяла само хубаво от руския народ , запомнете го тава от НАРОД