42

майка на 37

преди 13 години

Статията е много забавна и в същото време автентична. Имам деца на 5 и на 10 години, и потвърждавам, че терминологията, маниите и изобщо цялата ситуация е описана 1:1.

41

!?!?!

преди 13 години

43 - униформата е за там, където ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си с ВСИЧКИ!Приятелите няма да те търсят зелен ли си - на точки ли си!Училище, детска градина - по време на занятията - УНИФОРМА!След това, кой както ще!Във всеки клас има по 2-3 деца, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО демонстриращи родителски възможности, дори в облеклото! Те са "лидерите", любимците на учителите и т.н. Подбутват ги, избутват ги и тъй! После такива ти стават министри и депутати! НАБЛЯГА СЕ НА "ОПАКОВКАТА", А ВЪТРЕ, АКО ЩЕ И РЕДКО Л*ЙНО ДА Е

40

!?!?!

преди 13 години

Ужас! Като има *** и прости майки, защо дАскалиците допускат гримчетата в детската градинина?Отговарям си - защото инерцията вече е неуправляема! Да отглеждаме плей- н`ам к`ви си още от най-ранна възраст!За фЬешън фЬенкИтИ припомням, че едно време са им казвали просто К*РВИКато чуеш и видиш "светските хроникьори" и "модните" гуру, не може да не се сетиш за ***, пък бил той и гумен! и за външна тоалетна с пирон и нарязани вестници! Гала-Мала-Ала-Бала-Модьо-Кондьо.Минчев-*** и т.н.

39

Serg

преди 13 години

А какво му е лошо на нежното розово? Интригите между децата май ги създавате точно вие , като изтъквате на вашето дете, че е по добро от останалите след като е различно. "Ти мама, си най хубавата , всички други са ***, дай да те облечем като черната вдовица сега..."

38

....

преди 13 години

Униформите не са решение. Ще го накараш ли с униформа да излиза да играе с приятелите си?

37

ФАНЕЛКА И ПАНТАЛОНЧЕ

преди 13 години

sara , изходът е УНИФОРМИ !А в къщи - може и голи...така де, има и нудисти, ако те решат децата им да ходят голички на училище ???УНИФОРМИ

36

sara

преди 13 години

Много глупава и изкуствено тенденциозна статия. Да се облича момиченцето в розово е голям проблем, обаче е супер нормално баткото да е в черно и с черепи. С други думи, стойте далеч от традиционото и актуално детско розово с което са облечени анимационните герои, а наблягайте на хеви метъла и хард рока с готически символи. Или по добре синът ви да стане готик наркоман, отколкото дъщеря ви чалга ***.

35

!

преди 13 години

За съжаление маниите на майките се пренасят моментално върху дъщерите, че понякога и върху синовете. Затова са и всичките конкурси мини-мис, мини-гей и др. подобни. Затова майките водят 5-6 годишни момиченца по фризьорки и гримьорки, обличат ги като *** и ги карат да се държат като такива. Всичко е подчинено на идеята да могат да се продадат по-скъпо.

34

някой/я/

преди 13 години

Статията поражда много размисли и до колко е възможно да предпазим децата от пошлото в живота.Защото ТО - пошлото, властва по телевизия, по улиците, по реклами - където си помислиш.... Ето защо униформите - дори в детската градина трябва да бъдат "дрескотът" на децата - другото облекло - за в къщи или другаде, но в средата , където има много деца те трябва да имат правото на равенство...А учителките - "госпожите" - те къде са ???Те са част от това чалгаджийско общество/има изключения/, такива са и голяма част от майките децата копират родителите си !За това съответните дрешки за училище/детска градина / за да не правим децата от малки чалгаджийки...

33

fairy

преди 13 години

Статията наистина е много свежа. Много се радвам, че има все още кой да се смее на глупостите, които постоянно стават с нас и у нас и че още има деца , които не са "зрели" още на 5 години. Аз още нямам деца, но имам братовчедка, която сега е на 13 и съм чувала за нещата с гримовете, още от когато беше в трети клас. Явно вече са прогресирали и до детската градина:) Но момичетата винаги са били такива - или си като тях или няма да говорим с теб.

32

ина

преди 13 години

имам дъщеря, още на 5 годишна възраст започна да проявява интерес към гримовете, още повече, че безмозъчна близка и подари комплект с мазила. прибегнах до крайни мерки и го скрих, но интересът остана, чат пат посяга към моите гримове. и на мене ми беше адски трудно да обясня защо малките момичета не бива да се гримират и най-вече - защо другите майки го позволяват, а учителките в детската или в училище не се намесват изобщо срещу тези действия.

31

Френда с шапката

преди 13 години

Поколението на 35-45 годишните сте пълна скръб. Нямате нито възпитание, нито сте научени на ред. Цял живот сте карали на принципа "тате носи, мама меси" и сами не можете да свършите и за 5 'стинки работа. Все якой трябва да ви бута и да ви казва кое как се прави, а вие само се оплаквате от всичко и чакате наготово някой да ви оправи жалкия живот.

30

2X4

преди 13 години

Каквито са родителите, такива са и децата- изостанали, повърхностни, глупави, посредствени и без каквато и да било ценностна система. Само молове и стоки накредит се гонят из празните им тикви.

29

българка

преди 13 години

Браво за статията!!! Аз също имам дъщеря, все още е малка, но като си помисля че след година две ще се сблъска и тя с този повърхностен свят...

28

до 16

преди 13 години

Ще те видим колко е лесно с момче като го тресне пубертета. Тогава момчетаа започват да мрънкат за маркови дрехи. За едни кецки дават 100 лв. За тениска - 50 и т.н.Ако се разходите събота вечер в подлеза на НДК ще ги видите момчетата - още с девствени мустачки, но окачили по един ланец на врата и всички до едно облечени "марково".

27

Nikoi

преди 13 години

Mnogo hubava statiq. Evala na batkoto :)

26

И аз

преди 13 години

И аз имам две деца ,вече на 16 - момичето и на 19 баткото. Системата на по -дитска възраст е точно както е описана в статията. Вече по- големи и трудно със смях и майтап да отминеш темата. Много е трудно ти да говориш едно ,а в училище да виждат друго. Дъщерята има приятелки ,но не и близки , сина е без компания. Като бели врани са точно защото не се вписват в дрехите и мисленето( цигари ,наргилета, наркотици, пиене, секс .. ). Дано порастнат и си намерят среда :(

25

555

преди 13 години

Когато видя момиче на 4-5-6-7 години гримирано, направо ми се повръща. И въобще цялата тая женска суета, в жените пренесена в децата .. отвратително е наистина. Веднъж случайно гледах фимлче със сина ми, и видях как две геройчета паднаха то някъде, и едно върху друго в поза "задна прашка" и така стояха в тази поза 3 минути като говореха с геройчета от филмчето, просто щях да припадна. На какво са подложени децата ни!?!?! Трябва да има контрол, задължително, ако искаме да станат хора.

24

ицо

преди 13 години

мдаа хубава статия ..за съжаление такава е реалността..

23

Продълж.на пост.24

преди 13 години

Научете дъщеря си как да се държи в подобна ситуация.Защото,появи ли се в дрешка,подобна на тези,с които се фукат"популярните","престижните"момичета,първо следва занемяване,после- ако наистина сте подбрали добре дрехата следват комплименти,а след това,като се съвземат -и злобна забележчица.Е,обяснете на момичето си,че точно преди да се съвземат за хаплива забележчица,то да обясни,че това е една от многото подобни нейни дрехи,които обаче тя не носи в у-ще,защото не е в стила й за училищна дреха!