237

Българин

преди 13 години

Моята идея е днешните работещи да се погрижат за бъдещата си пенсия СЪЗДАВАЙКИ и УПРАВЛЯВАЙКИ активи, а не ПРОДАВАЙКИ активи, както правят сегашните скудоумни управляващи.Да ПРОДАДЕШ активи означава да вземеш пари веднъж и като ги изплюскаш, да си метнеш примката или да скочиш под трамваят, защото си стар и вече не можеш да работиш.Да УПРАВЛЯВАШ активи означава да вземаш пари от тях докато си жив, а после да ги оставиш на внуците си.

236

Българин

преди 13 години

245 - акциите се обезцениха като пазарна стойност, тоест ще вземеш по-малко, ако ги ПРОДАДЕШ, но това не означава, че носят по-малка доходност, ако ги УПРАВЛЯВАШ. Не бъркай двете неща, защото допускаш грешката на Тотю Клошаря и Мони Бабешки цъкли, които продават активи, за да вземат еднократно пари и да погасяват месечни плащания.И солидарната система е безрискова, и аз съм ЗА нея, само ако е солидарност САМО между плащащи, а не между плащащи и неплащащи.

235

КК

преди 13 години

Трето - прочети ми постът 217 отново. Инфлацията обезценява ПАРИТЕ, а не АКТИВИТЕ. "какви активи бе моя :) акциите се обезцениха в пъти последните годиниимотите същоза какви АКТИВИ ми говориш ??казвам ти че солидарната система е единствения безрисков вариантвсичко останало рискуваш да останеш без пенсия

234

Българин

преди 13 години

240 - само че, ако внасям в доброволен пенсионен фонд, ще ме освободят ли от задължителното осигуряване в НОИ? Не - нали? Това първо.Второ - аз държа да имам правото да НЕ се осигурявам за пенсия нито в НОИ, нито в доброволни фондове, защото съм достатъчно грамотен финансово, за да се грижа сам за себе си - а и осигуряването по Конституция е ПРАВО, а не задължение.Трето - прочети ми постът 217 отново. Инфлацията обезценява ПАРИТЕ, а не АКТИВИТЕ.

233

Българин

преди 13 години

Същото е положението например в Градският транспорт - Хъхрю *** пътува без пари (щото било дискриминация да искат да си плаща), Гошо Ушев и Пена Чиновничката също пътуват без пари (щото са държавни служители)... дори рекетьорите дето събират пари от паркиралите в центърът или им вдигат колите, пътуват без пари !!! Пенсионерите - с карта за 3-4 лева за цял месец...Е какво чудно, че хем трамваите пълни, хем билетчето е левче, хем ГТ е все на загуба - нали шестима се возят, а един плаща !!!

232

Анонимен

преди 13 години

235Ти журналистите ли се опитваш да изкараш виновни за това че си избрал да те управлява един който не е прочел една книга през живота си и всеки ден ръси простотии?Е.бах те в тъпака!

231

209

преди 13 години

За 210Ти си нагледен пример за *** докарали на власт себеподобните.Говорещи на "Оле" или по точно на "Олиии",на "Въх",на "дека",на "легену" и т.н.Това е тази проста *** която тероризира малцинството нормални хора.

230

КК до Българин

преди 13 години

не виждам какъв ти е проблема, това което предлагаш си съществува в БГ законодателството, прочети "Закона за обществено осигуряване" има трети стълб, доброволни пенсионни фондове, точно като за теб, внасяй си на воля, партидата там е лична, само за твоя пенсия ще е.Разбира се рискуваш при една инфлация или парична реформа, като през 1997-***, да изгубиш всичко внесено такива реформи в България се случват средно на 30-40 години, имало е през 1934-та, 1964-та, 1997-***, аз лично не бих рискувал

229

Българин

преди 13 години

233 - аз НЕ ЖЕЛАЯ държавата да се грижи за мене и да ми дава каквото и да е - защото зная, че ще бъда зле обгрижен.Аз просто не желая държавата да ме КРАДЕ, за да храни ***, ушеви *** и цяла армия ненужни чиновници, които нищо не плащат, но иначе получават !!!1 000 000 *** - най много на 1000 души в Европа;60 000 ушеви - най-много на 1000 граждани в света;160 000 чиновници - най-много на 1000 граждани в света- ето за тия *** отиват данъците и осигуровките ни !!!

228

Анонимен

преди 13 години

227"Всеки има право на мнение"........Да но на кой му пука за мнението на ***?

227

Анонимен

преди 13 години

230 - Аб като искаш твоето да е твое, взимаш ли си ДДС-то, акцизите!? Крайният потребител е платец на косвените данъци, нали!? Там как се оправяш!?

226

Българин

преди 13 години

Предлагам нещо много просто, справедливо и демократическо:Тези, дето ми цъкат минуси, да си останат абонати на НОИ и държавната т.нар. "пенсионна система". Нека си плащат вносчиците и да се молят някой ден "държавата" да продаде още нещо, за да има пари, за да им плаща някаква жалка пенсия, с която да се чудят сметките ли да си платят или да си купят хляб.Нас останалите, да ни освободят от тая чест и да ни позволят сами да се грижим за себе си - ние друго не искаме. ;-)

225

Иван

преди 13 години

Абе някъде пише ли източника на информация или в-к Сега си продава броя / Всеки ден свободни словоизлияния на журналисти по непроверени факти.Приватизация на държавни активи ДА но за какво ще се ползват парите си е чиста проба измислици на вестника.И активистите тук във форума останаха без дъх да пишат да плюят.Ама това българското племе е върха !

224

Анонимен

преди 13 години

Смотано правителство!

223

КК

преди 13 години

не виж, аз не те упреквам, че не даваш - имаш право да си решаваш дали да си солидарен или неаз казвам другослед като ти не даваш, с какво право претендираш, че на теб трябва ДА ТИ ДАВА ДЪРЖАВАТА???

222

Анонимен

преди 13 години

Някои хора като няма какво да кажат и да прикрият собствените си недостатъци нещо се крият зад народа:) При соца така правеха! нещо колективно и няма отговорност:))))

221

Анонимен

преди 13 години

228 - Пи ти откъде знаеш, че човека, който не дава, то после иска:) Ти така ли правиш:)

220

Българин

преди 13 години

228 - обясних ти кои са тия, дето искат САМО да вземат...Аз искам моето да остане мое, а не да вземам от чуждото - за разлика от властимащите и долуизброените ***.Ама то народът право е казал - че *** и комунист отдето минат, трева не никне.

219

Българин

преди 13 години

КК - човекът е стадно животно и в природата му е да се кооперира.Не ме разбирайте погрешно, аз не съм против солидарността, напротив - аз зная, че именно ЧРЕЗ солидарност можем да постигнем много... аз съм ПРОТИВ солидарност между плащащи и неплащащи !!! Аз да плащам цял живот като поп осигуровки - и да бъда солидарен с Ушев и с ***, които не са платили и стотинка, но чакат да получат нещо от моите вноски - и то не просто да "получат нещо", а да ги изплюскат до стотинка ?!? ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ ?

218

КК

преди 13 години

"Никой НОРМАЛЕН човек не дава нещо за нищо, не се набутва всеки месец"тъй де :) не дава,ама иска да взима нали това обяснявам, животински инстинкт, животните също не дават доброволно плячкатапри такива инстинкти - такъв резултат