37

Тигутура Вокото

преди 13 години

ела вземи един юмрук, сектант

36

НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!

преди 13 години

27, живота на АЕЦ Козлодуй може да се ппродължи още 10-20 години. Пълна лъжа е, че цената на тока от Белене ще е евтина!!!! Още от сега се вижда, че ще е 3-4 по скъпа от цената на тока в Козлодуй, защото в цената на тока в Белене ще влезат и отчетите за амортизация на електроцентралата, които не ги смятат при Козлодуй!Цената на зелената енергия ще пада постоянно следващите десетилетия, докато цената на тока от конвенционалните източници , включително и АЕЦ, ще се покачва!

35

До 30

преди 13 години

Японците са техническа нация, ***, но и теб да те тресне заметресение 9-а степен и след това да те залее цунами, и ти ще имаш известни проблеми, ако изобщо си жив, за да ги имаш. По-леко с оценките.

34

do 31

преди 13 години

И коя е тая чиста и безопасна енергия?- Енергията от ТЕЦ например взима в пъти повече животи отколкото всички оснатали взети заедно, а също и замърсява много повече.- Ветрогенератори, слънчеви батерий ... айде не ме карайте да се смея. Сигурно производството на една перка гълта повече ток и ресурси, отколкото може да произведе за целия си живот.- ВЕЦ е "чиста", ако имаш обаче условия. Един голям ВЕЦ променя екосистеми, а при силно земетресение е по-опасно от АЕЦ, ако се разцепи стената

33

коко

преди 13 години

За тия дето се изказват неподготвени за АЕЦ-овете, ето къси текстове, с добро обяснение, на български:японското: gatchev.info/blog/?p=1165Белене: kostadin.eu/?p=458

32

Анонимен

преди 13 години

Кое бихте избрали?(+) електроенергия от ТЕЦ на газ(-) електроенергия от АЕЦ

31

Анонимен

преди 13 години

И без да е експерт човек може да си направи елементарна сметка и да види, че косвените разходи около АЕЦ са огромни и ако се направи един истински паралел с чистата безопасна енергия, то резултатите ще шокират.

30

Анонимен

преди 13 години

А японците били уж техническа нация...

29

костенурка

преди 13 години

Здравейте,Аз съм Костенурка Нинджа и търся учителя. Ако не го намеря скоро Бибъс и Кранк ще изпълнят пъкления си план. Моля който го е виждал да ми се обади в Фокушима. Спешно!:D :D :D

28

до номер 1

преди 13 години

Разбира се, че атомната енергия има алтернатива. Но докато се удължава животът на реакторите в световен мащаб, няма как да се развиват останалите технологии.

27

до 23

преди 13 години

До 5-10 години АЕЦ Козлодуй спира! Сега там се произвежда 1/3 от употребявания ток, който сваля крайната цена! Кой не иска Белене: - Тези които накупиха ТЕЦове - евтиния ток намали абонатите на топлофикация! Отделно тока от ТЕЦ е по скъп от АЕЦ! - Тези които построиха ветропаркове и соларни паркове! - Екоидиотите които дори не знаят как работи АЕЦ!

26

Анонимен

преди 13 години

Извеждането от експлотация на 1,2,3,4 рактори в АЕЦ Козлодуй ще струва 6 милиарда лева, изграждането на АЕЦ Белене ще струва 25 милиарда лева, изграждането на завод за преработнка на използвано ядрено гориво ще струва 15 милиарда лева, проектирането и изграждането на депо за радиоактивни отпадъци - 8 милиарда лева общо 54 милиарда лева!

25

НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!

преди 13 години

19, и на кого ще изнася ток АЕЦ Белене? На Турците или на Румънците които си строят собствена АЕЦ или на гърците които с пълна пара развиват соларни проекти!АЕЦ Белене е един грандомански проект, чиято цена ще се плати от българските данакоплатци без да имаме никаква реална полза от него! Да не говорим от опасността от земетресение да затрие България!

24

до 20

преди 13 години

Това е така, но смотаните драскачи не го споменават! За тях Йод 131 и Уран 238 са едно си също.... Това което стана във Фукущима е повторение на Три Майл Айлънд, и си е направо бобена пръдня пред Чернобил! Крайно време е журналистите да защитават специалност по която може да пишат, иначе в най-добрия случай стават за смях, а в най-лошия всяват излишна паника!

23

НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!

преди 13 години

В България потреблението на ток постоянно пада. Спряха Кремиковци и други огромни потребители на ток, спряха от продажба традиционните крушки от 100 вата, но ще спрат и тези от 50 и 75 вата, а в същото време благодарение на европейските директиви сме длъжни да увеличаваме енергията произведена от ВЕИ. Реално погледнато за тока от АЕЦ Белене просто няма пазар...

22

Анчо

преди 13 години

Йодът не е проблем, защото полуразпада му е 8 дни. След 183 дни радиацията от него ще намаляла 7500000 пъти, т.е. ще е нормална без да се налагат никакви мерки. По-опасни са другите радиоактивни изотопи, защото имат по-голям перод на полуразпад. Японците трябва да предотвратят тяхното изтичане и да не мислят за йода.

21

Анонимен

преди 13 години

Къде се изпокриха специалистите? Нека излязат и обяснят какво точно става! Но честно! Че не е хубава новината и сами се досещаме.

20

Анонимен

преди 13 години

Това все пак е Йод-131. Ако се абстрахираме от емоциите, тея 60 хиляди тона са капка в морето, а периода на полу-разпад на това вещество е 8 дни.

19

Анонимен

преди 13 години

Още ли не сте разбрали, че "Белене" ще е за износ на електроенергия? Хайде сетете се кой ще печели! Няма да сте вие и аз!

18

Анонимен

преди 13 години

Гледайте руската телевизия! Там атомните експерти от 2-3 седмици само недоумяват как може да изтича само радиоактивен Йод от централата. Според руснаците японците лъжат и е много вероятно изтичането на огромно количество цезий и плутоний...