80

111

преди 13 години

До всички които пишат до Номер 28:Ако България,политиците,строителството са мизерни,значи и вие пишещите сте мизерни,защото сте част от всичко това,колкото и да се правите на морални и чисти,а същевременно плюете и злобеете навсякъде из форумите.Българския стандарт за строителство е съобразен с всички норми за региона,друг е въпроса до колко се спазват при новото строителство

79

Ivan

преди 13 години

Dano da nqma pove4e tolkova silni zemetreseniq. Svalqm 6apka na Qponcite i znam, 4e 6te se spravqt byrzo s problema. Tova ako stane v BG, naistina shte pogrebem jalkata ni dyrjavica!

78

защото...

преди 13 години

За който се интересува защо става това:mabryonline.org/blogs/woolsey/archives/2006/09/index.htmlТова се случва и на бреговете на Япония и на бреговете на Северна Америка, но поради факта, че е поблизо до Япония, те са по засегнати.

77

Аре стига !

преди 13 години

Сега всички *** ще напишат - "Ако беше в България...."Не дърпайте дявола за опашката !

76

Касапин

преди 13 години

Абе като гледам BBC как на летището в Сенгай се виждат само опашките на самолетите, ми е малко трудно да приема, че има само една жертва

75

Анонимен

преди 13 години

До 81, малко неподготвен се изказваш. Средната продължителност на живота на жилищната сграда в Япония е 45 години, след което се подлага на основен ремонт или се събаря. В Българоя се строи по способ, които предполага оцеляване на сградата около 100-150 години (без панелките строени през 80s). Нека правим разлика между способ на строене и качество на стоителството, което да две коренно различни неща!

74

Анонимен

преди 13 години

Истината е, че Луната оказва колосално влияние и се чудя как само учените не виждат връзката. В някакъв сайт бяха дали над 50 примера с катастрофални земетресения, когато Луната е била в определена позиция.

73

ахам

преди 13 години

Доста са добри учените-изследователи в прогнозирането. Това, че луната е най-близко до земята тия дни изобщо не оказва влияние. Освен това и слънчевите бури нямат съвсем никакво влияние върху земята и не предизвикват хич земетресения. Като гледам друга е картината. Разбира се, това са просто съвпадения...

72

Анонимен

преди 13 години

Засега съобщават само за един загинал човек.

71

Пази ни Боже !

преди 13 години

Имат готовност хората, не са като нас, Недай си Боже ако ни люшне такава люлка ще ни остане ни само мъродерство, кражби след което милион болести

70

Азъ

преди 13 години

Това което ме порази е малкия брой жертви.Ово е държава!!!

69

majopajo

преди 13 години

До 66 - "В БГ се залага на дълговечност на строителството, защото е такова разбирането на хората - строят все едно ще живеят вечно".......В България ако сградите са "дълговечни", то японските сигурно ще изкарат повече от египетските пирамиди;))! Евала на най-техническата и най-бързо развила се нация в света - само преди 100 години са били по тръстиката, а вече са 200 преди нас!

68

ВОТ

преди 13 години

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА СА ПРИРОДНИ ЯВЛЕНИЯ.СЛУЧВАТ СЕ.ОСОБЕНО ЯПОНИЯ.

67

...

преди 13 години

Причината за земетресението си е ясна от десетилетия - Япония се намира в зона със сеизмична активност. Предизвикани са от пръстена от подводни вулкани около Японските оствови. Азиатската и тихоокеанската плочи се блъскат там от години и ще продължават, докато америкаските континенти не се слепят с Азия.

66

НЯМА БОГ

преди 13 години

ГОСПОДИ БОЖЕ,ДАНО ВЪВ ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ ДА НЕ УДАРИАБЕ КВО СТАВА С ТЕЗИ ЗАМЕТРЕСЕНИЯ БЕ......ГОСПОД ЛИ????????????? НИКАВ ГОСПОД НЯМА,НИКАВ

65

до 21

преди 13 години

Поканих целия народ, не само инвеститори. Имах предвид, че и японци ще работят в бъдещите предприятия. Може пък да прихванем нещо положително.Но това са само мечти. Дано сега се оправят и природата е по-благосклонна към хората!

64

Анонимен

преди 13 години

няма как да стане

63

Додес Каден

преди 13 години

ЮНикой народ не заслужава такава участ, но японците са силни и дисциплинирани и ще се справят със сполетялото ги бедствие.

62

Темерут

преди 13 години

Японците са самураи, те ще се оправят! Велика нация са, живеят в най-земетръсната зона на земята, а наистина просперират. Е, това е народ! Шапка им свалям! Дано няма много жертви и да се възстановят бързо от преживяното!

61

darcas

преди 13 години

Не знам какъв човек трябва да си, за да се подиграваш на чуждото нещастие, сякаш теб не може да те сподели същото.Дано жертвите и разрушенията са минимални. Ако епицентъра беше в самата Япония, щеше да е ужас.