100

Хр.

преди 12 години

Прав си, наистина няма такава държава...Алчност и некадърни решения...

99

krasos

преди 12 години

"Нема такава държава..."

98

до 81

преди 12 години

Киснеш по форумите, щото не знаеш как да се защитиш. Как може някой да ти каже 3 дни да не ходиш на работа - без неплатени, платени, болнични и тем подобни?

97

хххх

преди 12 години

И какво от това? Масово се работи на граждански договори, а и без това няма и работа. То само с продавачи и охрана по моловете не става. След 20 год. и пенсионери няма да има, никой няма да има толкова трудов стаж, само ни взимат парите, даже и за "доброволния - задължителен" втори пенсионен фонд.

96

Българин

преди 12 години

Според Конституцията осигуряването е ПРАВО, а не задължение !!! На какво основание ще ме наказват, задето не упражнявам мое ПРАВО ?!?А след като по Конституция хората имат равни права и задължения, откъде накъде ушеви, *** и всевъзможна *** няма да плащат осигуровки, но ще получават помощи и пенсии от нашите ?!?

95

nomer2

преди 12 години

До 54:Глобите за работодателите трябва да са такива, че да стигат границата на фалита. Само тогава работодателя ще се замисли! Kaufland, Metro и други от този ранг трябва да плащат глоби от порядъка на 500000 лв., ако не спазват законодателството.

94

Анонимен

преди 12 години

Хубаво ,ама тука всичко го има писано на тоалетна хартия и от там по каналния ред---бизнеса е сивама яко сив и никои не ги бара ,щото все са врьзкарчета и все някои ги пази от по-горното етажче..това ,барчета ,заведения таксита и какви ли неее услуги всичко е стои па гледаи.А дьржавните органи спят ли спят....Как е могьл този контрольор до сега никои да не хване ,а сега да ги вкара всички в пьтя пак тои ? нали е ял и е пил за да не вижда и да не чува .

93

до 85

преди 12 години

Викторе в ТД се посочва основната заплата, преобладаващата част от тези случаи, при които иде реч за укрити и недекларирани осигурителни плащания са върху допълнителните възнаграждения. На един търговски посредни, например основната му заплата е 400 лв. но получавам и % допълнително възнаграждение за всяка продажба, и работодателя му, като не подаде данните с декл. 1 на допълнителното му възнаграждение не дължи и осигуровки :) , а в случая тоя човек въобще не знае какво му подава работодателя

92

traba

преди 12 години

В края на 2012 година, България ще бъде с население под 5 милиона души. Така мисля аз.

91

До 59

преди 12 години

Цветелин Кънчев не е ***. Не мога да разбера защо пишете глупости.

90

Анонимен

преди 12 години

До 81Що псуваш ?

89

Анонимен

преди 12 години

Ако служител настоява трудовия договор да се спазва, му се пуска предизвестието. Ако подаде сигнал в инспекцията по труда, по думите на един мой бивш работодател "това ще стане черна точка в автобиографията ти". Публична тайна е че институциите немогат да го закачат, а после вероятно ще ме издирва задето е плащал да потули случея.Работата е кът,а да се надяваш че подкрепа от страна на държавата има е илюзия.Българина не е мързелив както се опитват да ни изкарат ! Мият си ръцете с тази лъжа!

88

Анонимен

преди 12 години

аз пък ако съм на моят работодател ще мина изцяло в сивата икономика - то бива бива но така наистина е много трудно да се работи ... Докато това или което и да е правителство не осигури нормални условия за работа на работодателите то Сивата икономика ще цъфти ли цъфти ....

87

Анонимен

преди 12 години

Искат да изкарат и малкото останало пари. Да, крият се доходи..И за какво да си показвам дохода- за да може да има повече пари за крадене от същите тези депутати, да нахранят ***..Я да си гледат работата - аз до пенсия няма да доживея, стигна ли до болница - или ще платя и ще умра, или само ще умра - средно положение няма... Сива икономика - другото име за оцеляването..това си е напрактика държавен рекет, но нали мутри ни управляват....Ще крия доходи - колкото може повече

86

Анонимен

преди 12 години

wiktore-77ми,като си толкова ербап що не пишеш реалната печалба която остава на работодателя след като си плати данъци,такси и ред други измишльотини измислени за пълнене гушите на някоя и друга депутатска фирма?Пример-честата смяна на номера на коли,документи за самоличност,пререгистрация на фирми,нови касови апарати и апаратчета,заявления и декларации и прочие.....Всичко това е свързано с пари,които търсите.Ако бяхме Полша нямаше и да си помислите за това!Всичко щеше да е затворено!

85

wiktor

преди 12 години

до 82Ама не могат да бъдат оправдание фактите, че: 1) си подписал ТД с посочено възнаграждение различно от реалното, което ще взимаш и 2) получил си фиш с неотразени или неправилно отразени задължителни плащания към държавата и не си сигнализирал. Разбираш ли? Всеки пълнолетен човек има, както права така и задължения/отговорности.

84

Анонимен

преди 12 години

82 - Не му обяснявай:))) Викторчо си е куха лейка! Все пак е герберово творение!:)

83

Анонимен

преди 12 години

Аз предлагам да се криминализират секса, храненето,дишането и пиенето на вода и бюджета ще се напълни:)))

82

до 77

преди 12 години

Ама той работодателя е длъжен, ама тук третираме точно този проблем, когато работодателя е длъжен да направи нещо, но него прави, разбираш ли. Не може да санкционираш работника за нещо, което работодателя е бил длъжен да направи, но не го е направил :)Ти например колко пъти си виждал деклараците обр. 1 , които твоя работодател подава ???? сигурен съм, че ако не си счетоводител не си ги виждал нито веднъж и въобще незнаеш какво пише в тях

81

шщд

преди 12 години

Ситуация: Обажда се работодателя на работника и му казва - не идвай днес, защото ще идват от Инспекцията по труда. И той не отива. И така 3 дена. На четвъртия ИТ ги хваща. Глобява работника, глобява работодателя, който обаче уволнява работника за 3 самоотлъчки. Какво става после??