30

Оръжеино ембарго

преди 13 години

Редовната армия е 100% въоръжена с калашници и по армеиските скаладове дето са ги завзели бунтовниците това са взели а вижте башибозука на снимката с какви пушки са и после говерете кой кого снабдявал и има ли оръжеино ембарго.

29

Да ама не...

преди 13 години

До "Патилан"...Властите в Пекин ревниво бранят своята валута, която не може да се купи свободно на международните пазари... Така ли искат да станат световна валута. Да колега имат и добро производство, но думата "китайски" се е превърнала в синоним да ниско качество !!!

28

Анонимен

преди 13 години

В големите градове като Пекин и Шанхай няма липса на стоки в магазините, но в останалата част на страната далеч не е така. Има хора, които не са виждали елементарни достижения на съвременния свят. А това, че ги държат в неведение не е никак случайно. Не ми обяснявай, че говоря глупости, защото едно е да се информираш от медиите, както ти изнася, друго е да се увериш на място.

27

вв

преди 13 години

ДО 14. ДА ЗА ПЕТРОЛ СА НО ГО ПОКАЗВАТ ЯВНО,А НЕ ПОДРИВНО КАТО ЖЪЛТИТЕ МИшКИ!

26

Анонимен

преди 13 години

Глупости говорите Китай са далеч пред всички там сега е държавен капитализъм докато САЩ са в ръцете на банкерите най вече от ФЕД я вижте какви са заплатите в Китай и какви са нашите за какъв недоимък говорите я им вижте цените тогава пишете с тези заплати и цени Китай са далеч напред.

25

Анонимен

преди 13 години

Преди да хвалите Китай, посетете тази държава за да видите наистина за какво става дума, пък тогава се радвайте,че "юанът бил по-скъп от долара". Поинтересувайте се какви доходи имат хората там, и на каква цена за хората е икономическия растеж.

24

Мен

преди 13 години

Ами браво на китайците. Сега ако отидат там и с примерно 10 милионна армия малко да се *** "бунтовниците" с ***, Англия, Франция и останалите от НАТО ще ми е много гот. Поне после ще има петрол за един лев.

23

Абе Патилане...

преди 13 години

Какви глупости ми пишеш бе...Как така юана ще стане световна валута,като не може да се купи СВОБОДНО на пазара??!! Ами това изобщо не може да бъде валута,а някакъв вид купон,който китайските робовладелци манипулират както си искат!

22

Анонимен

преди 13 години

Мдаа гадни *** са китайците.Няма ООН за тях няма нищо.Нищо де те винаги са били out of space поднебесната империя тинтири минтири.Никога не е късно да ги поразцепят малко.Да не въздишат разни сбърканяци колко са били велики.Кво им е великото?1 милиард роби на 100 партийни члена.Жалка работа.

21

Патилан

преди 13 години

За "световния агресор" САЩ, няма държава на която да не указват натиск и агресия! Фактът е, че в Триполи бе извършен морски десант. Това е много сложна операция и говори за отлично обучени войници. Така наречените "бунтовници" не могат да получат тази квалификация, нито пък да имат специализираните морски съдове за осъществяване на десант. Нали не си представяте това да е станало с гемии или товарни кораби. Логичен е изводът че това е десант на войски на страни от НАТО. Видяха, че само от въздуха не става! Бунтовниците така са издали багажа, че в момента ги спасяват десантчици от НАТО, които атакуват безмилостно Кадафи. Всъщност не е ясно дали въобще бунтовниците са нападнали Триполи или НАТО....?! Уж бяха бунтовници, пък сега са професионално въоръжени от НАТО и ЕС....?! Така и не разбрахме срещу кого и за какво се бунтуват тези ,бунтовници ? Колкото пък до тяхното въоръжение лесно се вижда че, това не са класически, спонтанни бунтовници излезли с тояги, ножове и ловджийски пушки или камъни , както например са палестинските деца и младежи! Тези бунтовници са с пикапи-натоварени със: зенитни установки, оръдия и супер модерни картечници и танкове !!! Кланетата на невинни жени и деца ги правят бунтовниците на терористичните ***, наричащи се Демократите от НАТО-САЩ и ЕС които трябва да бъдат наказани най-жестоко един ден! БОГ гледа: ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!! Нека го знаят това брадатите плешиви евреи!!! Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди невинни деца, жени и безащитни старци!!!

20

Патилан

преди 13 години

Мдаа....много сладък тоз Либийски петрол........Интересно как Китай, още не са се изказали по въпроса?! Кой купува най-много либийски петрол-Китай....!? Американците искат да контролират либийския петрол, за да държат Китай зависим, понеже Китай има намерение да "загърби долара", а това би сринало Америка финансово тотално!!! Юанът най-скъп спрямо долара от 17 години насам! Китайската валута поскъпна до 6.4 юана за долар за първи път от 17 години. Юанът е единствената поскъпваща валута сред десетте най-търгувани валути в Азия през този месец, поскъпвайки с 0.7% спрямо долара, след като понижението на рейтинга на САЩ от страна на Standard & Poor's и сривът на световните пазари накара инвеститорите да излязат от по-рисковите активи. Китайската валута се оскъпи с 0.36% до 6.3948 юана за долар днес, което е най-големият й скок от девет месеца насам. Юанът ще е новата световна валута! Китайската валута ще бъде основната парична единица в света в близко бъдеще. Това обеща президентът Ху Цзинтао в ексклузивно интервю за водещи американски издания. Настоящият световен икономически ред е отживелица, смята той. В центъра на този ред е доларът. Рано или късно американската валута ще бъде изместена от китайския юан, обясни лидерът на най-населената държава на планетата. Властите в Пекин ревниво бранят своята валута, която не може да се купи свободно на международните пазари.

19

666

преди 13 години

ей затва мразя китайцие, на тия жълтури с малки инструменти мястото им е на оризовите полета, да събират ориз, за друго не стават,

18

Петър

преди 13 години

Ние не сме индианци, господа янки !! Франция и Англия вкараха специални части да помагат на еничарите, а някакъв Харири говори за спазване на резолюциите на ООН ?? Сага либийският народ ще види каква "демокрация" ще ги сполети !?

17

Анонимен

преди 13 години

Нда, това е демокрацията братя. САЩ може, Англия може, Франция може, Катар може, Китай не може. Оръжията щели да се използват срещу ниско летящите самолети на мирното население. *** наглите ***, те даже вече и не си препрочитат "новините" с които ни заливат. Ние пък явно сме длъжни да им вярваме. Не отива на добре този свят..

16

ДА!

преди 13 години

В Китай на практика съществува неоробовладелския режим на т.нар.ККП! Да не си китаец в китайска фабрика! Това е все едно да си кон на ***!...Стоките им са евтини именно на този факт. В по-голямата си степен обаче са ***. Аз имам китайски лаптоп,а жена ми тайвански,произведен пак от китайци,но в капиталистически Тайван. Разликата е несравнима...Иначе китайците са много свестни хора,имал съм работа персонално с китайци и смятам,че са много точни хора!

15

aaa1

преди 13 години

те са си такива - за пари всичко правят и копират USAсега обаче стана кофти

14

Hitler do 11

преди 13 години

ами то сащ франция и англия за какво са там,за петрол

13

Анонимен

преди 13 години

Някой учуден има ли?За пари и майките си ще продадът,няма ембарго,няма закони,няма морал.Важното е да лапат.

12

Хитлер

преди 13 години

Германия не е продавала оръжие на кадфи нито китай

11

ВВ

преди 13 години

МРЪСНИТЕ КИТАЙЦИ ПЕТРОЛ ТЪРСЯТ. МАМКА ИМ *** ПОДРИВНА!