22

...

преди 12 години

За всички *** в този форум : НЕ обиждайте децата бе ***!Искаха нещо и го постигнаха,а вие какво правите *** с ***?Седите и си мрънкате по форумите!С такива като вас никога няма да се оправи положението!Да са живи и здрави децата и да продължават така!

21

До 13

преди 12 години

Ами айде простестирайте вие бе нали сте хубав материал..комунисти скапани!

20

ученик

преди 12 години

Айде не се нахвърляйте ведната! Факт, има неграмотните сред учениците, (аз съм ученик и не претендирам, че съм завидно грамотен) но не е проблема в 5-6 дни повече ваканция.. повярвайте ми! Проблемът е навсякъде - сред учениците, родителите, УЧИТЕЛИТЕ (до голяма степен) и в образователната система. Но да ви кажа честно и аз съм отчаян от интелектуалното равнище на наборите ми...

19

Анонимен

преди 12 години

ako prodalzava taka sled 100-200 god. niama da ima ve4e balgari.

18

До 9

преди 12 години

След като смяташ че тогавашната учебна система е била по-добра,когато са ви биели с пръчки,защо сега сме в това положение?Вие възрастните го допуснахте не децата,защото на децата не им е това работата,но след като вие сте овце нормално е те да започнат да протестират макар и за нещо не толкова важно!Простаци сте всички тук!

17

Анонимен

преди 12 години

А учебните програми?Кога ще се изчистят от глупостите и кога ще се съобразят с възрастта на децата?И докога ще харчим пари и ще губим време с това тъй наречено външно оценяване?Поне го преименувайте на "външно стъкмяване".За хората,които не са в системата наобразованието,да поясня,че първо се проверяват всички работи и после в чиновниците измъдрят скалата за оценяване.Тази година по български език за 3 бяха нужни 17т. от 100!!!В цивилизацията за положителна оценка трябва да покриеш 50% от 100

16

София

преди 12 години

Най-после удовлетвориха мързела и на учениците и на учителите. Резултат: неграмотни младежи и учителки дебеланки. Според мене трябва да има условие за професията учител-тегло до 80 кг. В противен случай се загубва естетиката в образованието. А така и ще има конкуренция в тази професия, а не като сега са закотвени за цял живот в училищата.В Царска България учителите са били назначавани за по 1г. и са ги въртели из цялата страна. Нека се замисли просветното министерство защо е било така.

15

az sum

преди 12 години

до ном 11: "малките лекенца" ще заприличат на големите лекенца от МОНМ с тези ваканции.....

14

kris4o

преди 12 години

Онлайн Вестник Бг Устрем!!!Новини, анализи и коментари!!!влезте в форума на Forum SDRUJENIE BG USTREM

13

Анонимен

преди 12 години

Така е когато недорасляци протестират и ги подкрепят ***.Но поне едно е сигурно,както каза един старец във влака"ако и това ни е бъдещето то ние сме си като без бъдеще" и и е прав човека,но няма какво да се прави.от такъв материал такава ***.

12

ева

преди 12 години

Масово хората под 18 години са тотално неграмотни и без никаква идея защо е нужно да имаш поне малко обща култура. Но те няма от кого да черпят пример, тъй като родителите им също се вълнуват повече от новата песен на Галена, от поредния сериал или махленска клюка и поредна порция салата с ракийка.

11

Анонимен

преди 12 години

А сега дали ще протестират малките и големите ученолюбиви лекенца?

10

Анонимен

преди 12 години

Или пък срещу това, че учебниците са написани на много висок стил.

9

До 1

преди 12 години

Не гражданско общество, а мързеливци! Ако бяха гражданско общество щяха да протестират срещу остарелите методи на проподаване, амортизирана учебна база, скучните учебници и т.н., ама не. Те протестират само и единствено за ваканции. Защо ли?

8

Друг родител

преди 12 години

Нека по селата да си има училища. Но заради норматива на учителите един да преподава по почти всички дисциплини не е ефективно и качество няма да има. Нека директорите да търсят специалисти и мат право да назначават лектори и преподаватели по на половин щат. Свободни учители специалисти има много особено по селата. За да нае правят просветна салата, че на някой не му стигал норматив - да страдат децата. И после няма качество.

7

Анонимен

преди 12 години

Абе що ги мъчите децата да ходян на училище? И тъй и тъй 90 % остават полу-грамотни, ами я направо да им спестим мъките! Да си ходят там по клубовете, да се напиват от 12 и поне да си се знае, че от новото поколение нищо няма да излезе! Пък който иска да учи и да постигне нещо ще намери начин! Ама защо да мъчим и останалите, които грам интерес не проявяват?

6

до 1

преди 12 години

Да няма да е зле да вземем пример от тях . Трябва да разберем ,че от нас зависи в каква държава ще живеем .

5

ВЪЗМУТЕН

преди 12 години

ТО ДЪРЖАВАТА НИ Е ВЕЧЕ 21 ГОД. ВЪВ ВАКАНЦИЯ!!!! НЯМА И МЕРАКЛИИКОИТО ДА КУПЯТ НААЙ-ВАКАНЦИОННАТА ДЪРЖАВА!!!!!!

4

Родител

преди 12 години

Нека децата да имат ваканция, но през останалото време да ги учат на нещо. Примерно през мин.уч. год.м. Май селското ни училище я имаше 5 учебни дена я не. Празниците са си празници, ама имало външно оценяване 6 ти кл. не учи, имало някъде си зрелостни изпити , нашите не учат. , имали патронен празник не учат 24,25 V не учат. Учителите незнам дали получиха заплати. Класът е 8 будни ученика по никакъв предмет дори на общинска олимп.няма класирали се, дали ще има диф.заплащане в това у-ще.

3

Анонимен

преди 12 години

za6to se ma4at i praviat gluposti s vakanziite, a ne vidiat po zapadnite strani kakvo praviat ot godini.