62

Прометей

преди 13 години

Ами и аз не зная, кое е по-доброто, но Японците, КНр, КНДр, НРБ и други доказаха че може да се работи като единна система. Въпрос на организация и съвест е. Но нали БЗНС бе на власт известен период? Обаче това не се хареса на разни тогавашни НДСВ-та и ги изгониха. Което показва, че не са ефективен модел на управление. Обработката на земята е едно, а цялостната икономика друго? Сега съчетаваме и двете и мисля че ще станем високоразвита държава, защото сме смес от комунизъм и капитализъм.

61

Софиянец

преди 13 години

Само дадох пример,но винаги ще се намерят *** като теб,които да оплюят някой от форума.

60

с.

преди 13 години

Ти що не вземеш да попрочетеш малко история и някоя книжка от типа на Архипелаг Гулаг на Александър Солженицин и тогава да вземеш да се изказваш компетентно за "положителната" роля на другаря Сталин!

59

с.

преди 13 години

Ами всъщност не ние сменяме управниците си,а руснаците!Без тяхната намеса знаеш ли кога комунизЪма щеше да се задържи в България!?Точно половин година!Земеделците са били в пъти по-многобройна и популярна партия от болшевиките!Никога нямаше да допуснат разграбването на земите и имотите на хората и насилственото им набутване в ТКЗС ако не бяха руснаците да поддържат властта!Георги Димитров и прочее национални предатели и послушковци на Сталин щяха да се веят по софийските кестени!Нали се сещаш!?

58

лусифер

преди 13 години

сталин е един болшивишки партиец,грозински издигнал се бедняк,аз такива ги тоалирам и като се самозабравят...

57

Прометей

преди 13 години

Интересно е причината, за която Сталин е наредил да се разстрелят? Сталин не бива да отричаме като цяло, защото е изиграл и положителна роля, за спасението на СССР от фашистите! Но и не малко страшни неща говорят за него, че е нареждал по лично усмотрение? Сложен, изключително силен човек. За него даже Ленин е казал, че е бил единственният, който може да остане да ръководи от властите, които са били по това време в управлението на страната. А той е бил голям ум.

56

с.

преди 13 години

Втората Световна Война е разпалена съвместно от Хитлер и Сталин!Поделят си Полша и се разбират и за други територии!Когато германците нахлуват в Полша Червената армия навлиза в гръб на сражаващите се за родината си поляци и заема предварително договорените позиции!По силата на същата договорка Сталин получава прибалтийските страни!Наясно ли сте какви зверства извършват руснаците в Литва,Латвия,Естония и тн!?Как може да защитавате тая блядска *** не знам!??

55

Анонимен

преди 13 години

както се казва "По - добре късно, отколкото никога".

54

спункс

преди 13 години

*** е онзи, който отрича предимствата на комунизма (не съм от БКП), в уединението на целият народ в една посока, стига да е за просперитета ни. Ние нямахме и избор, защото наши ни вкараха на страната на Хитлер, а след като се оказахме пред контранастъпващите армии на СССР, имахме само два избора: или да останем да ни унищожат като съюзници на Хитлер, което си е глупаво, защото повечето хора от народа не са искали да се включат във войната, а са принудени или пък да променим управниците си.

53

лусифер

преди 13 години

я се информирайте и тогава искайте

52

Анонимен

преди 13 години

А бе Сталин е грузинец. Защо Русия да признава. Да признае приятеля на поляците Сакашвили.

51

Анонимен

преди 13 години

Другите ,,Бог да ги прости Но за тези да ме извинявате ---няколко хиляди адвокати, Тези ако са като днешните ,просто са си получили заслуженото.

50

777

преди 13 години

направо милиарди убиха с двете атомни бомби

49

777

преди 13 години

и който не защитава руските имперски интереси е гад, неблагодарна твар и родоотстъпник, така ли? за какво да съм им благодарен? че доведоха комунизма в българия ли? nothanks.

48

777

преди 13 години

аре стига с тези американци вече много моля. когато излезе някаква негативна новина за матушката ви, моментално като *** изпълзяват трима-четрима щатни дописници и моментално започват да пишат в америка как бият ***. кой говори за америка тук изобщо??? май още ви боли от боя на американците, а?

47

777

преди 13 години

никой не те кара насила нито да общуваш с българи, нито да четеш, още по-малко да пишеш в българските форуми, най-малкото защото не можеш да пишеш на български, а пък изобщо не допускам някаква проста рускиня да обижда българите. хайде марш от българия, руска ***.

46

Росен

преди 13 години

+1 Напълно съм съгласен САЩ навредиха най много

45

Анонимен

преди 13 години

Да признаят? Та те да не би да отричат ...П.п. Не сравнявай изпробването на ново оръжие по време на война с простия нагъл геноцид ... Катин, Сребреница, концлагерите на германците, все едно и също

44

МММ

преди 13 години

САЩ ДА ПРИЗНАЯТ ЗА ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ КАТО ХВЪРЛИХА АТОМНА БОМБА ПО МИРНО НАСЕЛЕНИЕ И УБИХА МИЛИОНИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ХИТЛЕР ЕВРЕИ.

43

Страшно е !

преди 13 години

Извършеното е страшно. Така или иначе Сталин , Хитлер, Рузвелт и Чърчил остават четиримата големи на миналия век. Едва ли са имали друга възможност в онези времена.