67

емигрант

преди 12 години

От това,че книжката е временна убитите няма да намалеят.По правилно ще е работния обем на двигателя да е до 1000 през първите 2 години.За моторите до 125 през първите две години.Направо се чудя на акъла на родителите,които купуват на децата си кола 150 коня за абитурентския бал.Или мотор 750 кубика и повече даже.

66

:0

преди 12 години

Това звучи като утопия,но ако се приеме и спазва - нямам думи най-доброто нещо ,което съм чувал в тази държава.Дано да стане !5000 е добра цифра,но малко трябва да се преразгледа за малките градове,че това си е цифра,отдлено мисяе ,че не трябва да им е позволенео шофиране извън града преди пълнолетие и възможността да карат сами + 2-ни застраховки като в всички нормално държави за младите шофьори

65

wiktor

преди 12 години

Промените звучат много добре и се надявам да постигнат добър резултат. Дано се приемат!

64

Сокол Скитник

преди 12 години

Да се забрани и да си под 21 и да си возиш кифлата в колата до теб, щото няма как да не се направиш на мъж и да караш по-бързо, а и жените се възбуждат от високи скорости - и само да не ми излезе сега някой с номера, че никога не е возил мацка и не е настъпвал малко повечко ;) Лек ден на всички, да почваме да работим вече =)

63

Цвети

преди 12 години

И като си толкова примерен, какъв е проблемът, ако имаш стикер "Млад шофьор"? Даже и да те спрат, ако не си с превишена, караш с придружител и документите ти са в ред, си заминаваш по живо, по здраво. Аз съм "за" тези мерки, те се прилагат и в други страни.

62

за бързо и за хляб

преди 12 години

ЧУДНО, но кой ще връща умрелите!

61

Христова

преди 12 години

Аз съм млад шофьор и съм съгласна да има по-строги правила и наказания, като изброените по-горе, но за съжаление мога да добавя, че прекалено самоуверените шофьори с по-дълга практика също представляват огромна опасност на пътя! Голяма част от тях смятат че са прекалено добри за да спазват маркировки, знаци и т. н.. Аз се старая и спазвам правилата за движение, което понякога застрашава мен поради липсата на толерантност от страна на останалите участници в движението!

60

Реалист

преди 12 години

Номер 38, какви ги бръщолевиш? Не е толкова трудно да се схване какво казвам в пост номер 33, но явно за теб не е така.

59

Анонимен

преди 12 години

Милиционерите с *** си ***, така и не проумяха че мерките трябва да са насочени за ликвидиране на корупцията по изпитните комисии, сред корумпираните катаджии, които с поведението си допринасят още повече за ПТП, и за доброто състояние на пътищата, а не да се чудят по какъв начин да свалят и последната риза от гърба на данъкоплатеца с тъпите си недоносени закони.

58

Обективен

преди 12 години

И сега какво - взимаш временна книжка, не караш 3 години и КАТ ти я сменят с постоянна - нямаш нарушения. През това време си забравил всичко научено на шофьорския курс и започваш да шофираш. Умно - като за катаджии.

57

антиСпас

преди 12 години

Поредният идиотизъм на някой демократ-катаджия, който вместо да си вземе 20 брутни заплати и да се пенсионира по некадърност е решил да става законотворец. И в коя нормална държава има такава простотия. Такова ще е винаги дереджето докато управляват дебеловрати демократи.

56

Стас

преди 12 години

Поредният идиотизъм на някой милиционер, който вместо да си вземе 20 брутни заплати и да се пенсионира по некадърност е решил да става законотворец. И в коя нормална държава има такава простотия. Такова ще е винаги дереджето докато управляват комунисти и милиционери.

55

българин

преди 12 години

Напълно подкрепям това предложение. Но според мен за употреба на алкохол или наркотици книжката трябава да бъде отнемана ЗАВИНАГИ без право да я получи пияния шофьор никога, и да се конфискува колата. Независимо дали има ПТП или не - щом е хванат пиян да кара трябва да му вземат завинаги книжката. И ОГРОМНА, ЖЕСТОКА ГЛОБА, примерно 10000 -15000 лв. Не може ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ да избиват масово хора по пътищата и тая трагедия да продължава.

54

Един Българин

преди 12 години

Това с придружителя е много добро предложение (въпреки че когато аз бях млад шофьор, макар и пълнолетен ми се налагаше да карам сам) само не ми е ясно как ще измерят 5000км :).За алкохола и точките добре, но не съм съгласен че за всяко нарушение трябва да се отнема книжката. Така КАТ ще рекетират още повече!!! Нали уж на книга се борим с корупцията.За червено и превишена скорост над 10км/ч съм съгласен,но не за стъпване на стоп линия например или рязка маневра за избягване на ПТП с ниска скорост

53

Факт

преди 12 години

Повечето неща зависят от състоянието на пътищата и от това човека зад волана да си гледа шофирането, а не да се взира за дупки и за криещи се по храстите катаджии.

52

тъп катаджия

преди 12 години

Плащайте и не роптайте! И аз семейство храня.

51

Анонимен

преди 12 години

Повечето неща зависят от задкормилното устройство, от неговото възпитание и умения, толерантност и темперамент.Колкото до промените (поне така аз мисля) са за да ни доят по-лесно и повече, защото са го закъсали горките.

50

Анонимен

преди 12 години

до 45Ей нема начин да не си настъпил някоя двойна непрекъсната,айде не ни прави на *** ако обичаш!

49

брадваро

преди 12 години

шофьор:))

48

С 4 години опит

преди 12 години

А идеята за каране с придружител е доста по сложна отколкото си представяте повечето. Най-вероятно ще има минимален стаж на придружителя (10 години примерно). Също така при нарушение трябва да се взимат точки и да се глобява придружителя, защото все едно се кара с неговата книжка. Детайлите зависят от луковите глави в парламента, така че се надявайте да ги измислят. Контрола зависи от КАТ, където на всички ни е ясно какво е положението. В крайна сметка едва ли нещо ще се промени...