95

tur4ina

преди 13 години

za kvo voobshte gi hvashtat teya 4e kato shtegi puskat

94

хх

преди 13 години

Молбите за освобождаване на останалите са неоснователни - каза съда. Ами да седят тогава в ареста докато не сложат " основанията " към молбите за освобождаване в един по голям плик.

93

Ъ?

преди 13 години

Че някой прекъсвал ли я е,кога-и царо и мангало яко помпаха и те!

92

INFO

преди 13 години

Проваленото дело срещу Пламен Галев и Ангел Христов ще създаде пречка за дясноцентристкия кабинет на Бойко Борисов, се казва в кореспонденцията.Български съд оправда двама бизнесмени по обвинения за създаване и ръководене на престъпна група, спъвайки усилията на правителството да изчисти имиджа на страната като най-корумпираната държава членка на ЕС, се казва в кореспонденция на Ройтерс от София, пише агенция БГНЕС.Проваленото дело срещу Пламен Галев и Ангел Христов ще създаде пречка за дясноцентристкия кабинет на Бойко Борисов, който дойде на власт миналата година с обещание да се пребори с организираната престъпност. Галев и Христов се превърнаха в символи на безнаказаността в България след като вратички в закона им позволиха да се кандидатират за парламентарните избори миналата година, докато чакаха да започне дело срещу тях. След като се регистрираха за участие в изборите, двамата бяха освободени под гаранция от ареста, но не бяха избрани за депутати, което щеше да им осигури имунитет от съдебно преследване. Двамата бивши полицаи, чието минало и бизнес са обвити в мистерия, бяха оправдани по обвиненията за рекет. България, която се присъедини към ЕС през 2007 г., е подложена на натиск от Брюксел да се бори с организираната престъпност и корупцията и да осъществи съдебни реформи, за да гарантира, че може да наложи върховенство на закона. Кабинетът обвини бавната, корумпирана съдебна система заради това, че не е успяла вкара в затвора нито един престъпник и че подкопава усилията му да се справи с организираната престъпност.Съдиите и адвокатите обвиняват прокурорите и полицията за некачествените разследвания и невъзможността да се съберат доказателства, които да издържат в съда. "Намираме се в омагьосан кръг..., но това решение ще има последици за престижа на правителството, защото кабинетът обеща да се справи с този проблем", заяви анализаторът от "Политикъл Кепитъл" Кирил Аврамов. Мотивите на съда за оправдаването ще бъдат публикувани до един месец. Прокуратурата не коментира за момента дали ще обжалва решението на съда. През юли Европейската комисия похвали София за усилията й да реформира съдебната си система, но заяви, че все още трябва да се работи много, за да се сложи край на отлаганията на важни съдебни процеси и на липсата на достатъчно тежки наказания.

91

Анонимен

преди 13 години

след поредното "логично" решение на българския съд,ще се появи една новавълна имигранти ,на тези които им писна от овчедушие,байганювщина ибезсилие на държавата!ще има и друга вълна емигранти,този път къмБългария -на убийците ,на крадците ,на корумпирани полицаи иполитици!къде може да ни убивате децата,къде може да ни крадете,къде може да пасеш 7 млн овце на воля-престъпници от всички страни съединявайте се!

90

ВИДНО Е,ЧЕ

преди 13 години

БОЙКО ПРОДЪЛЖАВА ЧЕРВЕНАТА ПЕРВЕРЗИЯ!

89

haha

преди 13 години

pedofil reshava sadbata na narkodilar..... bez komentar...tova e BG...i vse pak az ostavam :)

88

Анонимен

преди 13 години

Форумци,а питали ли сте се защо исполина Бойко Борисов каза:Аз имам 100% доверие в Борис Велчев....А? След като Борис Велчев е корумпиран и е назначен от гоце,а? И след като Борис Велчев в КУКЛА НА КОНЦИ,която се управлява от гоце и боце,а?

87

neyznavaem

преди 13 години

SMART ZA TAKIVA

86

Анонимен

преди 13 години

В България няма справедливост,срамота :( .Наркопласьори,***,убийци подхилквайки се в съда се мислят за нещо.Уродливи мутри бивши и бъдещи,футболни и какви ли не още.Комуноиди безморални,абвта,бспта,съдии :(( Сумисти дебилни.Но те не са работа на обикновеният човек ! Дано се самоизбият взаимно

85

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

ДОКАТО Б. Б. СЕ ПРАВИ НА КЛОУН - ТАКА ЩЕ Е! НАЛИ ИСКАШЕ ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО И ЩЕ БАСТИСА СЪС ЗАКОН НЕЕФЕКТИВНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ! ИМА МНОЗИНСТВОТО - НИЩО НЕ ПРАВИ, Е КАКВО Е ЗАКЛЮЧЕНИЕТО - ТОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТАЗИ СЪДЕБНА СИСТЕМА - ОСТАНАЛОТО СА БРАТВЕЖИ ЗА НЕВЕЖИ, А ТЕЗИ НЕВЕЖИ СМЕ НИЕ ! МИСЛЕТЕ И Р Е Ш А В А Й Т Е !

84

Анонимен

преди 13 години

А *** у...о ли ми държаха,като беха налапали кокало??? А гербавите-чии го крепят сега

83

Дивият запад

преди 13 години

Тегля заем, копувам си кон, пушка и станвам каубой за да изчистя тези гадове

82

Беатриче

преди 13 години

Борис Велчев: Очакванията към прокуратурата са като към пожарна...!!!?????..ха,ха,ха,хааааа.::"""" Велчев, кукло на конци - гоцева...Искаме ПОНЕ нормално, НЕЩО по- едро, да работите.. Толкова е просто, в Итлия , например , комедианте..) СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРО - за 2007 година- над 700 млн. !!! , ежегодно се секвестират от МАФИЯТА..Ежегодно..) Или у нас- няма МАФИЯ ??? КОЛКО "хилядарки" конфискувахте -от ВАШАТА , червена МАФИЯ ??? Има ли за стотина кафета -тази година ?? ТОВА е ПРОБЛЕМЪТ ти - червен е ...:) "Почтените" спонсори на Гоце -герговци, стойковци, николовци, малко мутри от ДС , малко от остатъци от СИК и ВИС- любенгоцеви "творения " , малко обръчи от фирми - на турчето , малко собственици на... Прочитане на целия коментар "фондове" и синчета ,и дъщери на партийни другари , малко --знаеш си , по СПИСЪКА на ЦК на БКП...Децата да ти го дадат, ако не го знаеш... ТОВА е 'философският" ти проблем: КАК да вкараш обвинителни актове, срещу вашето- твоето ЧЕРВЕНИ котило..)) Ами като не искаш- МАХАЙ СЕ !!! Все ще се намерят няколко нормални прокурори в България.>) Ефектът от работата на нормални прокурори- ще е като този в Италия - стотици милиони годишно. но червени , откраднати от всички нас..)) Само ЛУСТРАЦИЯТА на ДС- мутрите - 'магистрати" , може да реши проблема..И ТЯ наближава ,,Ако НЕ "наближи" - и Б.Б. ше си отиде..)) .Това ви е мъката..НЕГОДНИЦИ СТЕ, корумпирани , алчни , нагли , самозабравили се.. *** сте- отвсякъде погледнато и дори без последните "събития- за плевенски, някакъв- черен.. ЧЕРЕН ви е МОРАЛЪТ....Мътно, червено - черен...Комунистически..))

81

KOKO

преди 13 години

ПИПАЛАТА НА СОЦИАЛКОМУНИСТИТЕ(ДС) СА НА ВСЯКЪДЕ....И В СЪДА ...И В ПРОКУРАТУРАТА!

80

Анонимен

преди 13 години

Прокурорите умишлено оставят вратички за да може съдиите и адвокатите на дявола да се хванат за товая.ГЛАДНИЯ ПРОКУРОР И СЪДИИТЕ се отчитат на РЕЗИДЕНТ НА РЪБЪ.в БЪЛГАРИЯ ПАРТИЯТА МАЙКА СЕ Е СРАСТНАЛА С МАФИЯТА.Докато не се намеси ЕС ,няма да има отътване от ТРАКТОРА И ТРАКТОРИСТА.Всичко друго е ала бала,говорилня на Янето,Дачков,Патрашкова,САШО ДИКОВ, и др."световно "не известни хора

79

FOX

преди 13 години

Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Първанов, председател на президентския юридически съвет. Кой е главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой е председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев, втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени от сегашния президент. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съдебната власт? Съставът, избран от парламентарното мнозинство и президентската квота при управлението на тройната коалиция, на която бабуваше отново Първанов. Изводът: въпреки че по Конституция няма никакви правомощия, благодарение на калпавия основен закон президентът е поставил свои хора на всички важни позиции в съдебната власт което му позволява много успешно да саботира всякакви опити за борба с корупцията и организираната престъпност.

78

Анонимен

преди 13 години

абе, как няма съд в България... не прочетохте ли другата статия, където пише, че са глобили жената с 250 лева защото е изпила две бири... де ба правосъдието ти де ба...

77

Пригответе пачките

преди 13 години

Сега ще иде в Страсбург и ще ни осъди, защото нито полицията, нито съда си вършат работата в България :)

76

Дон Кихот

преди 13 години

Хайде сега,господа съдии,пуснете и Сумиста и шоуто може да започва!