30

Анонимен

преди 13 години

до Кратун вярваш ли това което си написал да стане, че то на българина малко рушвет като му се даде и веднага намира вратичка в стандартите и законите. Просто е парите диктуват ако не става с пари то става с много пари

29

Кратун

преди 13 години

Оборудвайте контролни лаборатории, чиито изследвания са неоспорими. Поставете ги в положение независимо от разни лобита, въведете задължителни стандарти, партиден контрол и жестоки и неизбежни санкции за погазване на стандарта и тогава се удряйте в гърдите, че сте направили нещо за подобряване на качеството на продуктите. ....ама изборите идат скоро и трябва да се появявате по-често по вестниците, нали?

28

Кратун

преди 13 години

Мирясай бе, Миро. Само глупсти забъркваш. Какви са тези стандарти, дето никой не може да провери дали се спазват? И дори да докажат, че не се спазват от някой производител, се оказва, че той не може да бъде санкциониран изобщо или че санкцията е смешна на фона на търговския оборот, който реализира. Казват, че най-опасната комбинация била глупав и инициативен, щото глупав и мързелив не било толкова страшно......

27

Анонимен

преди 13 години

До 27Няма никакъв смисъл. Ако имаш закони/стандарти, а не се следи за спазването им, от тях няма смисъл. Просто някой отчита дейност. Същото като Закона за движение по пътищата - има го, ама никой не го спазва. Смисълът от него е само някой да получава едни пари.

26

Анонимен

преди 13 години

Има ли смисъл да се въвеждат стандарти когато те не са задължителни.

25

Аз

преди 13 години

До !2-тиТи да имаш много здраве от арменския поп. Не можеш да сравняваш качеството в ония години. Имаше БДС, имаше контрол, имаше единни цени.Имаше и за износ и за нас. Кажи ми сега една причина, за да харесваш храните , които консумираме сега. Вкус ли имат или вид, или са по джоба на мизерстващия народ? Ь..чакам отговор, само една причина. Ако си се венчал за герб не казвай нищо, защото е ясно.

24

123

преди 13 години

Авторът на статията не е в час. Официално се потвърди, че соята в продуктите е под 1%, сега дали е умишлено или неумишлено никой не може да докаже. Но е факт, че ги глобиха дори и за 1%. А текста: месните продукти, които трябваше да бъдат единствено от месо, се оказаха пълни със соя.......изобщо не е точно и е подвеждащо, с някаква умисъл или не няма значение!

23

Бай Хой

преди 13 години

От стандартизация има смисъл само ако има и качествен контрол и съответна, немалка, санкция ако не спазваш стандарта. В Бг няма нито едно от трите в момента. Всеки от производителите си мисли, че е хванал Господ за шлифера и си прави каквото си иска, защото няма контрол, а санкциите са мижави. Идеята на Найденов никак не е лоша, на както винаги у нас е половинчато изпълнена. Какъв е смисъла от стандарт, НО с изключения от него???? Тъпо, ама тъпо! Като ще е гарга, да е рошава!

22

ас

преди 13 години

Ох кат видех снимката чак мило ми стана :) леб , сирене ,луканка и домат на вестник ! Редактора най вероятно си я е направил собственоръчно все пак е от село :Д

21

до 18

преди 13 години

първо се възхитих на коментара ти,но после се замислих.......че те нашите политици са си точно по БДС. чак такова чудо,само у нас има!

20

Анонимен

преди 13 години

Вярно е, управляват ни пълни ***. Ама такива си ги избираме, нали? Българинът признава за компетентен този, който крещи най-силно и обижда най-много опонентите си. Нищо по-различно от другите ***.

19

crus

преди 13 години

след 20 години разрушаване някои там горе ще открие топлата вода и че май БДС не е толкова лош ...нищо че е комунистически ....управляват ни пълни *** мислещи за собствения си *** .

18

NM

преди 13 години

Първо трябва да се въведе БДС за политиците, после всичко останало.

17

Анонимен

преди 13 години

Искаме европейски стандарт на живот,а не само да ни залъгват с някакви БДС ментета .

16

друг до 12-ти

преди 13 години

То и най-лошото от родния пазар беше в пъти по-добро от това, което консумираме сега. Ако не знаете - в "чужбина" от време оно се държи изключително на търговски вид на продукцията, на много дълъг срок на годност и да няма явна /на мирис и вкус/ химия. Скрита - може.

15

Алоооо

преди 13 години

Ако сега ще се заявява официално че сме яли 20 години отрова и ***, искаме наказания за тези, които са позволили това. Всички по веригата.Баща ми за един стар, спрян от движение в КАТ Москвич получи писмо, че си търсят за 11 г. назад данъците. ЗНАЧИ Е ВЪЗМОЖНО ДА СТАНЕ СЪС ЗАДНА ДАТА ТОВА! Документите се пазят.

14

до 12

преди 13 години

Говоря ти за качеството на храните ,само без консервите.Всичко беше по-добре от сега в пъти. А пък ако обичаш не давай определения на хора , които не познаваш.

13

Анонимен

преди 13 години

До 12Не затова сега път нито изнасяме за Русия, нито пък има нещо качествено за нашия пазар. Да не би турските домати , които ни заливат, да са по-качествени от тези, които ядяхме някога? Ех, Орльо, Орльо. ;)

12

БГ Съдия

преди 13 години

"Качеството от 80-те години" Абе мишкар, през 80-те доматите Чернобил ли бяха с високо качество или кое ? Най-доброто износ за Русия, другото за родния пазар.

11

Анонимен

преди 13 години

Не на последно място остава въпросът за цените на продуктите по стандарт и дали тяхнотостандартизиране не е само повод за по-високи цени на производителите."................то това не им е повод,това си е целта - високите цени !