25

Анонимен

преди 13 години

Само да поясня, че Бетовен оглушава. Не всичките му произведения са написани когато е бил глух. Така написано в статията не става ясно.

24

tim

преди 13 години

Е що не го публикувате в есе.бг или някъде там, все пак не виждам журналистиката тук. Да беше поне нова книга, ми то тя от 10г. е една от най-продаваните, сетила се Ралка сега да пише?! Да не е някакво упражнение по журналистика в СУ?

23

Анонимен

преди 13 години

браво

22

до 18

преди 13 години

От какво си отвратен? Коментираме статията, а не книгата ако не си забелязал. Статията е хубаво написана, но за жалост е крайна и идеалистична, а тези позиции винаги носят нещастие на авторите си. Истината е по средата - чудесно е човек да има мечти, но те да са постижими и реалистични. В противен случай той никога няма да постигне щастие.

21

Alex

преди 13 години

Абе това не беше ли новинарски сайт? :)

20

Иван

преди 13 години

Отсега нататък само такива статии искам ! :)

19

Анонимен

преди 13 години

Напрао ще се разплача...Аз като си завия една "Мери" и излитам по-високо от чайка, орел и всичко където лети взето заедно...

18

MMM

преди 13 години

Ralitsa, You're odd!

17

отвратен

преди 13 години

Как може да сте толкова ***, "уважаеми" коментиращи. Та вие сте самото олицетворение на написаното в статията-да пиша, само за да си "чеша" езика, не е важно за какво пиша. Толкова ли ви е промит мозъка, че само гледате да се захванете да дъвчете някоя тема, без изобщо да влагате смисъл в това. Докато сме ей такова ято "*** гарги-псевдописатели, псевдокоментатори", дотогава ще сме на такъв хал. И на бас се хващам 95% от вас не са я чели тая книга, а си заслужава.

16

maka

преди 13 години

Чудесна статия. Според мен основната идея на чайката не е перфекционизма, а просто колко е важно да правиш нещо което ти харесва, а също така и колко е важно да приемаш насериозно това което правиш, да се стремиш да го правиш все по-добре и да се развиваш в него. Мисля, че това се е опитала да изрази авторката, макар че в интерес на перфекционизма, на няколко места си противоречи, или просто поставя нещата в леко некоректен контекст (няма научна теория, която да опровергае Тери Пратчет... ;))

15

jojo

преди 13 години

От много време на сам в този сайт не съм виждал хубава статия...поне според мен :) Прочетете книгата и си направете изводите за себе си...поздравления за автора на статията!

14

нечайката

преди 13 години

ми хубави, космополитни неща , примерно трети месец не са ни плащали заплати в обувния цех...или по 100 лв на месец...да видиш как постепенно чайката се превръща в маниак..казвам ти го от личен опит...

13

цици

преди 13 години

Много хубава книга, много вдъхновяваща статия:-)Браво:-))

12

Nikolov

преди 13 години

Прз последните 10-20 години в психологията се засилва ново течение наречено положителна психология. Това за на когото му е любопитно, нека чете.Колкото за това колко здраво са стъпили българите на земята, аз бих казал, че те не просто са стъпили, ами и са си забили главата в пръстта и се чудят защо после някой ги рита по задните части.Цялото нещастие и бедност на българите се дължи на начина има на мислене, няма да се уморя да го повтарям.

11

mc6

преди 13 години

Браво!

10

но

преди 13 години

"..., защото в българските училища такива книги не се учат. "Когато прочета подобни *** бъртвежи и отчаяни вопли,как в България нещо си не било както е по света-и направо ми се повдига.Уважаемата авторка,разбира се,е учила-недоучила и затова не е наясно,че там,където(според индиректните и предположения)изучават подобни крилати(и в буквален смисъл) произведения,та точно там "всичко е пари"-накратко казано...Стига вече с тия псевдоинтелектуалци,страдащи от патологично родоотстъпничество...

9

-

преди 13 години

Откога учените са перфекционисти? За да докажеш научно теория трябва да си стъпил здраво на факти и доказани закономерности. Нито Архимед, нито Галилей, нито Коперник са били перфекциноисти в научната си работа. В личния им живот не знам, но по принцип работата на учения за да е успешна изисква реалистична преценка, било то и когато става дума за нещо романтично като звездите и мистично като космоса.

8

странстващ албатрос

преди 13 години

Ралица Ковачева е малко или много идеалист и романтик. Това е хубаво, но бързо се коригира. Няколко шамара на живота ( ама от онези *** шамари където се зашлевяват наопаки ) и Ралица ще изпадне в спирала. Изпадане в спирала е онова особено вретеновидно движение на летателните апарати когато са загубили цялостта на фюзелажа и изпълняват последното си движение стремглаво и безмилостно с бясна скорост към земята. Нищо лично .. просто си разсъждавам.

7

Нерез

преди 13 години

Не мога да разбера защо няма вече снимки на списващите в днес.бг?! Ралица може да е някоя хубавица, също като любимата на всички нас (нерезите) - Еленка. Разлчке, покажи ни се, чайке моя?

6

Анонимен

преди 13 години

"Докато целият свят вярвал, че земята е плоска и Бог я държи в Космоса..."Ралице, само "напредничава Европа" е вярвала в тези глупости, за целия останал свят, включително и за Балканите, истината винаги е била известна. И Джонатан да ходи да гони чайки или Михаля - негов избор, - тука винаги сме си били стъпили здраво на земята. Айде да не ти коментирам и останалите простотии, само ми отговори - *** си по рождение или някой ти е рендосал мозъка?