543

бивш син избирател

преди 12 години

тия явно нищо ново не са научили,кой *** ще ви се хваща на идиотските номеракостов го активират в особено важни случаи,като да осигури двата мандата на гоцето,сега явно много са засегнати интересите на бсп-дпс мафията а има и друго,щом са го причислили в категорията на янето значи вече не им е особено ценен агент беше ценен агент когато трябваше да разпилее два и половина милиона сини избиратели

542

Азъ

преди 12 години

Скуука!!Да измислят нещо ново за забава на народа.

541

ФАКТИ

преди 12 години

Нормативният акт, приет след няколкомесечни ожесточени дебати и откровени скандали от предишния парламент през пролетта, може да изпразни от съдържание едно от най-атрактивните предизборни обещания на Бойко Борисов и компания санкциониране на корумпираните чиновници и общинари, принудили Брюксел да блокира почти всички европейски програми за България.

540

ФАКТИ

преди 12 години

Необходимостта от подобна среща на антимафиотския и антикорупционен връх, също е "кодирана" в съдържанието на чл.1 ал.1 от ЗА. Освен че опрощава греховете на следствените и подсъдимите, тази разпоредба буквалнозабранява на прокуратурата да образува дела за "непредпазливи" престъпления,извършени до 1 юли 2008 г., но... установени след влизането на ГЕРБ във властта.

539

hm

преди 12 години

де го Цветанов да каже пак че всички престъпници ги бил арестувал и колко цъфтим и вържем докато те ни управляват

538

до 546

преди 12 години

Старшина ФАКТИ глупаво размиваш коментарите. Това в отдел НАРОДНА МИЛИЦИЯ към ГЕРБ ли е поръчано да го правите ???

537

ФАКТИ

преди 12 години

След влизането на ЗА в сила обаче всички предварителни проверки, досъдебни производства и съдебни процеси, влизащи в обсега на чл.1 ал.1 от ЗА, трябва да бъдат прекратени незабавно.Какъв е реалният брой на щастливците, които трябва да черпят, докато са живи един Господ знае! Със сигурност обаче е известно, чепървите късметлии въобще не влизат в категориите "кокошкари" или "престъпници по неволя".

536

ФАКТИ

преди 12 години

Логиката е известна: при този тип престъпни деяния е почти невъзможно да бъдат доказани умисъл, измама или кражба и затова органите на досъдебното производство предпочитат да работят с текстовете за безстопанственост.Резултатите също са известни. До приемането на ЗА в сила, всички погнати "бели якички" се разминаваха с решетките по три начина: административна глоба (чл.78а от НК), пробация или размотаване на делата до погасяване на давността.

535

ФАКТИ

преди 12 години

Свършеното от органите на досъдебното производство през последното десетилетие обаче прави картината доста по-зловеща: две трети от обвиняемите и подсъдимите за безстопанственост са разследвани и съдени като извършители на престъпление по непредпазливост (чл.219 ал.1 и ал.2 от НК). При това без да има някакво значение за какво точно иде реч: злоупотреба с пари от еврофондовете, манипулиране на обществена поръчка, откровена кражба на помощи за възстановяване на щети от природни бедствия.

534

ХММ

преди 12 години

Възраждането на политическият тероризъм е следствие на политиката на разделение и насаждане на омраза на всякаква основа...Днес гърмят шашки, а утре?!България е страна с изключително богата история по отношение на тероризъм и терористични практики, четете историята !!!!!!!!!!!!!!!!Бойко влез в час ! Чуи някой от твойте, който може да мисли и не иска да ти се подмазва ! Поне ти като не четеш, някой друг може да го прави !

533

ФАКТИ

преди 12 години

От справка на правосъдното министерство, публикувана във "Труд" около месец след влизането на закона в сила, става ясно, че амнистията тутакси е снела от плещите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" грижите за... 356 души:- трима са освободени предсрочно;- 257 души са напуснали килиите, защото са излежали отгоре максималните срокове за продължавано престъпление;- 29-има са освободени поради драстични разлики в присъдите, отредени им за едно и също престъпление;

532

ФАКТИ

преди 12 години

"Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г.са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго по-леко наказание", гласи чл.1 ал.1 от ЗА, обнародван в "Държавен вестник" на 7 април и влязъл в сила на 22 април 2009 година.

531

ФАКТИ

преди 12 години

"Целта на предложения законопроект е до известна степен да облекчи съдебната система от дела за дребни престъпления, които завършват с административно наказание, а така също и да разтовари, макар и незначително, органите по изпълнение на наказанията. Естествено като всяка амнистия тя има и определено стимулиращо въздействие върху осъдените лица", се казва в мотивите на проектозакона за амнистията, внесен в парламента от Министерския съвет в края на 2008 година.

530

Анонимен

преди 12 години

Дали сами са си взривили офисите ???????????????????????НИКОЙ НЕ ЗНАЕ , НО МОЖЕ БИ НАВРЕМЕТО СЛАВЧО ХРИСТОВ , СЪВСЕМ САМ И ДОБРОВОЛНО СЛЕД КАТО БОЙКО СТАНА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР ПРЕХВЪРЛИ "СИБАНК" НА ЦВЕТЕЛИНА ????????ЕЙ ТЪЙ ОТ ДОБРО СЪРЦЕ , НЕ Е ЗАПЛАШВАН ХИЧ , ТОЙ ТОЛКОЗ ДОБРОДУШЕН ЧЕ И Я ХАРИЗА ?????Тя работата от ясна по ясна , хем сплашват хем след това полицейщина.И набеждаване и задържане на когото си поискат. Аре Апартамент - давай сега ти се е паднало ...............

529

ФАКТИ

преди 12 години

Тройната коалиция върза ръцете на ГЕРБ със закон, амнистиращ наред и завинагиПо правило амнистиращите закони са свързани с осъдени лица, т.е. с тях се намаляват вече наложени наказания или пък се освобождават затворници. Изненадващо обаче през пролетта на тази година депутатите от 40-ото Народно събрание приеха Закон за амнистията (ЗА), който освободи от наказателна отговорност дори и... "белите якички", злоупотребили със служебното си положение и подведени под отговорност за безстопанственост

528

OoOoO

преди 12 години

оп грешка,до 537

527

OoOoO

преди 12 години

до 531. Да не се засегна нещо?Бате Боко да не би, да не ви е дал бибата да му лапкате днес?Поне се аргументирай като правиш обвинения!Или не си способен на тоооолллкоооовааа голяма мисловна дейност?Я прочети Винету,бай дъ уей _)_

526

до 531

преди 12 години

пич прочитам ти първото изречение и веднага разбирам колко си *** и ограничен !!!!

525

мнъхтуътрфку

преди 12 години

ей мамка му стара,тия са готови да срутят цялата държава само и само да дойдат на власт.хората в софия знаят 4е сами са си направили бомбите,но виж в провинцията дето са стари хора пове4ето останали ,като 4уят новината си казват..брей тези от герб какви са атентатори и им обръщат гръб.именно затова е вси4ко това.много гнусна работа.доста хора са заблудени и ще повярват на янев и костов.

524

въпрос

преди 12 години

платените червени драскачи от колко време са си подготвили репликите? А лидерите им? Защо когато говорят другарите от Позитано, Дондуков, ДПС, РЗС и Сие. винаги имам чувството, че едвам сдържат усмивките си? Може би защото, знаят в какъв цирк участват и колко са нелепи приказките им?