144

Леле леле

преди 12 години

Какво ли ще избезе като се стегнат!То ще залеят улиците -- гърците трева ще пасат пред тях.

143

Анонимен

преди 12 години

Голям кеф ще ми стане , стачката да свали правителството. И да дойде Станишев-да видим какво ще стане? Тия от синдикатите са най-големите мафиоти-да дойдат да им дам по една лопата и да видят за какво става въпрос.Колко народ има там, хранят се , без да произвеждат.

142

БЪЛГАРИН 1

преди 12 години

Виждате ли какво племе сме българите-железничарите ще стачкуват,а автомобилните превозвачи потриват доволно ръце,че увеличат печалбите.Утре като ги нарочат и тях дали ще разсъждават така-защо не се покрепяте едни други нали сте все превозвачи.Продажно и нагаждаческо българско преме брей!

141

АНТИ

преди 12 години

ДО ГОЛЯМО СТЯГАНЕ ГОЛЯМО ЧУДО ГОДИНИ МИНАХА И ВСЕ ОЩЕ СТАЧКА НЯМА.В ГЪРЦИЯ ДОКАТО КАЖАТ СТАЧКА И ВСИЧКИ СЕ ЮРНАЛИ ПО УЛИЦИТЕ - ЗАДРУЖНИ С ХЪС .А В БЪЛГАРИЯ - УМРЯЛА РАБОТА .КНСБ И ПОДКРЕПА БИЛИ ИЗЛЕЗЛИ ОТ ТРИСТРАНКАТА- Е И КАКВО. НИКАКВА ФАЙДА ОТ ВАС.РАНТУТНИЦИ.ПУСТИ ДА ОПУСТЕЕТЕ ДАНО.

140

rumen221

преди 12 години

Пари за пенсионната система има, но!Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:- Солидарна, - Капиталова лична (но защо частна), - Пофесионална,- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... и- Социално осигуряване, плащано от работещите вместо, както е по Конституция от държавата Време е Държавата и Гражданина плащат Конституционните си задължения, като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата да си поеме изцяло задълженията по Чл.51 от К-ята и СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ - Вдовишките социални добавки, Добавките за възраст, Социални пенсии и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ!!! 3. Здравното осигуряване на инвалиди, наречено кой знае защо Инвалидни пенсии, ТРЯБВА да се плащатт от Здравните осигуровки Днес парите за ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ се крадът: 1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година две ги фалира Днес ЧАСТНИТЕ фондове да ПРАЗНИ и не могат да плащат пенсии!!!2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на различните осигуровки, НАЙ -БОГАТИТЕ крадът годишно над 1 милиард лева...3. Чиновниците и бизнесмените крадът, чрез Квази парите, като ваучери, "безплатни дрехи", поддръжка на офиси, в кото живеят семействата и любовниците им, командировки в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1.2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсии!!!5. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ КРАДЪТ от заплатите и така от всички осигурявания, защото Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, средните ни доходи са 20% от средноевропейските, РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА МИНИМАЛНИТЕ И ДЯНКОВ Е ЩАСТЛИВ ОТ ТОВА!!!- По Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равниДЯНКОВ.., НАЛИ!!!

139

Анонимен

преди 12 години

От синдикатите файда няма!Те са шменти капели!

138

до 144

преди 12 години

Ами мога да ти кажа много реформи:Трябва моментално да се наложи строг финансов контрол върху бизнеса.Решението за свързването на касовите апарати с НАП беше бавено, бавено и накрая отложено :)Трябва строг контрол върху контрабандата защото всяка 3-та цигара не е обложена. Трябва решителна реформа в пенсионната система, особено за 1-ва и 2-ра категория труд.Здравеопазване и правосъдие? Там нещата са просто безнадеждни. Те не тряба да се реформират, а направо да се изградят наново :)

137

цецо

преди 12 години

ВСИЧКИ ЗАЕДНО НА ПРОТЕСТА КАТО ГЪРЦИТЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ КАТО БЕЛИ ХОРА

136

протест

преди 12 години

Протеста трябва да е срещу всички от парламента, не ни трябват тези некадърни продажници. За 22 год. ограбване на всичко що можеше да се открадне и продаде, а нас превърнаха в роби в собствената ни държава, такива управници и депотати отдавна да бяхме ги изгонили и да им поискаме сметка за всичко сторено срещу България и погубването ни като нация. Всички работят за чужди интереси и в това все повече се вижда в последните години. Продават земите ни на турци, израелци срам и позор.

135

ИВАН КОСТОВ

преди 12 години

Депресия е когато съседът ти изгуби работата си.Криза е когато самият ти изгубиш работата си.Изходът от кризата е сегашните управляващи да изгубят работата си.

134

до иво

преди 12 години

Че нали вече 22 години непрекъснато реформираха? Колко и накъде повече? Явно знаеш за какво става дума, вземи та ни просвети какви по-точно реформи са ни нужди още? По плосък данък? По висока пенсионна възраст? По-високо ДДС? Още пари за "интеграция" на ***, взети от българите-данъкоплатци, за да не посещават Европа и да я тормозят с присъствието си?

133

rumen221

преди 12 години

ПАРИ ЗА БЮДЖЕТА И ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА 1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (истинската е по-голяма, около 35 милиарда), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда..., от 35 МИЛИАРДА ПЕЧАЛБА)!2. За останалата печалба данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!! Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българиПечалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

132

rumen221

преди 12 години

Симеон Дянков слязъл от Мерцедес-а си пред Министерски съвет и видял, че на отсрещната страна на улицата, 3ма пенсионери бият друг пенсионер.Дянков учудено попитал миновач :- Защо го бият ?- Хвърлил е камък по колата ви, г-н вицепримиер.- Еее, хайде сега - усмихнал се Дянков - Кажи им да спрат да го бият, нали не ме уцели !- Те затова го бият - уточнил минувача - Бият го, че не уцели !!!!

131

Анонимен

преди 12 години

Борисов показа в това интервю, че народа като такъв не го вълнува. На 69 години хората просто умирали от желание да работят, да работят, да работят....Този човек живее в някакъв свой свят.

130

Иво

преди 12 години

Борисов беше много жалък при Найденова... Мацката го опържи направо и вече започва да личи неспособността на това правителство да извърши така необходимите реформи.... не мога да изброя къде, защото нуждата е крещяща, навсякъде... Едва ли има сфера в която да не е необходима радикална промяна, а всичко което прави Борисов е да се оправдава с "предишните" И това е след 2,5 години на власт... жалка картинка...

129

за Витков!

преди 12 години

Борисов като Луканов на времето! Плаши ли плаши народа, е сега го гледах по Босфор ТВ ненадейно хванато при условие ,че я бях махнл тази Тв от телевизорите след изцепката на Бенатова. Та да ходи да плаши някой друг каквото с него такова и без него! Докато всичките не бъдат изметени (бсп-та, Сдс-та дсб-та ,ндсв-та, рзс-та атаки матаки и всякви подобни) няма да има оправия тук!

128

ПЕНСИОНЕРИ

преди 12 години

Симеон Дянков слязъл от Мерцедес-а си пред Министерски съвет и видял, че на отсрещната страна на улицата, 3ма пенсионери бият друг пенсионер.Дянков учудено попитал миновач :- Защо го бият ?- Хвърлил е камък по колата ви, г-н вицепримиер.- Еее, хайде сега - усмихнал се Дянков - Кажи им да спрат да го бият, нали не ме уцели !- Те затова го бият - уточнил минувача - Бият го, че не уцели !!!!

127

Анонимен

преди 12 години

О,С.Т.А.В.К.А НА КОМУНИСТИТЕ ,МУТРИТЕ,ТИКВИТЕ ,ЛЪЖЦИТЕ И КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ.БОКО ТИКВАТА ДА ХОДИ ДА СЕЕ ТИКВИ НА СЕЛО,СТИГА СЕ Е ПРАВИЛ НА ГРАЖДАНИН , СТИГА Е ГОВОРИЛ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ, СТИГА БЪЛГАРСКИТЕ СЛУГИ И ДУПЕДАВЦИ СА ГО ИЗДИГАЛИ И ДАВАЛИ ЗА ПРИМЕР НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНО *** ЛЪЖИ.СТИГА О,С.Т.А.В.К.А

126

Анонимен

преди 12 години

ОРГАНИЗИРА СЕ НОВО ИЗПЪЛЗЯВАНЕ НА *** ПО УЛИЦИТЕ.СМЕШНИЦИ.САМО ГЕРБ

125

ха

преди 12 години

Не да си ходи,а направо да си бега.