139

вечното дерби

преди 13 години

пйте само дерби кола-фолка ви е гарантиран

138

Анонимен

преди 13 години

Тая добре полирана градска легенда още ли вирее по света? Как си представяте на пазара да има продукт с "тайна съставка", която съставка ако не е изследвана достатъчно също като посестримите и, може да причини рак, диабет, алергии и какво ли още не

137

Анонимен

преди 13 години

Съотношението на съставките в Кока-Колата е различно в зависимост това, къде се продава и е адаптирано към вкусовите предпочитания на пазара. Това го пише във всеки учебник по маркетинг като пример за локално адаптиран глобален продукт. Компанията произвежда и продава на франчайзингите си сиропа, а те имат право да го подслаждат според местните вкусове (в Америка по-малко, в Европа повече) и да го разреждат и газират в различна степен. Пише го в Уикипедия.

136

Анонимен

преди 13 години

Едно време в СССР и другите държави от светлия СоциализЪм се говореше, че Кока Кола-та е силноалкохолно питие, което се е раздавало безплатно на американските войници, за да могат да зверстват без задръжки. После започнаха да правят Кока Кола и в България, в СССР имаше Пепси. Макар и безалкохолна, колата беше силно дефицитна, продаваше се под щанда и в скъпите заведения на Балкантурист, както и в Кореком, в тенекиени кутийки, внос от Гърция, срещу конвертируема валута. Да живее социализЪма.

135

mao_dze_dun

преди 13 години

А аз искам да попитам - не може ли със същия успех да се направи един химичен анализ на чаша кока кола. Какво ни занимавате с глупости. Това е за същите иидоти, които едно време са вярвали в легендата, че рецепата е на дъното на някакво си езеро и т.н. Американска му работа :Х

134

Анонимен

преди 13 години

глупости са тва, кока е имало навремето преди 100 год., когато колата се е продавала в един квартал на улицата. след комерсиализацията и, са оставили само кофеина. и освен това да питам, колко пъти смятат да разкриват тайната, щото за 10 год, 4-5 пъти я разкриват, един път в турция , дори гъсеници бяха намерели в нея...

133

Ъхъ

преди 13 години

искам да доуточня под момиче нямам предвид Украино-еврейски *** с усмивка на хамстер със звучното име СереГей

132

Анонимен

преди 13 години

Разкриха тайната - в кока колата има алкохол 227 грама на 19 литра.

131

VAS8ILISQNISEVROPA

преди 13 години

ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ОТИВАМЕ В ''КОРЕКОМ'' С ЕДНО ГАДЖЕ...ДА СИ КУПИМПИЕНЕ....ПРЕДИ ДА РЕШАВАМЕ ЗАДАЧИ В ЕДНА Х КВАРТИРА....ТЯ КАЗВА НАПРОДАВАЧА....''ИСКАМ БУТИЛКА МЕТАХА...СОСА СОЛА И ЕДИН *** РЕХОНА''...КАТО ИЗЛЯЗОХМЕ АЗ И ХОРТУВАМ....''ВИЖ СЕГА МИЛИЧКО....ДА ЗНАЕШЧЕ СЕГА АКО НЯМА СЕХ...ЩЕ ИМА БОХ''

130

Ъхъ

преди 13 години

търся си гадже - момиче , моля заинтересованите да ми пишат

129

дасфдгхф

преди 13 години

Аз знам тайната за колата - който е пил от нея умира рано или късно :)

128

пазарна икономика

преди 13 години

Ако променята нещо по съставките то ще е с целНЕ по-ниски цени за крайния потребител, ами по-големи печалби за компанията.

127

Съставката

преди 13 години

Тайната съставка е ЗАХАР, колкото по-сладко толкова повече човек привиква към нея :( Няма значение какво друго има вътре. Захарта не е полезна, а в колата слагат доста. Всъщност вече използват единствено глюкозо-фруктозен сироп, за това е така сладникава - както беше написал някой по-рано. Диетичната кола пък съдържа аспартам, което си е отрова.В заключение ще кажа, че неможете да се надявате на дълъг живот, ако се наливате с кола и газирани напитки.

126

Varg

преди 13 години

1996,27 Юни.без да оповестява публично FDA премахва всички органичения върху аспартама и разрешавада бъде използван във всичко включително тестени изделия.Истината за токсичността на аспартама емного по-различна от това в което компанията NutrwaSweet ни кара да вярваме.

125

@130

преди 13 години

Аспартамът се добавя само в нискокалоричните варианти на газираните безалкохолни напитки (произвеждани не само от Кока-Кола). А и само да добавя, че глюкозо-фруктозният сироп е не по-малко вреден за организма.Колкото до рецептата - тя е търпяла много промени през годините. Дори и това да е оригинален вариант, няма гаранция, че и в момента съставките и количествата им са точно тези. А дори и да са - единствените последствия за крайния потребител могат да бъдат по-ниски цени от конкурентни фирми.

124

ицо

преди 13 години

разкрили рецептата...да бе да..:))

123

pepsi

преди 13 години

Кока-кола-та е пълен ***, аз минах на пепси.Гледам да го ограничавам и него.

122

Varg

преди 13 години

А аспартамът,който убива къде го забравихте.

121

Даола

преди 13 години

Това, което се продава у нас е както се казва "минало" покрай оригиналната Кока-кола. То е нещо сладникаво и неопределено, с добавка от кофеин.

120

Анонимен

преди 13 години

*** ти колу,я си пием шльокавица!!!