71

timi

преди 12 години

negramotnisa zastoto durjavata e takava ako se vuvediat merkite kak e v evropa i amerika nestata ste se opraviat a imeno ako ne xodi6 na u4iliste niama zdravni osigorovki niama pomosti niama6 nisto i na roditelite solidni globi

70

timi

преди 12 години

po4ivkata se pravi avgust mesec kakto e v cial sviat

69

Анонимен

преди 12 години

Бе Игнатов, какво изобщо си губите времето с реформи? Я направо го закрийте веднъж за винаги българското училище, че и с него и без него децата пак са си неграмотни! Пък който иска да учи и да се образова, той ще намери начин, дали родителите му ще му помагат, дали учител ще си наеме, ако има финанси, начини има. Ама поне да не мъчиш 90% от децата, които смятат цялата работа за чиста загуба на време. Пък за 10 % умни деца не се тревожи.

68

Анонимен

преди 12 години

1-ви септември е пълна тъпня ! Това е в средата на лятото. Точно са почнали намаления за летните почивки. Всички северноевропейци с деца са си заминали, всички гастарбайтери са напуснали Турция, какво по-хубаво време за летен отдих с деца? И точно тогава да почва училището е тотално неразбиране на семействата с ученици!!!! И като за капак - да караме със светнати фарове през цялата година......заради летните мъгли и дъждове ли ? заради какво ? Важното е да се правиме на европейци ,и то северняци

67

timi

преди 12 години

normalno e tova v cial sviat u4iliste se po4va ot 1 vi septemvri samo v bg se po4va ot 15 daje f finlandiq zapo4vat ot 18 avgust i u4at do 15 uni

66

do 41

преди 12 години

Приемам теб за доказателство, че се затъпява от дълга ваканция. Взимат ваканцията на децата. Искат да им вземат и въобще детството. От 5 годинки на училище. Сега от 1 Септември на училище. Глупости. Само отбиват дейност. Всички ту сме учили от 15-ти и от 6 или 7 годишна възраст.

65

СПАС

преди 12 години

Абе закво се занимавате с неща които от векове са традиция, това ли е най важното от което има нужда Образованието, да смените началото на старта на учениците, абе кви са тия министри - за тази работа ли взимате тези големи заплати, измислици премислици и цирк на ГЕРБ

64

Анонимен

преди 12 години

тези неща нали се сещате, не трябва да ги пишем тук, те тук нищо няма да прочетат... затова сме на този хал, защото си стоим на едно място и не им е опълчваме!

63

kk

преди 12 години

Но и не се учудвам много,че децата ни са неуки!Те бяха най-умните в света,бяхме 2-ра в света нация по интелигентност!Но от години,за да угодят на ГОСПОДАРИТЕ СИ,българските продажници и дупелизци съставят учебен план за децата все едно сме в САЩ!5 часа седмично английски език,2 часа български език и 2 часа литература!Ама нали и те са учили колкото да прочетат по една "Винету",за какво трябва и децата ни да знаят повече от тъпанарите!

62

Анонимен

преди 12 години

Преди 10 години въведоха 12 клас, сега ще удължават учебната година, а реално учениците излизат все по-неграмотни и незнаещи от училище.Аз завърших преди 23 години. До 10 клас бяхме приключили с учебния материал. А знанията, които придобивахме от тънките учебници тогава са повече, отколкото сегашните не смогват да научат и в 12 клас.

61

kk

преди 12 години

Игнатов да отговори,в колко ,и в кои държави в света ,учениците започват училище на 1 септември?!А,че са "модернизирани" учебниците още,просто не сещам с какво.С тъпите уроци,копирани от американските учебници,които намериха място и през изминалата учебна година?***!За пари унищожихте българският език и литература!!!Благодарение на "модернизацията ВИ",днес децата в 5-ти клас не могат да четат и пишат!

60

Shark

преди 12 години

Аз мисля че не само циганчетата няма да бъдат вкарани в училище. Нека не се забравя, че от 01. 09 понижават значително цените по морето и много родители, които не могат да си позволят скъпа почивка през активня сезон отиват тогава. Е ми как мислите, дали ще се лишат от това, а?? Едва ли. И друго -имайте передвид също, че в началото на септември, както све свидетели и в момента, температурите са доста високи, как ще държите тези деца в клас, а? Вие в министерството си стоите на климатиците нали?!

59

rrrrrrrrrrr

преди 12 години

този закон се приема поне от три г. и все следващите 1,2 месеца и все нищо

58

Газибарев

преди 12 години

"Хубаво е да има интензивно натоварване за по-съкратен период, кратка ваканция и отново интензивен период",обясни образователният министър."Само това го прочитам, и няма смисъл да чета надолу. Като знам, как се пренатоварват децата с 15-20 предмета, разпределени по 7-8 учебни часа на ден, 5 дена седмично, и ми става чудно, аджеба как така и защо, трябва да се съкращават и ваканциите. Дайте да ги премахнем изобщо. Проблема на убочението е в остарялата вече учебна система не в паузата м/у уч год

57

Анонимен

преди 12 години

Уж са толкова умни, пък не могат един учебен план да измислят : ) После как да им вярваш, че са завършили нещо различно от аграрен университет? ***. Производствен план за голяма фабрика се съставя в рамките на 3 дни, а те последните 10 години не успяват да се справят с далеч по-проста задача.

56

Мнение

преди 12 години

Щом предлагат да се започва на 1 септември, тогава годината да завършва най-късно на 15 юни. Юни месец реално не се учи. Отчитаме присъствие. За какво? Материала отдавна е взет, защо тогава да се мъкнат деца и учители до края на юни?

55

До 41

преди 12 години

От къде ги измисли тези 3 и половина месеца лятна ваканция? Май нещо ти хлопа дъската? А децата, които завършват на 30 юни, колко ваканция им се събира?

54

123

преди 12 години

а как ще вкарате *** в училище на 1.Х. те до 30.Х. са за билки и по сметищата на страната. българчетата ще учат, а *** ще идват пак на училище на 30.Х. и ще си минават от клас в клас, нали?не забравяйте, че *** са вече 50% от всички ученици , тръгващи в 1 клас

53

Анонимен

преди 12 години

Де да беше проблема само за началото на учебната година.....ех...Учат се прекалено излишни работи....никое дете не може да запомни всичко....Къде по света учат средно до 20-годишна възраст? Докато аз учех..и докато завърша ,мои приятели в други държави вече завършваха висшето си образование...за какво може да говориме....само се чудят как да натоварват децата!!!!

52

Булгар Булгар

преди 12 години

Българина ъ тъпо животно :) дай му само да мрънка и да се оплаква