103

висшист

преди 12 години

Първата ми братовчедка замина преди повече от 2г. и няма да се върне. Доведената ми дъщеря замина преди 3 месеца и няма да се върне. Миналата година едно приятелско сем. заминаха с 2 си деца и няма да се върнат. Имам доста приятели живеещи и работещи в чужбина - висшисти. Няма да се върнат. Идват от дъжд на вятър само лятото, но не са доволни и ще почиват на друго място вече..

102

Тиквата

преди 12 години

Малко са ще изгоня още. Не ми требва тоя лош матрял на моя територия.

101

сопол

преди 12 години

а за бг пример. приморско влизам с колата в платен паркинг, табели с цените, а бе хората бизнес правят. още не съм паркирал, някой ми свири с уста.спирам идва един бизнесмен с потник и ми пита, ти къде. е с тая кола в платен паркинг къде може да отида. няма добър ден, няма моля, все едно ми прави услуга. а за мвр и новите документи няма да говоря...

100

Гуру

преди 12 години

42 годишен, работя като ИТ консултатнт, месечен доход 4500+2 собствени апартамента в така наречените "добри" квартали на София и вила на 25 кмнищо не търсяпросто се хваля

99

sopol

преди 12 години

докато българските бизнесмени и предприемачи не смятат заплатата за разход така ще е. а докато хората мислят че 400/500 лв е заплата също. това ев съюз, който където му харесва там работи. испанците в германия, немците в норвегия, италианците в австрия, не сме само ние. всеки вика, ако бях на твое място, щях, А със собствения си живот не знае какво да прави.

98

,,LARI,,

преди 12 години

22 GODINI PREXOD,ME UNISHTOJIXA.TIJA,DOLNI PROSTAZI/UPRAVLJAVASHTITE/,SAMO LAGAXA I KRADEXA,A GODINITE MI MINAXA.NJAMA NAKADE.POJELAVAM,NA VSI4KI MLADI,MOMENTALNO DA NAPUSKAT I OPRAVJAT JIVOTA SI.

97

Varbanov

преди 12 години

30 години, симпатичен, с висшо образование, с работа по специалността, с годишна заплата от 48000?, живея в един от градовете с най-добър начин на живот, от 10 години извън България. Нищо не търся. Просто се хваля. И не, не съм патриот, защото точно България ме накара да си тръгна. Минуси?

96

Do 95

преди 12 години

Za6to zavijda6 na 4oveka -90?!Az mu vqrvam napulno,az su6to sum tuk s muja mi-toi e 6ofyor na internacional i izkarva do 2 600 E na mes.4isti,vednaga ti davam i firma Cristian Salveson,a az kato ATS/DUE,sled za6titavane na Diplomata mi na Durj.izpit rabotq v Residencia 3a edad znae6 kakvo e,vijdam 4e si dobre s Español :),zaplatata mi e 4isto 1 650 E.Rabotq i dopulnitelno v 4astna klinika i taka sme super!.Neka vsi4ki bulgari uspeem dali v BG ili nqkude po sveta tova e vajnoto spored men!!!

95

!!

преди 12 години

Да са живи и здрави да работят и да живеят щастливо ! Псевдо-патриотите да си хапят ушите .. тъжното е,че вече все повече високо образовани с високи заплати в България, емигрират на Запад. И тук причината не е в парите, а че търсят ред, сигурност и спокойствие за децата си, които България никога не може да им осигури. И милионер да си тук ще караш по същите разбити пътища, ще ти искат рушвети на всяко ниво, децата ти ще живеят в същатата чалга среда...

94

гурбетчия до 84

преди 12 години

Дай сайта на клиниката в която работите за да видят хората дали там наистина работят български лекари ! Ако си мед.сестра или санитарка няма как да фигурираш в сайта ,но ако си лекар обезателно името ти ще е в сайта !А 90 го поздравявам ,че се е интегрирал успешно в Испания ,но много ми е чудно той като чужденец там се е интегрирал и получава 1800 евро ,а в Германия идват много испанци оплакващи се от ниски заплати и безработица?!Те десео муча суерте , амиго !

93

Валя до 84

преди 12 години

Не съм запозната със условията за наемане, но ако толкова защитаваш, че получаваш 15 000 Е на месец, то е:1. Общо за двама ви.2. Освободени сте от данъци за Х-време3. Може би някакво допълнително стимулиране за relocation

92

гурбетчия до 84

преди 12 години

Не знам къде работиш като лекар ,но тук в Германия не съм срещал български лекар ,причините са обясними!Както се посочва в статията много малък % са квалифицираните българи особено в Германия.За да се интегрираш успешно сред специалистите в Германия ,се изисква да си завършил висшето си обр. в Германия!Тук на всяка крачка има турски лекари ,но те са завършили тук ,а не вТурция!Всяка болница или частен кабинет си имат сайтове с имената на специалистите,посетете ги и ще се уверите ,че няма българи

91

До Чорбаджията

преди 12 години

5000-6000 изкарват в София и то не всички.А магистралните работи явно са ти добре познати-балканско-чарбаджийския ти интелект няма как да надскочи улично ниво.Злобейте и завиждайте колкото си искате.Не ви стиска нито да учите ,нито да работите яко ,нито да се решите да бачкате навън.На цялата успяла емиграция-Весела Коледа.

90

До Валя

преди 12 години

Валя като не знаеш при какви условия се сключват договорите с лекарите, по добре не пиши, защото се излагаш.Направи си справка в нета-има доста специализирани агенции за наемане на мед. кадри

89

Монтьор

преди 12 години

Работя като монтьор в Испания,държа апартамент под наем,плащам за него 500? месечно.Чистата ми заплата е 1800?.800? получава и съпругата ми.Живеем сами и не изпитваме никакъв недостиг.Спестяваме ,а и изпращаме на близките ни в Бг.Не е вярно, че продуктите са некачествени. Наистина можеш да намериш едно и също месо на цени от 2.30? до 6,00?.В повечето случаи, по-евтиното е директно от производителя. За храна харчим около 350-400? месечно,докато преди година достатъчни бяха 250-300?. А в Бг?

88

гурбетчия

преди 12 години

От мястото на събитията ! Дори и да не отворят официално трудовия пазар ,има си вратички как да започнеш легална работа ,трябва само да знаете говоримо езика и с повече усилия ще успеете да се сдобиете с разрешение за работа ! Аз имам арбайтсерлаубнис от 10 г. насам и имам същите права и задължения каквито имат и немските граждани ! Ако пред тебе се затворят 9 врати , потърси десета !

87

Валя до 84

преди 12 години

Я, пак го напиши, ама в крони?Тия евро може да ги сънуваш, ама едва ли ги изкарваш :)

86

Чорбаджия

преди 12 години

до 84Ако бяхте наистина висококвалифицрани лекари, нямаше да изкарвате по 1500 лв. Един лекар, който е добър специалист, в България изкарва минимум по 5000 - 6000 лв. месечно. Вие щом сте получавали по 1500 лв. е ясно какви сте. А в Швеция явно работиш на някоя магистрала и по желание на клиента влизаш в различни роли- лекарка, полицайка, строга господарка, секретарка, домакиня и т.н.

85

псевдо специалистка

преди 12 години

Българите не били мобилни . Да ама Не . С доклада дупето си обършете.

84

до 81

преди 12 години

Ти ако плащаше наем за едностаен апартамент + сметките за него, колко щеше да харчиш на месец?