86

До 86

преди 12 години

И какво работиш и колко изкарваш? И защо след като изкарваш толкова много се оплакваш, че си недооценен?

85

GG

преди 12 години

НСС - това е малко по-друга тема. Прав(а) си, че това е проблем - по-точно, проблемът е, че дори и умни деца рядко могат да додрапат до социалния статус на бялото кабрио и стоте лева дневни. Иначе нямам проблем да обясня защо съседката ги има тези неща - престъпници и техни любовници колкото искаш. А дали моите деца ще имат подобни материални благини, не е основният проблем - ако се развият и станат търсени специалисти (след години учене и работа, да), парите ще дойдат. Може и да не е в България

84

а да

преди 12 години

феномена рошавата диплома

83

НСС

преди 12 години

до 81, дръж се учтиво, без да даваш оценки. Едва ли имаш моя годишен доход. Ние тук обменяме мнения, всеки има право на това. Не можеш да убедиш никой, че можещите в БГ получават заслуженото възнаграждение. Проблема е, че ръководителите на компании от всякакъв тип са ултра *** и в болшинството си не правят разлика между вишисти, майстори и т.н. В БГ има тотална уравниловка на сивия сектор. Аз познавам много колеги и приятели, които са нива над колегите си в чужбина, но взимат ниски заплати..

82

MURDOC

преди 12 години

За съжаление у нас успяват само глупаците и кръшкачите от часове .На мутрата не му трябва акъл ,а мускули да може да счупи от бой опонента си и пари за да сваля *** ученички курвета .Ей тва е днес на мода ,секс, наркотици и *** музика."Шефеее , търсят те по мобифонаа "

81

Анонимен

преди 12 години

мутрите са динозаври , но още не им е дошъл реда хи хи хи хи хи

80

НСС

преди 12 години

до GG, не бързай, изразходваната енергия на децата може, в един момент да се превърне в мотивация за отказ от по-нататъчно обучение, виждайки как други 'толупи' им стават шефове или се уреждат. Аз също имам две деца и те са минали по този път, но е адски трудно да се обясни, защо той се скапва да учи езици, финансии какво ли не още, а съседската дъщеря, без да учи кара бяло кабрио и има по 100лв на ден джобни! Много трудно се удържа 'фронта' при такива въпроси!

79

Анонимен

преди 12 години

Никакви пари няма да помогнат тук. Който иска да учи ще си намери начин. Който не иска...то тези са неспасяеми. Ето ги децата, дето се класираха тия дни втори на олимпиадата по математика, дали мразят да мислят?! Добре, че все още има и млади и стари, които не се поддават на масовото "затъпяване" бълвано от нета и медиите.

78

До 78

преди 12 години

Ти си си аутсайдер по природа бе приятел! Умните хора в България си печелят много добре. Абсолютно твой проблем си е, ако ти неможеш да се реализираш. *** никога не могат да просперират, с какво и да се занимават.

77

GG

преди 12 години

НСС, не е така. Две деца вече са ми минали по този път, синът ми тази година, така че имам доста добър поглед върху изпитите. Сериозното учене по математика и български цяла година дава страхотни резултати. А изпитът по български и литература е доста по-разчупен, не е безумно зубрене на нечии мнения. Не че не се навлиза в излишни детайли, но определелено си проличава кой става и кой не.

76

До 71

преди 12 години

Най-умни според кой? Ти за умен ли се мислиш?

75

НСС

преди 12 години

аз ще избързам и ще отговоря на '76'. Тези хора са най-бедни, защото докато са възпитавани правилно, докато са учили и докато са залягали над книгите другите, са тъпяли по улиците. В крайна сметка резултата е (за вторите) хора без задръжки, използвачи и асоциално поведение, а за първите - учени аутсайдери!

74

3489

преди 12 години

Факт е че в българското училище практиката липсва, тоест липсва практическото приложение на теорията в учебника. Факт е че зубренето /ученето наизус и логичното му забравяне в последствие/ е издигнато в култ, факт е че се ицучават адски безмислени неща, които са абсолютно неприложими в практиката. Факт е че нещо в българското училище трябва да се промени, защото днес изобщо няма знак за равенство между отлична диплома и реални знания. Колко завършили студенти, могат да започнат веднага работа?

73

Анонимен

преди 12 години

"Имам един въпрос - защо в България най-интелигентните и най-ерудираните хора са най-бедни? "- това е друг въпрос и авторът н статията, който е добър анализатор - трябва да отговори :)

72

koko

преди 12 години

Кой казва, че децата не мислят? Напротив, мислят и то много, ама за чалга и глупости.

71

Ученик в 10-ти, вече

преди 12 години

Не искам да коментирам дъвканата многобройни пъти тема за качеството на образованието в държавата, а цитата, който касаеше литературата и литературните критици. Аз лично не съм срещал учител, който да е насърчавал да се "зубрят" мненията на критиците. Винаги са ни карали да изказваме мнението си независимо дали писмено или устно. Това го казвам от свои собствени наблюдения, бил съм в 3 училища и мога да потвърдя.

70

НСС

преди 12 години

до GG, пресяването след 7-ми клас не е в резултат на мислене, а на наизустяване на материал, което не е едно и също нещо. Затова при провеждане на спонтанни тестове много от 'отличниците' получават слаби оценки.

69

Анонимен

преди 12 години

кой е написал статията? - моите уважения!:)

68

darcas

преди 12 години

Имам един въпрос - защо в България най-интелигентните и най-ерудираните хора са най-бедни?

67

аз

преди 12 години

защо бг-налод не може да мисли? - вследстви е от комунистическото управление и зомбиране отговарям преди да съм прочела статията,но ще я прочета на всяка цена! :)