34

до 36

преди 12 години

Нали виждаш кой е купил Булгартабак? Винпром Пещера. Те акциз не плащат. Същото ще се случи и с Булгартабак.

33

Инкогнито

преди 12 години

До 34: Откъде накъде ще спре да плаща акцизи???

32

timi

преди 12 години

puk i durjavata nemoje da s esuobraziava s nikavisi durjavni slujiteli koito sa sviknali da lejat samo i da vzimat 1500 leva zplata v durjavna firma ste se prodade razbirase pomalko razxodi na durjavata

31

Аре

преди 12 години

Булгартабак ще спре да плаща акцизии. Поредната компания, която само ще краде.

30

Samo minavam

преди 12 години

Много се пита,Кои купи Булгартабак.....,много е просто.Мангалчо Доганчо.И предишни правителства са правили опити за продажба,този нагъл ***,винаги е скачал,заплашвал е с етнически мир,вместо да му счупят ръцете,министрите клякаха.Сега е налице,едно подозрително мълчание,от страна на Мангалчо Доганчо и Безродните ***.Даже Гоце феса мълчи,подозрително.

29

timi

преди 12 години

ane kato sega monopoli na pazara govoria za elektroto parnoto vodata tam ima dialove ako gi prodadade ste se otpisti pazara i ste doidat i drugi firmi i ste ima konkurencia

28

H.Poirot

преди 12 години

Ето това би било страхотно, най-накрая да се излезе от тази дупка, в която се намира дружеството от 1997 година! Накрая хората ще получат сигурност! А България - модерна компания за цигарки.

27

timi

преди 12 години

kraino vreme e durjavata da se osvobojdava ot predpriatiata i da ne sobstvenik na nisto zasttoto taka ste ima istinska pazarna ikonomika

26

La Ciocara

преди 12 години

В такива моменти си давам сметка колко сме прости и елементарни, щом захапваме първата въдица, която ни е спусната от медиите по непроверени слухове и хипотези. Допреди няколко дни, когато правителството отпускаше поредната субсидия за тютюнопроизводетелите, всички вие плюехте по тези хора и по тютюневото произдовдство! Марионетчици такива:(

25

До 27

преди 12 години

Не е така,но дори и да е така е по-добре,отколкото да излезеш от червеното котило.Червеното ти мозъче само това ли можа да роди.

24

До 13

преди 12 години

Червени анонимнико,вчера в края на работното време не можах в провинциален град да пресека уличното платно от потока леки коли,управлявана всяка от по един "беден" българин.Ако продължава така,то бой ще ядат не сега управляващите,а БСП,и то не с пръти,а на избори.Със закани и заплахи избори не се печелят,богат не се става,става се с много бачкане,което ви е чуждо.

23

Анонимен

преди 12 години

Кво ревете бе Лостоф малко пара ли открадна при БУЛБАНК 100 000 000 ПОД МАСАТА И 150 000 0000 НА МАСАТА за пред хората.

22

Анонимен

преди 12 години

Зад "руския" купувач на "Булгартабак" стои част от тройната коалиция и предишното правителство.Истинските собственици на цигарения холдинг ще са Корпоративна търговска банка, депутатът от ДПС Делян Пеевски и "Винпром Пещера". Консултанти по сделката са бившият финансов министър от НДСВ Милен Велчев и тогавашният му заместник Красимир Катев.Това твърдят близки до сделката хора от тютюневия сектор и депутати, които се шегуват, че за приватизацията на "Булгартабак" има сформирана коалиция между ДПС и НДСВ.Корпоративна банка се смята за близка до ДПС, а лидерът на движението Ахмед Доган държи на депозит там над 1.2 млн. лв., които получи като хонорар за консултации по проекта "Цанков камък".Изпълнителният съвет на агенцията за приватизация избра за купувач "БТ инвест", зад която стои руската Външнотърговска банка. Дружеството е специално учредено за сделката през април. Това е практика, която се използва, когато истинският купувач не иска да се афишира. По този начин се заобикаля и забраната за препродажба на "Булгартабак", тъй като няма ограничение самата "БТ инвест" да смени собственика си. Това се очаква да се случи, след като фирмата бъде одобрена от надзора на агенцията и цитираната коалиция ДПС-НДСВ да го придобие, твърдят запознати."БТ инвест" спечели, след като в условията за сделката основната тежест от 65% бе дадена на тютюна, който ще се изкупува. Според анализатори точно това е отблъснало стратегическите кандидати. БАТ била единствената голяма компания, която купувала суровината директно от производителите. Тя обаче се отказа да подаде оферта.Приватизацията с водещ критерий тютюна е била договорена по тази схема още при предишното правителство, твърдят запознати.Според тях в проекта за договор с купувача не е предвидена клауза, според която държавата да получи допълнителни пари, ако "Булгартабак" бъде препродаден на по-висока цена.Милен Велчев и Красимир Катев отказаха коментар."Винпром Пещера" никога не е проявявал интерес за участие в приватизацията на "Булгартабак". Не сме закупували тръжни документи и никога не сме участвали по какъвто и да било начин в приватизацията на цигарения холдинг.Като лидер на пазара на алкохолни напитки и един от най-големите данъкоплатци компанията ни нееднократно е била обект на нелоялна конкуренция и слухове. Категорично заявяваме, че "Винпром Пещера" смята да се развива в бизнеса, в който е в момента, и нашите планове не предвиждат придобиването на дружества извън конкретната ни сфера на дейност, заявиха от компанията.Цветан Василев, който е мажоритарен собственик на Корпоративна банка, не бе открит за коментар до редакционното приключване на броя. Преди време той заяви, че банката ще иска място в управата на холдинга като акционер в него, но не се интересува от покупката му.Източник: в. 24 часа

21

До 7

преди 12 години

Мазалов,ако новите собственици спрат производството,в което се съмнявам,то акцизи и данъци няма да се плащат,но ако запазят или увеличат пазарния дял на "Булгартабак",което е по-вероятно,то размерът на акцизите може и да нарасне в сравнение с настоящия.Не разбирам защо вие *** трябва да коментирате непрекъснато и неща,от които нямате и понятие.Номер 9 е абсолютно прав,това което си написал са пълни глупости.

20

Анонимен

преди 12 години

Зад "руския" купувач на "Булгартабак" стои част от тройната коалиция и предишното правителство.Истинските собственици на цигарения холдинг ще са Корпоративна търговска банка, депутатът от ДПС Делян Пеевски и "Винпром Пещера". Консултанти по сделката са бившият финансов министър от НДСВ Милен Велчев и тогавашният му заместник Красимир Катев.Това твърдят близки до сделката хора от тютюневия сектор и депутати, които се шегуват, че за приватизацията на "Булгартабак" има сформирана коалиция между ДПС и НДСВ.

19

Хиените атакуват

преди 12 години

Бойко рева срещу Костов, които продал Нефтохим на руснаците, а той какво прави?Костов не пипна нито БТК, нито Булгартабак, защото бяха и СА печаливши. Но хиените от НДСВ и ГЕРБ не прощават.Да се готви БДЖ, него ще го "харижат" за 10 милиона сигурно !

18

Бонго

преди 12 години

Аз пък чух, че купувачът въобще не е "руска финансова групировка" или подобни...Руската банка в случая се явява комисионер и срещу 10%(примерно) ще купи Булгартабак и после ще го "продаде" на...българска бизнес групировка...

17

Далаверов

преди 12 години

Отговорете си на простичкия въпрос, защо БАТ се оттегли от тази приватизационна сделка? Ха, ха, ха... парите, които е трябвало да дадат под масата за рушвет са били толкова много, че е трябвало да ги карат с камион, което разбира се е отказало западняците от този срамен договор.

16

До питам се

преди 12 години

Сам си си отговорил - защото така е по "нормалния свят", а ние сме в България.

15

Питам се

преди 12 години

Защо по нормалния свят тютюневи предприятия се купуват от разни "непрофесионалисти" като БАТ и Филип Морис, пък у нас се купуват от "професионални" руски банки? Сигурно посочените "непрофесионалисти" са пълни ***.