66

Аз

преди 13 години

Явно не ме разбра нещо ! Общество , което е позволило тенекиджия да получава повече от един лекар , не го чака нищо хубаво ! Защо си мислиме ,че лекарите нямат право на грешка при положение , че са докарани до нивото на просяци ! Да станеш лекар не е като да си секретарка ! Иска се ум и интелект ! И когато го разбереме тук и почнеме да си плащаме подобаващо на лекарите ,може и да се получи нещо !

65

Анонимен

преди 13 години

Образувано е наказателно производство в Софийската градска прокуратура срещу неизвестен извършител за предизвикване на смърт поради небрежност.Kaк срещу неизвестен? Той си е известен???

64

анонимен

преди 13 години

Да, ама някой го е направил!

63

тези са убийци

преди 13 години

Извени ме скъпа/и, лекар който престъпва към каквото и да било лечение и още повече към операция без да направи кръвна картина за мен не е лекар. На това дете по време на двете операции и междуоперативния период не е направена кръвна картинаДруг е въпроса че българските държавници рекетират народа си и България е мащеха българите .До кога тези премитивници ще използват старата отдавна отхвърлена практика от нормалните страни вадене на сливици. ?Инжектирайки се прекъсва функцията и край!

62

мама

преди 13 години

НИКОЙ ЛЕКАР НЕ РЕЖЕ СЛИВИЦА ПРИ ВЪЗПАЛЕНИЕ!!!!

61

Аз

преди 13 години

Трябва да се подготвиме за все повече такива случаи ! Лекарите по цял свят са най скъпо платените и най уважавани специалисти ! При нас една секретарка в министерски съвет взима двойно повече от един хирург ! Живота ни е оценен на 14лв. от нашата държава ! Толкова струва прегледа при един специалист, който трябва да е почтиБОГ,за да ни постави точна диагноза ! *** народ сме си и не трябва да се сърдиме на никой за случващото ни се !

60

mimeto

преди 13 години

Вчера гледах защитата на този убиец. Това, което ме порази е изключителното му бездушие и безграничната мъка в очите на родителите. Просто на човека не му пука, че е убил дете. Чудя се как тези хора могат да живеят и как поглеждат собствените си деца в очите. Дано да няма наследници, защото наглостта се предава по наследство. И защо такива хора си мислят, че ще остават безнаказани? Ако няма съд в тази държава, то има Висша сила - както сме приели да я наричаме Господ и винаги има възмездие...

59

Познат

преди 13 години

Познавам няколко лекаря-пари,пари,пари са само в главите им....Станали са ***!!!

58

86768

преди 13 години

Как е възможно да оперират човек, в случая даже дете и да не му знаят кръвната група ?!На мой близък миналата година му оперираха липом на ръката в IV градска болница и първо му направиха пълни изследвания, вкл. кръвна група.

57

лили

преди 13 години

СГС вече работи по случая.

56

Мики1

преди 13 години

В нашата държава казваме системата е скапана .Добре ама не ни е виновна само системата .Понякога и докторите са ни виновни. Знаете ли че ежедневно стават лекарски грешки в различни места.Ама никой не ги чува защото повечето от нас се вглъбяват в мъката си. А ПЪК НАДАДЕШ ЛИ ВОЙ -СОЧАТ ТЕ С ПРЪСТ. Затова никога няма виновни и наказани лекари.Покажете ми един прецедент -виновен лекар.НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ В БЪЛГАРИЯ.Те винаги са НЕВИННИ!!!!!!!!! ГОРКО НИ.

55

GMG

преди 13 години

Защо СГП не се самосезира за "грешката" на д-р Маджунов, довела до смъртта на 4-годиш ното момиченце? Как така смъртта на Гери ,лека й пръст, може да се смята за грешка, оценявана с глоба 3 хил.лв !! Ние при лекари ли ходим или при касапи и мърльовци? Защо сега проф.Миланов и онзи , дето не можеш да му затвориш устата - шефът на БЛС д-р Райч инов, си мълчат! Защо шефката на Етичната комисия при БЛС не смее да каже престъпле ние на лекар, довело до смъртта на малко дете, а говори за грешки! Ние лекари специалис ти ли имаме, или членове на търговско дружество,забравили, та дори вече и незнаещи как во е Хипократова клетва! В БГ се получава, че лекарите не подлежат на съд заради прояве на небрежност! А ние да не сме стадо овце, оставени "на грижите" на защитаващи се едни други лобита на медиците и магистратите!

54

Mery

преди 13 години

Да се уточним: лекарска грешка или лекарско престъпление? Защото когато в резултат на лекарска грешка или лекарска немарливост настъпи смърт или тежко увреждане на пацие нта, това се нарича престъпление! Или при двата клана в БГ : този на лекарите и втория - на юристите престъпление няма! Те какво, да не са имунизирани от такива престъпления? Лекарски и съдийски истории! Кога ще видим най-после справедливо наказани лекар и маги страт! Лекарите вече над месец не могат да направят пълна експертиза за случая в Г.Оря ховица; четири пъти точиха експертизи по случая Чората, и се показаха като хора, чието основно предназначение е възможно най-бързо да ни изп ращат при св.Петър! Не говоря за съвестните, поддържащи лекарските си знания, познаващи и обичащи работата си медици, които стават все по-малко на брой.

53

българка

преди 13 години

не ги мислете германците,дори и да назначат за 1 година наше некадърно докторче ,с купена диплома ,НА 3-ИЯ МЕСЕЦ ТО САМО ЩЕ НАПУСНЕ ,АКО ВЕЧЕ НЕ Е ОСЪДЕНО ПО НЕМСКИТЕ ЗАКОНИ,ТАМ ВСИЧКО СЕ ДОКУМЕНТИРА,АРХИВИРА И СЕ ПАЗИ 20 ГОДИНИ ЗА ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ!!

52

Пламен Иванов

преди 13 години

Феникс, предложих стихотворението ти за мото на сайта, посветен на тази малка мъченица. Надявам се, да нямаш нищо против...

51

Анонимен

преди 13 години

Лекарите се превърнаха в търговци. Не случайно подмятат старите хора и хич не им се занимава с тях. Много грозна картина. Дано Господ дава сили на родителите и да си търсят възмездието. Здравето на народа не може да се поставя на тезгяха и това се доказа през годините на демокрацията. Селата и по-малките градове останаха без здравно обслужване, което е геноцид спрямо хората и после защо хората се сещат за онова време, ами то е ясно. Народа загуби всичко, а само шепа хора са добре.

50

dedo

преди 13 години

Какво хубаво детенце!Почернил е семейството!Гад нещастен!

49

Анонимен

преди 13 години

Представете си,че Гери(лека и пръст) бе израстнала и бе станала лекар,досущ като г-н Маджунов и по стечение на обстоятелствата се бе наложило тя да лекува неговото дете/внуче и изходът бе същия-летален-само че този път не той би бил човека,който ще каже "Аз си свърших всичко безупречно". Дали нямаше да търси възмездие дори и късно ?Има "лаф" :"Като се знам какъв съм инженер ме е страх да ходя на лекар" Защо ?!? Хората,които трябва да спасяват живот - го отнемат с пълно безразличие ?!?

48

Анонимен

преди 13 години

лека и пръст на невинната душичка,а на доктора и смъртно наказание му е малко:(

47

Анонимен

преди 13 години

Немога да разбера едно - Какво общо има екипа предвид ,че за да води той операцията,а не друг от екипа значи той е най-компетентния следователно като/ако е видял ,че състоянието на детето не е за операция не е трябвало да я провежда. Колкото до отнемането на правата.Не за известен период а за винаги след като е установено,че не е направил всичко възможно за да спаси детето.Дали защото е дете и не би му донесло доходи както като излекува някои депутат или друг паричен донор,то трябваше да умре ?